Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 11:05 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So paź 23, 2004 9:36 pm 

czaje. to czy teraz korzystając z tego jakże pomysłowego porównania możesz mi powiedzieć jakie poswozie to jest Subaru impreza wrx sti solberg edition albo mitsubishi lancer evo 8???

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So paź 23, 2004 10:30 pm 

Przeciez te samochody sa do siebie bardzo podobne.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 2:01 am 

ludzie .. kazdy model ma swoje zastosowanie , wiadomo ze pasek lepiej przenosi naped na przednie kola i nie trzeba tego powtarzac , zaden kamyk nie jest wstanie przerwac paska ( no chyba ze pasek jest juz na emeryturze )
wszystkie modele nadajace sie rowniez do jazdy off-road beda mialy walek jest tylko jeden wyjatek ktorys z modeli HPI Rally

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 2:48 pm 

któego ja posiadam :)

m-peter napisał(a):
nero93 napisał(a):
A zobaczcie na modele HPI:
WSZYSTKIE PRAWIE MAJĄ PASEK
Poza tym pasek zwykle znajduje się wyżej tzn mniej więcej na wysokości okien w karosie i żadko stanie się tak że wpadnie do niego jakiś kamyk albo coś a wałek just tuż przy ziemi więc może coś wpaść i się zablokować szybciej niż w pasku. Tak ja myśle i się pewnie oczywiście myle :D Moglibyście mi przy okazji powiedzieć czy moge czy nie moge do modelu wsadzić Alu amorki , łośyska itp. ale tak żebym mógł startować w klasioe N??

Jezeli kamyk wpadnie w walek to najwyzej sie zatnie i tyle a jak wpadnie w pasek to niestety ale pasek idzie do wymiany. A jezeli chodzi o wysokosc paska to jezeli ten pasek http://www.mytsn.com/products/imggal.asp?prid=1963#imgs (po prawej przed rezonansem) jest na wysokosci szyby w budzie to chyba to jest buda po ostrym dachowaniu:P.

Jeżeli myślisz że idzie do wymiany to się mylisz. Ostatnio właśnie jeździłem z kamcorkiem w tylnym pasku i troche tył przeskakiwał przy przyspieszaniu. Więc wiesz 8) . A jak ci w zębatkę koło wałka wpadnie to masz do wymiany przecież jak ci się wkręci nie??? No to tyle...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 3:01 pm 

nero93 napisał(a):
któego ja posiadam :)

m-peter napisał(a):
nero93 napisał(a):
A zobaczcie na modele HPI:
WSZYSTKIE PRAWIE MAJĄ PASEK
Poza tym pasek zwykle znajduje się wyżej tzn mniej więcej na wysokości okien w karosie i żadko stanie się tak że wpadnie do niego jakiś kamyk albo coś a wałek just tuż przy ziemi więc może coś wpaść i się zablokować szybciej niż w pasku. Tak ja myśle i się pewnie oczywiście myle :D Moglibyście mi przy okazji powiedzieć czy moge czy nie moge do modelu wsadzić Alu amorki , łośyska itp. ale tak żebym mógł startować w klasioe N??

Jezeli kamyk wpadnie w walek to najwyzej sie zatnie i tyle a jak wpadnie w pasek to niestety ale pasek idzie do wymiany. A jezeli chodzi o wysokosc paska to jezeli ten pasek http://www.mytsn.com/products/imggal.asp?prid=1963#imgs (po prawej przed rezonansem) jest na wysokosci szyby w budzie to chyba to jest buda po ostrym dachowaniu:P.

Jeżeli myślisz że idzie do wymiany to się mylisz. Ostatnio właśnie jeździłem z kamcorkiem w tylnym pasku i troche tył przeskakiwał przy przyspieszaniu. Więc wiesz 8) . A jak ci w zębatkę koło wałka wpadnie to masz do wymiany przecież jak ci się wkręci nie??? No to tyle...

Sory, ale ja pisalem to z wlasnych doswiadczen wiec chyba wiedzialem co pisze.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 11, 2004 5:27 pm 

Panowie, jesteśmy chyba na tyle poważni że nie będziemy zaczynać kolejnej rozruby na forum. Wracając do tematu - według mnie - jeżeli kamyczek wpadnie w zębatki, na których pracuje pasek, to w konsekwencji i zębatka i pasek będa się zużywały, jeżeli kamyczek wpadnie w wałek, to przy dostatecznej mocy silnika, wałek wygina sie w najprzeróżniejsze rzeczy - osobiście widziałem jak w asso wałek zamienił się bardzo oryginalną konstrukcję, która wałek przypominała tylko kolorem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 9:45 am 

Dawid G. napisał(a):
Panowie, jesteśmy chyba na tyle poważni że nie będziemy zaczynać kolejnej rozruby na forum. Wracając do tematu - według mnie - jeżeli kamyczek wpadnie w zębatki, na których pracuje pasek, to w konsekwencji i zębatka i pasek będa się zużywały, jeżeli kamyczek wpadnie w wałek, to przy dostatecznej mocy silnika, wałek wygina sie w najprzeróżniejsze rzeczy - osobiście widziałem jak w asso wałek zamienił się bardzo oryginalną konstrukcję, która wałek przypominała tylko kolorem.

O wałku dokłądnie to chciałem powiedzieć tylko jakoś nie mogłęm tego sformuować więc nie napisałęm nic. Co do zużywania to będą się zużywały ale tylko jeśli kamyk dalej tam będzie. Przecież zawsze się czyści model po powrocie z jeżdżenia. Przynajmniej ja tak robie :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 10:04 am 

nero93 napisał(a):
O wałku dokłądnie to chciałem powiedzieć tylko jakoś nie mogłęm tego sformuować więc nie napisałęm nic. Co do zużywania to będą się zużywały ale tylko jeśli kamyk dalej tam będzie. Przecież zawsze się czyści model po powrocie z jeżdżenia. Przynajmniej ja tak robie :)

Bardzo dobre spostrzezenie , wlasnie tak to powinno wygladac, przeciez to modelarstwo prawda ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 10:36 am 

Mysle ze kwestia walek vs. pasek to rzecz gustu. Kazda z metod przenoszenia napedu ma swoje dobre jak i zle strony. Podobnie jak kwestia czy elektryk jest lepszy od spaliniaka. Nad takimi sprawami moznaby dyskutowac latami a i tak kazdy bedzie miec inne zdanie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2