Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 8:15 am

Autor
PostNapisane: So maja 22, 2010 8:59 am 

Witam
Jestem nowy na forum i nowy w swiecie rc, i pewnie jak kazdy nowy mam problemy. Ale po kolei. Posiadam HPI trophy 3,5 (przejechane 6l Bayron 25%). Do tej pory bylo chlodno jakies 10C, i samochod jezdzil bez problemow. Teraz jest cieplej i zaczely sie problemy. Pierwszy zbiorniczek samochod jezdzi bez problemow, po uzupelnieniu paliwa (nie wypalam do konca), zaczynaja sie problemy. Silnik lapie temp. okolo 130, i jak dodam gaz na max. i potem puszcze gasnie. To co moge dodac to: zawsze mialem problemy z odpalaniem, musze dodac troche gazu, na pewno niskie obroty sa za wysokie (bardzo lekko sie toczy) ale jak tylko je przykrece gasnie. Kolo zamachowe stawia opor wiec mysle ze kompresja jest OK. To czego zupelnie nie rozumiem to dlaczego problemy zaczynaja sie po uzupelnieniu paliwa. Bede wdzieczny za pomoc.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So maja 22, 2010 8:24 pm 

Z modelem powinna być płyta DVD.
Znajdziesz na niej instrukcje docierania i regulacji silników nitro w polskiej wersji językowej.

Filmy są również dostępne na YouTube:

Jak zacząć - Small Block - MT2 Część 1
Jak zacząć - Small Block - MT2 Część 2
Jak zacząć - Small Block - MT2 Część 3

Jak zacząć - Big Block - Savage Część 1
Jak zacząć - Big Block - Savage Część 2
Jak zacząć - Big Block - Savage Część 3

Ostatnio edytowano N maja 23, 2010 1:54 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N maja 23, 2010 8:11 am 

Na pierwszy rzut oka za dużo paliwa, przykręć HSN. Ale najlepiej wróć do ustawień fabrycznych i ustaw od początku. Jeśli chodzi o paliwo to w swoim zauważyłem, że jak jest mało paliwa w zbiorniku to silnik ma lepszego kopa ale się bardziej grzeje. Mianowicie chodzi o to że jak dajesz gazu to auto się pochyla do tyłu i smok łapie powietrze a co za tym idzie zmienia się mieszanka. Nie jest to zdrowe bo po pierwsze łatwo osiągnąć wys. temperatury, po drugie ma kiepskie smarowanie. Gdy dolejesz paliwa znów ciągnie samo paliwo i ma za mało powietrza.

PostNapisane: N maja 23, 2010 10:34 am 

Dzieki za podpowiedzi. Wczoraj z pomoca poustawialem samochod. Jezeli chodzi o niski poziom paliwa to fakt u mnie jest to samo. Dopiero jak zwrociles na to uwage zdalem sobie sprawe ze u mnie jest tak samo. Dodatkowo okazalo sie ze ciagnie lewe powietrze przez przewody. Wracajac do mojego problemu. Prawdopodobnie jest tak, ze jak samochod stoi to normalnie pobiera paliwo potem jak sie gazuje na max. i szybko puszcza gaz to ma za duzo paliwa i nie jest w stanie jego przepalic i gasnie. Suma sumarum mial za duzo paliwa.