oski84 napisał(a):
Możesz wymienić na alu praktycznie wszystko - chyba jedynie nie ma odpowiednika wanienki

.
Jest konwersja na podłogę karbonową do TT-01, ale tak samo jak większość alu-błyskotek - kasa w błoto.
oski84 napisał(a):
Naturalnie zaraz znajdzie się chmara krzykaczy-kierowców np TC-5 piszących o wadach modelu - luzach w układzie kierowniczym itp.
Tylko ta "chmara krzykaczy" w większości zaczynała od TT-01 i z powodu jego wad już do niego nie wróciła. Żeby nie było - ja również zaczynałem od TT-01 i nigdy więcej, choćby mi go za darmo dawali.
oski84 napisał(a):
Owszem model ma swoje wady - ale nie oczekuj cudów po modelu który nowy kosztuje 400-500zł.
No właśnie, kupisz nowy model za 400-500 zł (i to nie RTR), a używany będzie warty 100-150 zł. Przy obecnej podaży używanych modeli z nieco wyższej półki po prostu nie warto kupować nowego TT-01. Najwyżej kupić tanio jeszcze niestyraną używkę i jeździć, nie przejmując się jego wadami. I nie pakować kasy w tuning, bo to studnia bez dna, a jeździć będzie nadal jak TT-01.
oski84 napisał(a):
Swoje tt-01 mam od nowości - obecnie z silnikiem BL i pomimo tych 'luzów' w układzie kierowniczym model w niczym nie ustępuje np tc-5 podczas towarzyskich wyścigów.
Nie porównuj tego modelu z TC5. Jeśli TT-01 nie ustępuje, to tylko świadczy o umiejętnościach kierowcy TT-01 (na +) lub kierowcy TC5 (na -).
oski84 napisał(a):
Jeśli byłbyś zainteresowany kupnem podwozia tt-01 - odezwij się na PW.
W ogólnym skrócie jako że nie jest to dział sprzedaż - praktycznie full alu, nowe łożyska, zderzak tylny, buda do testów oraz buda pokazowa a także sporo części zamiennych.
Typowa sytuacja - najpierw wywód o tym, jaki to dany model nie jest dobry - tańszy, a daje radę modelom zawodniczym, a potem mało subtelna wzmianka o chęci sprzedaży. Podważasz tylko swoją wiarygodność. Załatwiaj takie sprawy przez PW i dział Giełda i nie mydl oczu. Alu-tuning nic nie daje, więc ja bym na pewno nie żądał z tego powodu wyższej ceny - tylko tak uprzedzam.
A teraz do założyciela tematu: po jakich nawierzchniach masz zamiar jeździć i czy 500 zł dotyczy samego podwozia czy całego zestawu RTR? Jeśli samego podwozia, to do 500 zł możesz szukać dużo lepszych podwozi niż TT-01. Chyba że jak napisałem wyżej - tanią używkę. Ale jeśli chcesz zacząć nieco ambitniejszą przygodę z RC, jak sam napisałeś, to celuj wyżej. Jeśli ma być RTR, to wtedy może być problem ze skompletowaniem czegoś lepszego niż TT-01. Ogólnie w budżecie 500 zł za zestaw RTR nie będzie "ambitnie", ale może coś zaradzimy.