Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:34 pm

Autor
PostNapisane: Cz sie 05, 2010 12:10 pm 

Witam
Koledzy mam taki problem i zarazem pytanko czy robiliście ostatnio może zakupy na „www.rojna.pl” ? Złożyłem zamówienie 20 lipca i do dnia dzisiejszego zmienił się jedynie status zamówienia na „w trakcie realizacji”. Dodzwonić się nie można, do stanów dzwonić nie będę bo dość kosztowna inwestycja po za tym z komórki mam zablokowane międzynarodowe. Czy oby ten sklep jeszcze działa ?? bo może ktoś jest z Nowego Sącza co wie coś co się tam dzieje zwłaszcza, że jak kiedyś robiłem zakupy to nigdy to nie trwało tak długo :/.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sie 05, 2010 9:47 pm 

Nie jesteś pierwszym, który ma problem. Nie znam sytuacji, ale sklep wygląda na praktycznie martwy.

PostNapisane: Cz sie 05, 2010 10:44 pm 

Miałem identyczną sytuację w innym sklepie internetowym, zamówienie cały czas miało status "przyjęte do realizacji" ale nic się z nim nie działo, czekałem tydzień. Napisałem mail, na który nikt nie odpowiedział, drugi trzeci, a zamówienie wciąż miało ten sam status. Telefony były martwe. Ponieważ jestem niecierpliwym człowiekiem napisałem kolejnego maila w którym ująłem co myślę o firmach działających w ten sposób, podejściu do klienta i braku odpowiedzi na maile.
"Jeżeli w ciągu 7 dni paczka nie zmieni statusu, i nikt nie odpowie na tego maila, rezygnuję z zakupu." - Tak napisałem, tak zrobiłem, łącznie 2 tygodnie czekania, zero odpowiedzi. Zrobiłem zakupy w innym sklepie i po problemie.
:)

PostNapisane: Cz sie 05, 2010 11:11 pm 

Cud się stał bo doleciało zamówienie dziś do mnie z 2-3 h po napisaniu na forum :) ale co nie zmienia faktu, że telefonu nikt nie odbiera na @ nikt nie odpisuje itd. :/ człowiek się wnerwia bo nie wie co jest grane. W Rojnie co prawda zamówienie zrobiłem na raptem 30 złoty :) ale bardzo mi zależało na części. Większy problem mam ze sklepem http://www.rc4max.pl gdyż zrobiłem zakupów za prawie 200 złoty po czym się okazało, że nie mają 2 przedmiotów z mojego zamówienia i mogą mi dać cos innego w cenie, co oczywiście mnie nie interesowało. Części miały być ściągnięte z hurtowni ale okazało się, że ich tam też niema i już nie będzie :/ to poprosiłem o zwrot pieniążków. Zamówienie złożone również 20 lipca po 3 dniach o ile dobrze pamiętam zrezygnowałem z zamówienia i do dzisiaj kasy mi oddać nie potrafią dlatego, że szef ma telefon do przelewów a wpada na chwile do firmy itd. Co jest dla mnie też już wkurzające i niepoważne tym bardziej , że status przedmiotów na stronie nie pokrywa się ze stanem faktycznym na sklepie dlatego dzwońcie czy cos maja zanim kupicie, żeby później tak jak ja nie czekać kto wie ile na zwrot kasy jak czegoś będzie brakowało do waszego zamówienia :/. Coś czuje, że szybciej zamówione części w stanach do mnie do lecą niż oni mi kasę oddadzą :/

PostNapisane: Pt sie 06, 2010 7:46 am 

dkrystian napisał(a):
dlatego dzwońcie czy cos maja zanim kupicie,

Niestety w moim przypadku to i tak nic nie dało.
Zamówiłem silnik z allegro i spytałem się, czy nie mogą do paczki dołożyć zębatki ze sklepu.
Dostałem odpowiedź, że oczywiście, nie ma problemu.
Następnego dnia dzwoni do mnie Pani ze sklepu i mówi, że silnik został już wysłany a zębatkę może mi wysłać kurierem. Kurier kosztuje 20zł, za tamtą paczkę z zębatką miałem zapłacić 16zł, ale się zgodziłem, bo zależało mi na czasie.
Następnego dnia dostaje maila, że zębatki nie ma...

PostNapisane: Pt sie 06, 2010 8:31 am 

Mało profesjonalne podejście maja coś do kupujących. Po tej całej aukcji nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek się zdecyduje na zakupy u nich. Na stronie maja co prawda spory wybór ale co z tego jak stan magazyny nie zgadza się ze stanem faktycznym i tym na stronie a do tego problem maja z dodaniem pieniędzy. Dlatego po takim podejściu i prowadzeniu działalności zrobiłem grubsze zakupy w stanach i czekam na paczkę a od tamtych czekam na to aby mi w końcu pieniążki oddali. Najlepsze jest to, że miałem je dostać następnego dnia po rezygnacji maksymalnie do dwóch dni a tu się ciągnie za długo i jeśli mi do końca tygodnia kasy nie przeleją to już skończę z uprzejmością i po prostu chyba z opierdzielem zadzwonię i poproszę numer telefonu to tego całego szefa i się z nim rozmówię jak prowadzi firmę itd. bo 200 złoty to już jakaś kwota jest i piechotą nie chodzi.

EDIT:
Dziś w końcu przelali mi kasę ale co się wyczekałem i nadenerwowałem to już inna bajka :/. Przemyślcie sobie zakupy w tym sklepie, żeby i was takie problemy niespodlały.

PostNapisane: Śr lis 24, 2010 11:12 pm 

Ludzie dajcie mi adres i nr telefonu do tych gości zapłaciłem niecałe 70zł ale mam to gdzieś chcę swój towar!!!!!! ,.

Ostatnio edytowano Pn lis 29, 2010 3:30 pm przez robert12160, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 25, 2010 8:24 am 

ty pieniacz jesteś, nie ta forma, nie ten ton i nie te epitety. Teraz to oni mogą cię po sądach ciąga.

Robert

PostNapisane: Pn lis 29, 2010 3:34 pm 

Dostałem paczke przysłali pocztą jak by ktos ich ścigał to
ul.Nadbrzeżna ,,,,,, Nowy sącz ..... .telefonów i tak nie odbierają.
W środku otwierana torebka z karoserią poklejona folia firmową z Hpi ?

Nigdy więcej takich exremów!!!

Dziś puszczam zamówienie jutro chce mieć kuriera z paczką za zaliczeniem a nie pieniążki z góry .