|
Popatrz sprawa jest bardzo prosta, wystarczy pomyśleć i poświęcić chwilkę czasu, jeśli chcesz nowy model i wiesz do jakiej kwoty to sobie myślisz: -Będę śmigał po parkingu to onroad będzie git, szybkie zwrotne i w miarę bezawaryjne, -Będę śmigał po torze, trochę po asfalcie i po lekko zapiaszczonym terenie hmm, wezmę buggy, -Chcę wjechać trochę dalej w teren, troszeczkę poskakać, czasem zawitać na tor idealne będzie truggy, -Albo jednak teren to mój żywioł będę zaliczał wysokie skoki, ważniejszy jest dla mnie prześwit niż trzymanie na asfalcie, chcę MT
Tylko popatrz też tak, buggy się świetnie trzyma na torze ale w terenie... Za to monsterek poradzi sobie gorzej na torze ale i w większym terenie da sobie rade.
Jak już wybrałem typ modelu który mnie interesuje robię szybką analizę rynku, znalazłem model, znalazłem sklep, podoba mi się wszystko cacy, więc myślę sobie tak, co będzie jak urwie wahacz, zwrotnice, wieżyczkę, pokrzywie amorki czy podwozie albo zużyję opony, więc dzwonie do sklepu w którym mam zamiar kupić swój wymarzony model i pytam czy PEŁNA gama części zamiennych jest dostępna jeśli tak to kupuje i cieszę się z zakupu, jeśli nie, szukam, googluje i sprawdzam po sklepach internetowych czy są części i w jakich cenach, jeśli nie ma, odpuszczam se model a jeśli są, to jak wyżej.
Mam nadzieje, że pomogłem.
_________________ Baja 5b + mx-3X
Picasa : http://picasaweb.google.pl/NoVaKRC
Pozdrawiam Bartek.
|