Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 6:01 am

Autor
PostNapisane: So lis 06, 2004 4:42 pm 

Na początek to siemka wszystkim :)

A teraz przejcmy do konkretow. Jestem zupelnie poczatkujacy i chce sobie kupic monstera z napedem 4WD mocnym silnikiem zeby mial w zestawie karoserie i te wszystkie inne duperelki i zeby byl za jak najnizsza cene. Co mi polecicie ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lis 06, 2004 4:54 pm 

kurde sorka ppomylilem tematy chodzi mi o monstera z silnikiem elektrycznym

Tytuł:
PostNapisane: So lis 06, 2004 7:43 pm 

A czy przypadkiem to nie ma byc w dziale MT?? I uzywaj edit

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: So lis 06, 2004 8:10 pm 

E-Maxx
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXVS28**&P=0

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 12:13 pm 
-=ADA$=-

txt-1, clod buster,

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 1:54 pm 

TXT-1 i clod sa super modelami, ale sa to rockcrawlery wiec maja duzy moment obrotowy ale mala predkosc. Mysle ze koledze raczej chodzi o monstera ktory bedzie normalnie jezdzil po podworku i mial duza predkosc, jezeli o to chodzi to bez apelacyjnie E-maxx.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 2:39 pm 

Jesli dasz silniki rownolegle i dolozysz wiecej ogniw to Clod czy TXT-1 tez pojedzie szybko. E-Maxx kosztuje 300$ i jest RTR, trzeba dokupic tylko 2 pakiety i ladowarke. Clod kosztuje 200$, ale ma regulator mechaniczny i trzeba dokupic radio z dwoma serwami oraz conajmniej jeden pakiet z ladowarka.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 07, 2004 11:16 pm 

jak e-maxx to trzeba kupic koniecznie minimum jednego hackera aby zaczal jezdzic. A taj ogolnie i tak wszyscy wiedza, ze najlepsze sa spalinki i mimo, ze moj e-maxx double hacker juz prawie skonczony to i tak calym sercem jestem przy nitrometanie :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 11:00 am 

promian napisał(a):
jak e-maxx to trzeba kupic koniecznie minimum jednego hackera aby zaczal jezdzic. A taj ogolnie i tak wszyscy wiedza, ze najlepsze sa spalinki i mimo, ze moj e-maxx double hacker juz prawie skonczony to i tak calym sercem jestem przy nitrometanie :twisted: :twisted:

wiesz co czasmi tak piedr.. tekst ze nie ma co ....... moze aby savage tez jestzil trzeba mu wpakowac 7.5ccm ?? jak ktos chce normalny model to mu seria wystarczy...., a nie jedna seria obiedzie takie cos jak Truckzilla....

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 12:01 am 

jestem tu nowy więc witam wszystkich!!!!!!
mam podobny problem jak kolega kamix
przeczytałem wasze posty lecz jednoznacznej porady w nich nie znalazłem więc proszę o jeszcze bym mogl wyciągnąć konkretne wnioski
każdy ma jakiś swoj punkt widzenia i to szanuję ale jeśli np wsrod samochodów osobowych mercedes jest dobrym autem to poprostu jest i koniec,najwyżej ktoś może go lubić albo nie a ja poprostu nie chcę kupić jakiegoś "dziadostwa" aby poźniej żałować!!!!
pozdrowko z suwałk

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 5:50 pm 

Jezeli chodzi o monster trucki w skali 1/10 - 1/8 z napedem elektrycznym, to moim zdaniem licza sie obecnie tylko cztery modele.
Tamiya TXT-1 - http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAWE0&P=0
Tamiya Clod Buster - http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGMR9&P=0
Kyosho Twin Force - http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGAJ3&P=0
i Traxxas E-Maxx - http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXVS28**&P=0
Niestety nie mozna tych MT bezposrednio ze soba porownywac, poniewaz bardzo sie od siebie roznia i maja inne zastosowania. Przykladowo oba modele firmy Tamiya sa zasilane z jednego pakietu i osiagaja predkosc maksymalna okolo 15 km/h. Lepiej sie spisuja jako modele do pokonywania bardzo trudnego terenu niz do wyscigow, poszukaj na forum tematu "Wspinacze skalkowe". Kyosho i Traxxas sa zasilane z dwuch pakietow i moga osiagac predkosci bliskie 40 km/h (tego nie jestem pewny), Traxxas ma w pelni niezalezne zawieszenie i bedzie sie lepiej spisywal jako model do skokow i wyscigow na torze, ale za to bedzie gorszy jezeli chodzi o pokonywanie trudnego terenu. Kyosho jest czyms pomiedzy modelami Tamiya a Traxxas, ale jest u niego najgorzej z tuningiem i zawieszenie nie jest takie proste w modyfikacjach.
Na koniec zostaje kwestia pieniedzy. Z posrud tych czterech modeli, tylko Traxxas ma regulator elektroniczny i jest w wersji RTR (gotowy do jazdy). Trzeba jedynie dokupic ladowarke i dwa pakiety baterii. Pozostale modele wymagaja jeszcze dokupienia radia z dwoma servami (ceny zaczynaja sie od 50$), modele Tamiya maja regulator mechaniczny, Kyosho nie ma zadnego i trzeba dokupic conajmniej Novak Rooster za 70$ a jeszcze lepiej wersje Super Rooster za 117$.
Podsumowujac, jesli ktos chce szybki model do zabawy za niewielkie piniadze to Traxxas E-Maxx, jesli ktos ma wiecej pieniedzy, potrafi sam zlozyc model, to Kyosho. Jezeli chcesz wspinacza skalokowego, to Tamiya, TXT-1 dla bogatszych, Clod Buster dla mniej zasobnych, potrafiacych wykonac kilka elementow z aluminium itp.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 10:11 pm 

No jak kogoś interesuje E-maxx to ja takie cosik posiadam, co do jazdy w terenie napewno nie stanowi problemu dla niego. Za niedługo będzie sprzedawany jak go tylko ulepsze :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 13, 2004 9:12 am 
-=ADA$=-

roznica w predkosci miedzy TXT i emaxxem nie jest az taka tragiczna wberw pozorom, uzywajac TITANOW w TXT ,predosc emaxxa byla okolo 36,16 kmh natomiast TXT23,024 czyli okolo 13 kmh, roznica jest ale nie jest to dwrukrotnosc :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 13, 2004 12:12 pm 
Raflee

promian napisał(a):

Wiesz co... sorry, ale Tys sie chyba z glupim przez sciane macal...
Jesli masz zamiar wypuscic nowa serie pod nazwa E-maxx a'la Promian to prosze bardzo...
Spalinki najlepsze.... widze ze nie widziles jeszcze dobrege elektryka, ktory spokojnie objechalby niejednego MT. To co kto lubi to jest jego osobista sprawa, ja akurat mam elektryki i spalinowego i wcale ajkos nie wole jednego bardziej od drugiego... Jak juz to nie wypoiwadaj sie za wszystkich...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 15, 2004 1:03 pm 

wielkie dzięki wszystkim za porady.pomału zawęzam ramy poszukiwań swego auta.wiem już że ma być to auto z gatunku szybkich a nie pokonujących trudne przeszkody no i znowu dylemat:a może spalinówka?ale to zwiększa koszty :cry: ale czy elektryk nie znudzi się i czy za miesiąc nie będę dążył do spalinki?