No sądze że tuning jak i części standard zdecydowanie więcej jest dla tt-01.
Moje zdanie: dorwać podwozie które Cię interesuje (załóżmy tt-01) bez elektroniki, używane najlepiej od zawodnika/modelarza bo tt z allegro z reguły nie są zbyt dobrze traktowane i ich stan nie jest zadowalający... Wyrobisz sie z tym w 300zł jak dobrze poszukasz i poczekasz.
Dalej - kupujesz elektronike, ta z RTR ja kolega KIT napisał i tak Ci nie wystarczy i po prostu nie warto dopłacać za RTR skoro i tak zaraz tą elektronike zmienisz. Kombinacje również KIT podał - teraz szukać jak najtaniej. Sprawdź za granicą, może jakoś taniej da rade i ogarnij się z ekipą która paczke zamawia - zdarzają sie na forum nie raz nie dwa

No i jest druga opcja - nie jesteś pewien że modelarstwo RC tak bardzo Cię interesuje i nie chcesz wydawać tych 700-1000zł. Wtedy poleciłbym Ci podwozie ff. Sam od niego zaczynałem, jak na początek starczy - możesz dorwać używane w wersji RTR, lub jeszcze jest E10 od HPI - tu masz marke i dostęp do części trochę chyba lepszy niż w przypadku ff. Analizuj, czytaj (porównań tych podwozi na forum już czytałem 10 co najmniej) i nie spiesz się

Pozdrawiam
Wojtek