"
major6663 napisał(a):
Witam serdecznie. Mam do was pytanie ponieważ nie mogę sobie sam dać rady.Krótko opisze problem. Posiadam model w skali 1/8 z silnikiem force 26 model to Ofna. Niestety silnik już nie działa przejeździł około 25 L nitro.Był to pierwszy model spalinowy i myślę ze silnik dużo wytrzymał. Teraz nadszedł czas na kupno nowego silnika puki jeszcze jest ciepło. Mam na oku taki silnik
http://www.rcwroblik.pl/SIlnik+spalinowy+o+pojemnosci++4%2C1cm+(25.)+na+szarpanke,57619711,01,i2.htmlNie wiem czy silnik nadaje się do mojego modelu czy nie jest za słaby i czy sprzęgło z zębatka atakująca pasuje z silnik a Force 26 ponieważ moje sa jeszcze dobre i nie bardzo bym chciał kupować nowe.
Nie potrzebuje silnika jakiegoś tam super mocnego byle by tylko autko jeździło a silnik nie był drogi a osiągi były porównywalne do starego silnika.
Rozumiem że model do którego szukasz silnik to ten baggy co go masz w awatarze?
Do bagusa ten silniczek co masz w linku bedzie ok, a jak nie ten to możesz też jakiś "21." kupić bo takie wałasnie sie uzywa do baggy. koła zamachowego, sprzegła i zębatki to powinno wszyztsko pasować wiec tylko przełożysz ze starego na nowy.