Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lut 16, 2026 12:10 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 11:11 am 
Administrator forum

No! Fajnie było.

Zapraszam wszystkich do Ścinawki Średniej już 30 października na IV Elimnację Polskich Mistrzostw Modeli Samochodów RC.

Przepisy mamy tak skonstruowane, że wpasujemy każdego nawet jak będzie chciał uzywać silnika parowego :)

Uważam, że to co sie dzieje to jawna kpina a OSM przygotowuje sobie grunt pod zmianę przepisów w przyszłym sezonie pod jednen silnik i jeden regulator. Jest to kompletna bzdura, która nie powinna mieć miejsca w cyklu Eliminacj MP.
W cyklu komercyjnym - jak najbardziej. Jak ktoś chce to jedzie, nie to nie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 2:15 pm 

Panie i Panowie
Nie zapraszam wszystkich, tylko tych co mają ochotę na zawody organizowane przez OSM.
Przepisy mamy dla klas EFRA bez żadnych zmian i modyfikacji, dodatkowo wprowadzamy klasę Pro Stok która ma na celu wyrównanie szans i obniżenie kosztów - dla tych co zechcą.

Ja też uważam, że to co się dzieje to jawna kpina, a organizator EPMMS RC na DŚ przygotowuje sobie grunt pod zmianę przepisów w przyszłym sezonie pod jeden silnik - i to parowy. Jest to kompletna bzdura, która nie powinna mieć miejsca w cyklu Eliminacji MP

Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 3:37 pm 

Ryszard Pyrka napisał(a):
...

Ja też uważam, że to co się dzieje to jawna kpina, a organizator EPMMS RC na DŚ przygotowuje sobie grunt pod zmianę przepisów w przyszłym sezonie pod jeden silnik - i to parowy. Jest to kompletna bzdura, która nie powinna mieć miejsca w cyklu Eliminacji MP

Pozdrawiam
Rysiek

Rusiu a co się dzieje na Dolnym Śląsku? Jaka kpina,to,że szanujemy każdego ze sprzętem jaki posiada i dajemy szansę sportowej rywalizacji.
Kpiną z ludzi są wasze kombinacje z LOK i pierwszy krok do tego,żeby wprowadzić jedynie słuszny model,bo regulatory i silniki już wprowadziliście.To Wam udało się uśmiercić klasę Modi....(za Waszej umowy zawodnicy przestali być ambitni).Ze Speca zrobiliście ,za sprawą dwóch zawodników taki wyścig zbrojeń,że w kuluarach mówi się o kombinacjach przy silnikach.Nawet podobno Denis nie chce jeżdzić w Specu.
Dolny Śląsk póki co nie ma nic wspólnego z Eliminacjami MP.To Wy kombinujecie przy nich ,jak koń pod górę.
Ja rozumiem,że to nie kpina ilość sprzedanego sprzętu...

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 6:30 pm 

Panie i Panowie
Leszku napisałem tak samo jak napisał Marek, tylko w drugą stronę. OSM chce robić swoje regionalne zawody. Nikomu nic nie narzuca i nikogo nie oczernia. Nie krytykuje żadnych działań lokalnych, wprost przeciwnie.Nie dogadujemy się z LOKiem, tylko robimy swoje, jeśli nasze propozycje pasują komuś nie impregnujemy się na wspólne działania, jeśli nie robimy swoje bez pretensji, żalu i obwiniania kogo kolwiek. Mamy taką zasadę że konkurujemy na torze w czystej sportowej rywalizacji i ofertą dla modelarzy, dla jednych dobrą dla innych beznadziejną ale to nasza zabawa i tych co w niej biorą udział. Dlatego ironicznie odpowiedziałem Markowi bo nie wiem co ma do OSM i dlaczego krytykuje nasze działania to tylko w ramach zawodów regionalnych. Czy coś się zmieniło o czym nie wiem i nawet lokalne zawody muszą być poddane publicznej akceptacji całego środowiska w kraju???
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 6:47 pm 

Rysiu to wynika z niejasności i otwartości działania SMS-a i OSM.Jeśli w zeszłym roku Wy byliście odpowiedzialni za przeprowadzenie całego cyklu MP,a nie było oficjalnego komunikatu o wygaśnięciu umowy,to też wiele osób utożsamia Was z dalszymi działaniami.Andrzej,mający tytuł przewodniczącego SMS podał nową propozycję rozegrania (sprawiedliwego) rozegrania MP.Propozycja ta jednak upadła,bez uzasadnienia i obecnie rozgrywki EMP zostały skupione wokół Warszawy.Istna sprawiedliwość Kalego....Pan Janek opier.... na słusznej stronie wszystkich oponentów i decyzja została zmieniona.To dało gwarancję,że Panowie Tadziu i Janek będą konsumentami sierocego grosza z LOK (500zł dla sędziów).A mogło być tak ładnie i te 2500 zł mogło być przeznaczone na nagrody na OMP.
Wy natomiast nie opowiedzieliście się oficjalnie co może rozwijać podejrzenia,że doszliście do porozumienia i coś kombinujecie....
Pozdrawiam.

Ps.zapowiada się dużo imprez niezależnych to po prostu może zrobić tak:zawody LOK dla LOK-owców i wtedy może mentalność niektórych się zmieni.

PostNapisane: Pn wrz 20, 2010 7:27 pm 

Panie i Panowie
Leszku, ja wypowiedziałem się na tym forum za II propozycją tak jak Ty, Marek i chyba większość.
OSM również publikując swój kalendarz i przepisy regionalnych zawodów mazowsza jeszcze długo przed podjęciem decyzji przez SMS LOK o wprowadzeniu EMP 2010/2011.Co wywołało wiele nie zdrowych emocji i komentarzy. I nic się nie zmieniło robimy swoje z każdym komu z nami po drodze. Za pozostałych trzymamy kciuki i chcemy żeby im się wszystko udało. Bo w efekcie końcowym mogą wygrać wszyscy modelarze.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Wt wrz 21, 2010 9:42 pm 

Panie i Panowie
Nie zapraszam wszystkich, tylko tych co mają ochotę na zawody organizowane przez OSM.
Przepisy mamy dla klas EFRA bez żadnych zmian i modyfikacji, dodatkowo wprowadzamy klasę Pro Stok która ma na celu wyrównanie szans i obniżenie kosztów.

Rysiu a po co te przepisy, skoro z kalendarza OSM wynika (lub niewiele wynika) że on-roady nie będą jeździć w sezonie halowym Mazowieckich Mistrzostw Modeli RC?

Ja jeszcze nie wiem czy chcemy... ale może się nie napalać. :lol:

PostNapisane: Śr wrz 22, 2010 8:12 am 

Panie i Panowie
Marcin, kalendarz będzie uzupełniony, ja też nie wiele z niego mogłem się dowiedzieć, ale już wiem że, on roady będą napewno. Ztego co mi wiadomo wszystkie ustalenia w sprawie obiektów są dopinane.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Śr wrz 22, 2010 5:49 pm 

Panie i Panowie
... Przepisy mamy dla klas EFRA bez żadnych zmian i modyfikacji, dodatkowo wprowadzamy klasę Pro Stok która ma na celu wyrównanie szans i obniżenie kosztów - dla tych co zechcą ...
Pozdrawiam
Rysiek

Panie Ryszardzie,

To jak z tymi klasami EFRA?

http://osm-rc.pl/portal/competitions/175

Grzegorz

PostNapisane: Śr wrz 22, 2010 6:16 pm 

Gdzie jest admin!

Wszystkie inne odpowiedzi będa edytowane i kasowane.

Dyskusja powinna być gdzie indziej prowadzona :)

PostNapisane: Śr wrz 22, 2010 6:26 pm 

Grzesiu,

to prywatne zawody więc i przepisy mogą mieć jakie chcą :)

Czytając informator nic im nie można zarzucić.

Dyskusja zbiegła na manowce.

Ot i wsio.

m.

PostNapisane: Śr wrz 22, 2010 6:35 pm 

Z wypowiedzi Pana Ryszarda wynikało/tak zrozumiałem, że puszczą klasy SPEC I MODI. Pewnie źle zrozumiałem. To tak na zakończenie tematu.

Grzegorz

PostNapisane: Cz wrz 23, 2010 8:36 am 

Panie i Panowie...
Przepisy mamy dla klas EFRA bez żadnych zmian i modyfikacji, dodatkowo wprowadzamy klasę Pro Stok która ma na celu wyrównanie szans i obniżenie kosztów - dla tych co zechcą....
Rysiek

Grzegorz Ogonowski napisał(a):

No trzeba będzie tą EFRĘ trochę nagiąć...,ale pewnie to kwestia czasu. :lol: :lol:

PostNapisane: Cz wrz 23, 2010 9:39 am 

Paie i Panowie
Pytanie Pana Grzegorza co z klasami EFRA na zawodach regionalnych organizowanych przez OSM zadałem organizatorom i dowiedziałem się że wszystko jest napisane na portalu OSM. A tam w klasach on-road wypisany jest tylko Modified. Tym samym skazany jestem na EMP LOK, i inne zawody w regionach gdzie wystartuje klasa E12. Tyle wiem na ten temat.
Leszku zwolnił się etat po agencie Tomku, nie kuś do złego i pisz o faktach bo OSM ma taki wpływ na przepisy EFRA-y jak to; że chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów są w stanie zdeterminować cywitatywę absolutu dobrego lub złego.
Pozdrawiam
Rysiek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona