Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 10:37 pm 

dobra, ok. nie unos sie, jeszcze tylko jeden post z mojej strony, a potem niech ci juz odpowiada Promian :D - otoz moim, skromnym zdaniem (zajmuje sie reklamacjami transakcji na karty platnicze na codzien w pracy 8) ) mozesz zareklamowac w banku, ktory ci wydal karte ABSOLUTNIE KAZDA przesylke oplacona przy pomocy karty wydanej przez ten bank, ktora to przesylka do ciebie nie dotarla.

to tyle ode mnie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 10:40 pm 
-=ADA$=-

sprawdz, bo o ile pamietam Ebay oferuje zwrot kosztow jesli cos takiego nastapi do chyba $500 ale nie jestem pewny, musisz sprawdzic i najlepiej zapytac sie
:shock:

Tytuł: :-)
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 11:40 pm 

nie unosze sie i napewno twoj post byl pomocny sprawdze to dokladnie a Adas tak ebay to gwarantuje ale jak masz zablokowane konto to nie mozesz na nie wejsc i nic zrobic:-( nie wiem jak to rozwiazac

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 11:43 pm 

Rafał i Jaca.
Musicie sie kłócić ??

Znam was i nie należycie do awanturników.

Tytuł: :-)
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 11:49 pm 

Dobrze Jacek :-) ale ostatni post rafała mi pomógł będe wiedział na przyszłość a co do, reklamacji na ebay jest na nia 30 dni, więc jest już za późno Adaś, zreszta nie wżne zakończę ten temat bo do niczego nie doprowadzi:-) więc pogdamy gdzie indziej na inne tematy:-) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 12:05 am 
-=ADA$=-

szkoda, przykro mi, mam nadzieje ze jednak jakis sposob sie znajdzie zebys odzyskal pieniadze!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 12:35 am 

Teraz i ja cos odpisze bo w koncu do mnie te pytania byly skierowane.
W zasadzie RafalPie juz tak odpisal profesjonalnie, ze powiniennem powiedziec, ze zrobilbym tak samo :). Ale tak nie zrobie bo tak samo bym nie uczynil (teraz moze juz tak) bo nie mam takiej wiedzy z zakresu kart kredytowych jak on i nigdy sie nad tym tak nie zastanawialem co bym zrobil gdyby jakis fraud wystapil. Poki co (juz dwa lata) sciagam rzeczy z ebay'a tylko od osob z duza iloscia komentarzy i place przez western union money transfer. Niestety PayPal nie dziala i mimo,ze mam karte lidera na rynku kart kredytowych (citibank) to zaplacic nie moge :)
To tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 1:09 am 

To moze teraz jeszcze ja cos dorzuce o ile mam w czyms pomoc.

Jezeli placisz karta kredytowa na PayPal oczywiscie z kraju akcetowanego przez PayPala masz mozliwosc za dodatkowa oplata ubezpieczyc transakcje i w razie nie otrzymania towaru dostajesz zwrot z ubezpieczenia kwoty jaka wplaciles.
Nie ukrywam ze nie jest to tanie ale przy duzych trasakcjach daje spokojny sen :!:

Niestety najczesciej przypadki oszustw zdarzaja sie gdy kupujacy jest spoza terenu USA.
I oszust zazwyczaj liczy na to ze sprzedajacy bedzie mial problem ze zgloszeniem przestepstwa z poza granic usa. Liczy na to ze to co mozesz zrobic to zglosic tylko ten fakt na E-bay i PayPal i na tym sie zazwyczaj konczy.
W usa jest to przestepstwo federalne i uwierzcie mi nikt w takich przypadkach nie cacka sie z oszustami jezeli oszuka on kupujacego zamieszkalego na terenie usa. I w przypadku osobistego zlozenia doniesienia o oszustwie na Policji.
I uwierz mi znajda go bardzo szybko i odpowiednio potraktuja tutaj sady dzialaja nieco sprawniej i ostrzej niz w Polsce:)

Rada albo kupuj przy pomocy kogos z usa na E-bay lub poprostu kupuj w sklepie ktory obsluguje polskich klientow.

Powodzenia w zakupach Zycze i jak najmniej oszustow by wam stawalo na drodze :)

Pozdrawiam
Bazooka

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 11:28 pm 

Konkluzja jest prosta! Kupuj u Bazooki lub u promiana :) - to chyba proste i logiczne i nikomu nie trzeba tego tlumaczyc!

Tytuł: Nie do Końca
PostNapisane: Wt lis 09, 2004 1:22 pm 

Zygi w takich momentach bierze odpowiedzialność na siebie i płaci z własnej prywatnej kieszeni, co do policji to masz rację może i jest sprawna ale rozmawiałem z Zygim i mówił, że jest tyle chodzenia i załatwiania przy tym, że lepiej z kimś się dogadać niż załatwiać na policji:-) chyba, że to kwota jakaś duża powyżej 200-300$, a z kim bę dę dile robił napewno przemyśle wasze oferty to naczy Twoja Promian znam Bazooka nie

PostNapisane: Śr lis 10, 2004 4:50 pm 

Jaca_gda

Wszelkie ryzyko rowniez ponosze ja osobiscie.
Gdyby zdarzylo sie tak ze towar zginie gdzies po drodze ty nie tracisz zadnych pieniazkow.
U mnie masz tyle spokojny sen ze mozesz odebrac swoj towar osobiscie na terenie Trojmiasta wiec sadze po twoim nicku ze masz bardzo blisko. :)
Niestety nie do mnie osobiscie ale do mojej rodziny bo do nich wysylam towar.

Pozdrawiam
Bazooka

Tytuł: Bazooka
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 10:15 pm 

Tak mieszkam w Gdansku, a powiedz ile% doliczasz do ceny za jaka cos zakupie, w jaki sposob wplacam Ci kase czy $ czy zlotowki jesli zlotowki po jakim kursie i czy masz konto w mbank czy innym banku. pozdrawiam Jacek

Tytuł: Re: Bazooka
PostNapisane: Cz lis 11, 2004 11:50 am 

Jaca_gda

Nie smiec tutaj na forum takimi pytaniami.
Poprostu jak chcesz sie czegos dowiedziec to napisz na GG 4363718.
Jak przypuszam bedziesz mial jeszcze dziesiatki innych pytan wiec latwiej na GG napisac niz na kazde odpowiadac na forum.

Pozdrawiam
Bazooka

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2