Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 03, 2026 5:26 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So gru 11, 2010 2:18 pm 

To może inaczej. Masz okresloną ilość pieniędzy, Chcesz model nowy, konkretnej firmy, więc musisz się pogodzić, że twój model nie wjedzie w taki teren jak Summit, nie będzee taki szybki jak E-revo i nie będzie wytrzymały jak zawodnicze modele w skali 1/8.
Albo po prostu kup Rustlera, czy Stampede i udowodnisz kiedys kolegom, że się mylili co do uniwersalności tych modeli.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So gru 11, 2010 4:15 pm 

Ten E-revo 1:16 vxl to coś godnego uwagi dla mnie?? Nada się czy nie bardzo?
Jak to jest z jego ceną bo gdzieś widziałem za 800 a gdzieś za 1200 ... Czym się różnią i czy ten za 800 ogarnie?

PostNapisane: So gru 11, 2010 4:42 pm 

Bo masz E-revo w Szczotce i Bezszczotce . Czytałes tematy o silnikach bezszczotkowych jak nie to poczytaj :wink: Ja osobiscie uważam , że Rustler to model który poradzi SB w terenie , Mój Firek jakos dawal rade na torze i w piachu , TYLKo trzeba jezdzić z głową i nie szarżowac z gazem i opanowac jazde 2wd . Oczywiście modele 4wd inaczej sie prowadzą i mają lepsze właściwośći jezdne tylko oczywiście cena idzie w góre . A czemu Ty tylko traxxasy chcesz oczywiście to jest dobra firma , ale NIE JEDYNA któr robi dobre modele . Możesz przeciez wziąć E-Firestorma albo Asso :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So gru 11, 2010 5:02 pm 

Nie widziałem małego e-revo na szczotce. Ale może. Bo mowa o małym.
Dziwny ten wątek, gość się upiera, że nie potraficie mu doradzić a się udzielacie.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: So gru 11, 2010 5:30 pm 

http://allegro.pl/e-revo-vxl-1-16-brush ... 61211.html Tu masz e-revo w okazyjnej cenie . Jest e-revo 1/16 w szczotce :D

PostNapisane: So gru 11, 2010 5:30 pm 

zaur napisał(a):
Nie widziałem małego e-revo na szczotce

http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index. ... d_id=12475

Watek jest dziwny, ponieważ kolega musi sobie zdac sprawę, że to, w co wchodzi to jedno z droższych hobby jakie możemy sobie wybrać i niestety kosztuje ile kosztuje. Z dośc duża kwotą (dla kogoś nie związanego z tematem) 1000zł, niestety za dużego wyboru nie mamy, stawiając takie, a nie inne wymagania. Dla ludzi "z boku" ceny modeli są kosmiczne. Dla mnie zresztą nadal też, ale wiedziałem w co wchodzę i, że jak sie powiedziało A, to trzeba też powiedzieć B, C, D itd (chodzi mi tu o dalsze zakupy). Niestety to nie tak, że jeśli w Realu auto firmy Nikko kosztuje 80zł, to za 1000zł dostanie sie juz prom kosmiczny, no i pewnie te wszystkie modele na YouTube tyle nawet nie kosztowały.
Gdyby wszystkie modele Traxxasa miały jeździć tak samo jak Summit, to kto by go kupił?
Ja tez chciałbym jeżdzić Vectra C 150KM z tego roku, ale jeżdzę Astra G 68 KM z roku 99.

Najlepsze, że każdy wykazuje chęc do pomocy, a załozyciel wątku ma pretensje o to, że dowiaduje się prawdy.
Pozdrawiam.

PostNapisane: So gru 11, 2010 6:21 pm 

vic_firth, no nie przesadzaj z tym, ze auta RC to jedno z drozszych hobby - zabraklo by palcow u rak i nog, gdybym wyliczal drozsze;)
Wydaje mi sie po prostu, ze kolega ma nascie lat i jest ciut roztrzepany, wiec trzeba mu powiedzic prosto:
Ladowarka - 200pln
Pakiet - 150pln x2 daje 300pln
czyli 500pln musisz miec na zasilanie. Zostaje 500 na model. Za 500 nie kupisz zadnego modelu. Nawet uzywanego. Koniec kropka. I nie podejmuj tematu na nowo dopoki nie przeliczysz pieniedzy jeszcze raz, albo zejdziesz z wymagan. Koledzy juz chyba Ci wszystko wylozyli, wiec maglowanie tematu mija sie z celem.
Kup Stampeda i z czasem go rozbuduj. Potem zbieraj szmal, sprzedaj Stampeda i kup np Slasha - wszystko po kolei - nikt nie kupuje od razu wyrabanego w kosmos pojazdu.

PostNapisane: So gru 11, 2010 6:22 pm 

Przepraszam jeżeli ktoś źle odebrał moje posty...
Ja po prostu jestem w to zielony i miałem nadzieje że 1000 zł starczy na model, a wy mi tu że tyle to nic...;(
Zdecydowałem się jednak na Traxxasa Rustlera bo to chyba najbradziej no jak by to powiedzieć odpowiadający mi model z tych co mogę wybierać...:)
FIRESTORMA niechce nie podoba mi się a uważam że rustler lepszy...
I teraz co do tego TURNIGY ACCUCELL-6 i jakie aku(lipo,life,nimh??)

PostNapisane: So gru 11, 2010 6:40 pm 

ljanik7 napisał(a):
a wy mi tu że tyle to nic...;(

Nie piszę Ci, że tysiąc zł, to nic. Niektórzy musza wyżywić pięcioosobową rodzinę za tyle na miesiąc.
Roadie napisał(a):
no nie przesadzaj z tym, ze auta RC to jedno z drozszych hobby - zabraklo by palcow u rak i nog, gdybym wyliczal drozsze

Nie napisałem, że droższych nie ma. Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia. Jesli zarabiamy 20tys miesiecznie, lub bezgranicznie sponsoruja nas rodzice, to wiadomo, że wszystko wydaje sie tanie. Sam miałem kiedyś dużo droższe hobby, które po latach stało sie moim zawodem.
ljanik7 napisał(a):
miałem nadzieje że 1000 zł starczy na model

Nikt nie mówi, że Ci nie starczy, ale musisz zrozumieć, że za tą kwotę nie będziesz miał wszystkiego "naj" w tym temacie.
Kup to na co Cie stać, a podejrzewam, że i tak będziesz miał z tego radoche. Nawet jesli nie wjedzisz w tak cięzki teren jak BYs wjechał Summitem.
Pozdrawiam.

PostNapisane: So gru 11, 2010 6:42 pm 

Ładowarka Accucel to chyba już sprawdzony sprzęt. Dośc dobra i tania, hehe. I starczy na przyszłość. Do 3s :twisted:
Pakiety ja preferuję Lipo, ale to zależy od tego jaki regiel i silnik będziesz miał. Lipole Zippy mają już dobra markę, Turnigy chce im dorównać. A cena nie jest zabójcza.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: So gru 11, 2010 7:58 pm 

Kolego Janik, nikt nie odebral zle Twoich postow, tylko im szybciej sprowadzimy Cie na ziemie, tym lepiej (dla kazdego z nas). Kazdy od czegos zaczynal, kazdy w jakis sposob zalapal bakcyla i chcial od razu smigac jakimis wscieklymi autami 6s, ale wiekszosc z nas albo ma na utrzymaniu rodziny, albo ograniczony budzet, wiec nie ma tak, ze mamy 6 patoli i idziemy sobie kupic auto. Ja, zeby kupic swoj pierwszy porzadny helikopter, musialem sprzedac czesc (co prawda mala, ale zawsze) swojej kolekcji modeli aut (nie RC). Zeby kupic Stampeda, tez musialem kombinowac. I tez jestem zielony, ale przeciez nic nie zrobie, jesli mam 1000pln a chcialbym Summita czy Slasha BL 4x4 - niestety tak to w zyciu juz jest. Ale koniec koncow jest tak jak napisal vic firth (ludzie, skad wy takie nicki macie?) - cokolwiek kuposz, bedziesz mial frajde.
Co do ladowarki i pakietow - ja mam od ponad roku iMax B6 - 29 dolarow plus 19 dolarow wysylka (ebay)- w cenie oczywiscie juz zasilacz i ladowarka z balancerem. Laduje LiPo (do 6s), Nimh NiCd itd. Do 5A. Poki co jeszcze nic mi sie z nia nie stalo.
Pakiety - jak jeden to w Polsce w sklepie albo aukcji kup Turnigy 2 lub 3s. (ok 120-150pln). Jesli wiecej to Hobbyking.com - Ten sam pakiet kosztowal ostatnio niecale 80pln (nie wiem jaki koszt wysylki do PL).

PostNapisane: So gru 11, 2010 8:02 pm 

Roadie napisał(a):
vic firth (ludzie, skad wy takie nicki macie?)

odezwał się :D
Pozdrawiam

PostNapisane: So gru 11, 2010 10:28 pm 

Popieram przedmówców . Ciesz się z tego co masz :D Ja i chyba nie tylko ja zaczynałem od Bonzera . Pomyśl ile czasu musiałem poświecić na przemyślenia czy dalej bawić sie w modelarstwo , jak przy zjezdzie z krawężnika złamałem wachacz :wink: Rustler to fajny model i to nie jest tak ze nie ma z nim teranu jak pisałem wcześniej wszystko zależy od kierowcy (oiczywiśćie nie porównuje do Sumita) . Potem możesz wsadzić bezszczotke , lipo i mieć świetną zabawe . http://www.youtube.com/watch?v=oB3s2Akh ... re=related Tu masz firka z Bl-ką i dobrze dobranymi oponami . Jezeli to nie jest dla Cb teren , to nie wiem gdzie Ty mieszkasz :wink:

PostNapisane: N gru 12, 2010 9:58 am 

Podpowiedzcie mi jeszcze tylko jak to z tymi pakietami:
Na start dostaje tego Nimh(3300), czy więc kupić jeszcze jeden taki ale pojemność 5000 czy kupić Life??
Czy W rustlerze trzeba coś zmieniać jak chce zamontować Life czy Lipo? I czy mogę na przemian stosować Lipo/Life i Nimh??
O co chodzi z Buzzerem, czy ja też musze go kupić czy nie, bo wolał bym nic niemieszać na początek wmodelu..:0 Jaki pakiet LIFE polecacie(proszę linka najlepiej). Ładować będe turingiem 6

PostNapisane: N gru 12, 2010 10:18 am 

buzzer i tak ci się przyda
tylko pytanie czy Lipo nie spali ci silnika...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona