Przedmiotem sprzedaży jest Monster Truck renomowanej firmy Kyosho
w skali 1:10. Model ten to słynny Mega-Force!!! Przez wielu
uważany za najlepszego big-foot'a w tej klasie modeli!!!
Sprzedawany przeze mnie model został zakupiony 3 miesiące temu
i od tego czasu wypalił około 3 litrów paliwa (nitro 16% oraz 20%).
Silnik jest dotarty i można już jeździć na pełnym gazie

)).
W zestawie model, serwa, elektryczny rozrusznik, nadajnik, obiornik...
czyli prawdziwy RTR (Ready to Run).
dodatkowo dokładam baterie do rozrusznika (warta około 100PLN).
Autko posiada permanentny napęd na 4 koła (przeniesienie napędu
przez prawdziwe wały kardana a nie paski!!! Można jeździć po
naprawdę ciężkim terenie!! Dwa niezależne mechanizmy różnicowe, nowe sprzęgło oraz główna zębatka skrzyni biegów.
Autko jest w bardzo dobrym stanie technicznym (wszystko wyregulowane do jazdy... ). Jeśli chodzi o stan wizualny to oceniam go na 4+ (podczas jazdy w terenie czy po asfalcie czasami o coś się otarł więc na karoserii są minimalne ślady użytkowania. Stan amortyzatorów oraz wszystkich przekładni oceniam na 5. Model ten został przeze mnie przygotowany do ciężkich "prób" terenowych -> większość newralgicznych mocowań "uszczelniłem" preparatem Thread-Lock tak więc będziecie mogli jeździć ostro bez obawy o stratę śrubek. Dodatkowo zastosowałem nowe uszczelki, które zapewniają bardzo dobry przepływ spalin z silnika do wylotu. Autko jest dopieszczone i gotowe do jazdy. Zderzaki są czarne (standardowo srebrne) i powiem szczerze, że dzięki temu model wygląda agresywniej.
Jak już napisałem autko jest ok i można nim jeździć ale jest mały problem z nadajnikiem "Kyosho Perfex - 2". Działa ale zasięg pozostawia wiele do życzenia. Swego czasu włożyłem odwrotnie akumulatorki i spaliłem jedną "cewkę" w środku. Dla elektronika to 5 minut zabawy i koszty w wysokości paru złotych ale ja się na tym nie znam więc sam nie naprawiam. Ostatecznie mogę sprzedać model bez aparatury i wtedy cena końcowa będzie niższa o 120 złotych. Bądź co bądź jeździć można tylko zasięg czasami sprawia kłopoty.
Pewnie nie jeden z Was będzie się zastanawiał dlaczego sprzedaje to autko skoro jest ono takie super-hiper. Otóż kupiłem sobie dwa inne modele i teraz na tego nie mam już miejsca w domu. Możliwy odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka kurierem (paczka będzie dość spora...)
Do modelu posiadam oryginalny karton Kyosho, instrukcje użytkowania itp... i rzecz jasna kwarce do aparatury...
W przypadku pytań czekam na maile (odpowiem na wszystkie) lub sms'y...
Dodatkowe zdjęcia przesyłam mailem i na życzenia mogę w domu zrobić filmik z udziałem tego autka w formacie mpg lub avi.