Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lut 16, 2026 12:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn gru 20, 2010 7:54 pm 

Dziękuje za te filmiki. Oglądałem kilka razy i wogóle nie dostrzegam sytuacji, którą przytaczałem wcześniej.

Panie Krzysztofie, Patryk chciałbym przeprosić za wcześniejsze sugestie o uderzeniu w tył podczas biegu przed pętlą. Jak wspomniałem Mateusz przeprosi podczas najbliższych zawodów.

Wypadnięcie Mateusza przed pętlą i powrót na tor aby zaliczyć kółko z pewnością miało miejsce, ponieważ widziałem to nie tylko ja ale i inni (ponieważ to było dość ryzykowne i przez chwilę groziło zderzeniem czołowym), ale to prawdopodobnie było zupełnie inne zdarzenie.

Raz jeszcze przepraszam,

Grzegorz Ogonowski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 21, 2010 12:07 am 

Co do toru, dla klasy E12 tor był zbyt nierówny.

Kwestia ułożenia pętli, bezdyskusyjna. Pętla była źle ułożona. W eliminacjach wiele osób miało problemy z niepoliczonymi okrążeniami.

Nie jest prawdą ze skracali oni tor. Wystarczyło zachaczyc o grzybek by nie miec zaliczonego opkrążenia. Pętla konczyła sie pod grzybkiem , a w trakcie eliminacji praktycznie przed grzybkiem.

Sytuacja która miała miejsce w pierwszym finale e12 gdy zawodnik wygrywający z przewagą jednego okrążenia spada na 3 miejsce jest nie do przyjęcia.
Minimum przyzwoitosci nakazywało przerwanie jazd na jakies 10-15 minut i przeklejenie pętli o 10-15 cm w głąb zakrętu. Kompletne zignorowanie tego problemu i zwalenie winy na personalny transonder czy na skracanie zawodnika jest dowodem na to że nie zależało sędziom i organizatorom na rozwiązaniu problemu ,który sie pojawił , w sposób by wszyscy zawodnicy byli zadowoleni.

Dużo niesmaku pozostało po zawodach. Od dawna nie było takiej atmosfery niezadowolenia podczas modelarskich zawodów.

PostNapisane: Wt gru 21, 2010 8:35 am 

Piotrek przede wszystkim logika wskazuje na instalację pętli na prostym odcinku gdzie zawodnicy jadą "szeroko"czyli pętla "pracuje" na całej swojej długości.Na zakręcie wiadomo ,że każdy jedzie ciasno i pętla jest pokonywana na wąskim odcinku,a wtedy prawdopodobieństwo problemów zwiększa się.

PostNapisane: Wt gru 21, 2010 10:40 am 

Dwa lata temu na innych zawodach ten sam problem i to samo tłumaczenie ze strony tego samego sędziego.

Dzieci starsze, większe, mądrzejsze, a po drugiej stronie... "nieomylny i wszystko wiedzący"... samotny człowiek :cry: .

Jeśli wiesz już wszystko, to niczego się nie nauczysz

ile osób musi wyrazić odmienną opinię żeby zastanowić się nad przyczyną problemu z pętlą: jedna, 10, 100 czy Chiny?

Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy rodzina Jeżaków :D :D :D

PostNapisane: Wt gru 21, 2010 1:16 pm 

Chciałem jeszcze nawiązać do innego aspektu zawodów w Lublinie a mianowicie do czasu ich rozpoczęcia i zakończenia. Przynajmniej kilka osób, z którymi na ten temat rozmawiałem było zadowolonych z późnego rozpoczęcia sobotnich eliminacji i stosunkowo wczesnego zakończenia niedzielnych finałów. Wiem, że jeśli bedzie więcej zawodników brać udział w zawodach, to rozpoczęcie eliminacji o 13.30 może być trudne do zrealizowania, chociaż zawsze możnaby przełożyć 5 bieg na niedzielę.
Ja w każdym razie jestem za takim organizowaniem zawodów i gratuluję tego pomysłu Panu Tadeuszowi oraz pozostawiam do przeanalizowania organizatorom zawodów w Pabianicach. Centrum Polski - chyba nie ma miejsca skąd nie dałoby się dojechać w 4 godz. (jeśli się mylę to mnie poprawcie) i spokojnie wyjechać rano w sobotę, oszczędzając przy tym trochę kasy na nowy model :-)

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Śr gru 22, 2010 11:34 am 

Marcin Jeżak napisał(a):
Dwa lata temu na innych zawodach ten sam problem i to samo tłumaczenie ze strony tego samego sędziego.

Dzieci starsze, większe, mądrzejsze, a po drugiej stronie... "nieomylny i wszystko wiedzący"... samotny człowiek :cry: .

Jeśli wiesz już wszystko, to niczego się nie nauczysz

ile osób musi wyrazić odmienną opinię żeby zastanowić się nad przyczyną problemu z pętlą: jedna, 10, 100 czy Chiny?

Wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy rodzina Jeżaków :D :D :D

Witam
Co prawda nie było mnie na Tych zawodach ale ... sytuacja jest nadal taka sama jak była . Są kluby, jest organizator .Jaki problem jest zebrać "szefów" Klubów podczas zawodów i powiedzieć- Panowie nie wychodzimy na start do puki pętla nie zostanie prawidłowo ustawiona?
Mniej nerwów i mniej nieporozumień . To samo tyczy się dyskusji na temat loku w innym temacie .. Oni są dla Nas nie my dla nich .. My wybieramy ... a jeśli wybieramy Lok to znaczy że odpowiadają nam takie zawody, taka jest prawda

PostNapisane: Śr gru 22, 2010 1:19 pm 

Pozwole sobie na podsumowanie wpisów w temacie Ocena rozegranych zawodów - HMP II 2010/11.
W tym celu uzyję słów zawodnika bywałego w świecie, organizatora wielu swietnych imprez
H.. nie zawody
Dobrze że były to ostatnie zawody w Lublinie.
Tadeusz Żelazo

PS. Podziękowania dla Jurka Nazarewicza. Gdyby nie on i grupa jego znajomych którzy wykonali całą czarną robotę ( jak tylko ze względu na stan zdrowia jedynie statystowałem ) nie było by tych zawodów. A może było by wtedy lepiej???????

PostNapisane: Śr gru 22, 2010 1:37 pm 

tadeusz żelazo napisał(a):
Pozwole sobie na podsumowanie wpisów w temacie Ocena rozegranych zawodów - HMP II 2010/11.
W tym celu uzyję słów zawodnika bywałego w świecie, organizatora wielu swietnych imprez
H.. nie zawody
Dobrze że były to ostatnie zawody w Lublinie.
Tadeusz Żelazo

PS. Podziękowania dla Jurka Nazarewicza. Gdyby nie on i grupa jego znajomych którzy wykonali całą czarną robotę ( jak tylko ze względu na stan zdrowia jedynie statystowałem ) nie było by tych zawodów. A może było by wtedy lepiej???????

Wobec takich argumentów lepiej by było.
Zaprasza się gości, potem ich "olewa", a na koniec straszy że się ich więcej nie zaprosi... Ja też pozwoliłem sobie na podsumowanie.

PostNapisane: Śr gru 22, 2010 2:00 pm 

nie ma co się tak spinać powtórze to co usłyszałem od jednego z kolegów: " i tak jest o niebo lepiej jak było kiedys, teraz to ameryka" rozbroił mnie tym tekstem maxymalnie

i tak zapytam czy ktos z Lublina może zobaczyć czy wpisane zostały kary nałożone w biegu 3 finał A spec bo do wyjazdu naszego nie było :) a było ich oj było

Ostatnio edytowano Śr gru 22, 2010 2:19 pm przez Krzysztof Skrzypiec, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr gru 22, 2010 2:13 pm 

tadeusz żelazo napisał(a):
...W tym celu uzyję słów zawodnika bywałego w świecie, organizatora wielu swietnych imprez
H.. nie zawody
...

To był jakiś burak bo przecież H.... mówi się przez "Ch" :D

PostNapisane: Pt gru 24, 2010 10:23 pm 

Ma ktoś może jeszcze jakieś zdjęcia z zawodów??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2