sebas86 napisał(a):
cosin napisał(a):
nie ma czegoś takiego jak "sprzęgło kardana"
Polecam
http://www.naukowy.pl/encyklopedia/Sprz%C4%99g%C5%82o,
http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=sprz%EAg%B3o. Niestety nie mam żadnego podręcznika do mechaniki pod ręką więc nie mogę zacytować "poważnego" źródła.
więc który link prowadzi do opisu "sprzęgła kardana" ? czy w/g Ciebie wał i sprzęgło to to samo ? Na chłopski rozum, zastanów się w jaki sposób "sprzęgło kardana" może wysprzęglić napęd.... gdy się rozpadnie... ale tego raczej nie możemy uznać za prawidłowe działanie.
sebas86 napisał(a):
cosin napisał(a):
- wikipedia to baza wiedzy zwykłych ludzi, a nie znawców danych dziedzin.. nie wierzcie jej bezgranicznie. Wał kardana - owszem.

Też uważam, że Wikipedii nie można wierzyć w 100%, a tym bardziej opierać się tylko i wyłącznie na tym co tam piszą. Na szczęście sporo haseł ma odwołania do literatury, gdzie można tą wiedzę zweryfikować i jednocześnie poszerzyć. Poza tym ładnie tak wprowadzać w błąd?
Poproszę Cię o odwołanie do literatury na temat "sprzęgła kardana". Gdzie w błąd wprowadziłem ?
sebas86 napisał(a):
cosin napisał(a):
Efekt działania sprzęgła w modelach jest taki sam jak w autach 1:1 ale zasada działania całkiem inna. W modelach masz odśrodkowe tak jak koledzy już napisali, a w aucie jest cierne z wysprzęglikiem - jego działanie w żaden sposób nie zależy od obrótów silnika.
Na pewno nie zależy?
A zależy?

hehe. Działanie standardowego sprzęgła w samochodzie z ręczną skrzynią (w automacie jest chydrokinetyczne) jest całkowicie niezależne od obrotów, potrzeba dodatkowego czynnika aby ruszyć sprzęgłem (noga na pedale sprzęgła - wysprzęglik na łączeniu dzwona skrzyni z blokiem silnika poruszający zespołem sprzęgła/tarczą/dociskiem w sosunku do koła zamachowego). Sprzęgło tak samo działa przy 700RPM jak i przy 5k RPM, oczywiście przy WYŁĄCZONYM silniku również działa. Robiłem sprzęgło w MGT jak i w moim aucie i widzę między nimi "delikatną" różnicę, a Ty ?
Pozdrawiam
Cosin