witam

całkiem dawno mnie tu nie było, ale powracam i musze Wam powiedziec ze projekt ma sie całkiem dobrze

powoli kompletujac, zblizam sie tu koncowi

jednak nie wracam by sie chwalic lecz z pytaniami

.
1. pakiet lub pakiety ... no wlasnie. mysle nad lipo 2 pakeity po 2 celle co mi da razem 14.8 (nie wiem czy dobrze

?)
chciałbym zeby ktos wypoweidział sie na temat dostarczanych voltów do regla, bo jezeli cele LiPO maja po 3.7V to nie da rady ustawic ich tak by bylo 16.8.
co z NiMh'ami jest do zrobienia.
i druga sprawa apropo pojemnosci. wiadomo ze im wieksza tym dłuzej, a jak to sie ma z dwoma pakietami. wydajme mi sie ze je sumowac, ale jak to wyjdzie w praniu nie wiem, bo nigdy nie mialem z nimi stycznosci. i czy np 2x 2s 3000mah dadza pojezdzic calkiem dlugo czy panda po 10 minutach ?
podsumowujac 1 punkt, prosze o jakies wskazowki osoby doswiadczonej z pakeitami przy e maxxie

i ps. jezeli cos zle rozumiem to prosze mnie poprawic :p
2. serwo ... wiem juz ze warto firmowe załatwic, ale czy jakies tansze tez sa warte uwagi. na poczatek nie musze miec serwa najlepszego na rynku.
skłaniam sie ku czemus z nizszej półki. czy takie tower pro mg945r wystarczy? pytałem juz jednego uzytkownika i mowił ze sie czesto pala, siłe maja bez szału i niezbyt szybkie. jak sie ma takie serwo w porównaniu ze standardowym traxxasa? oczywiscie montuje na jedno serwo model.
tak jak przy pytaniu pierwszym, wskazówki dotyczace serw od doswiadczonych modelarzy mile widziane

no to narazie tyle w temacie. pozdrawiam