Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 26, 2026 8:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 29, 2010 5:41 pm 

3 eliminacje, wtedy możesz jechać finał.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 6:09 pm 

dzięki bardzo!

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 6:30 pm 

Bender napisał(a):
A takie skromne pytanko, jake jest 5 eliminacji + finał, to liczą się 3 el. czy np. mogę "zaliczyć" 2 el. + finał?

Cytuj:
1.4. W finale Mistrzostw Polski biorą udział wyłącznie zawodnicy, którzy uczestniczyli w zawodach eliminacyjnych i uzyskali punkty, odpowiednie do limitu zawodników. W przypadku równej ilości punktów Przewodniczący Sekcji podejmuje decyzję o dopuszczeniu do finału Mistrzostw Polski większej ilości zawodników.
1.6. W klasyfikacji punktowej do Mistrzostw Polski z ilości rozegranych zawodów eliminacyjnych uwzględnia się połowę zaokrągloną do najbliższej wyższej liczby całkowitej, obejmującą najlepsze wyniki. W przypadku rozegrania czterech lub trzech zawodów eliminacyjnych, uwzględnia się dwie eliminacje, obejmujące najlepsze wyniki.

Czerwony Samuraj

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 6:31 pm 

A faktycznie, trzeba przepisy poczytać :oops:

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 10:55 pm 

dołączę się z takim zapytaniem : czyli mam rozumieć, że w piasecznie nie będzie rozgrywana klasa MT a informator z tych zawodów jest nieaktualną wersją wydarzeń??

Ostatnio edytowano Pn mar 29, 2010 11:37 pm przez siarra007, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 11:26 pm 

siarra007 napisał(a):
dołączę się z takim zapytaniem : czyli mam rozumieć, że w piasecznie nie będzie rozgrywana klasa MT a informator z tych zawodów jest nie aktualną wersją wydarzeń??

Dołączam się własnie do kolegi z pytaniem. Śmiem twierdzić że chyba ani LOK ani KMK już sami nie panują nad swoimi decyzjami. Przeglądałem nowy kalendarz i rzeczywiście nie znalazłem tam już w tabeli grupy IC-8 MT co mnie zmartwiło. Jednak lista startowa do Piaseczna dalej wisi a osób zainteresowanych udziałem w imprezie przybywa. Ciekawy jestem co organizator teraz z tym zrobi ?

Jeśli wprowadzane do nas nowe przepisy EFRA mają zbliżać nas do Europy to chyba trzeba się poważnie zastanowić czy warto, likwidacja klas na pewno nie przyczynia się do zwiększenia ilości zawodników a już na pewno nie przyczynia się do rozwoju modelarstwa kołowego. I jeszcze na koniec zauważyłem radykalną zmianę w ilości zawodów dla 1:5 - jak widać da się coś poprawić na lepsze więc jestem dobrej myśli :wink:

wtrące z innego tematu:
skrzypiec patryk napisał(a):
zastanawiamy się nad torem dla IC 5 petrol i nad przyszłoscia tej klasy
krzysztof

Czy przyszłosć tej klasy rysuje się tak różowo jak MT od niedawna ? Czy to ja źle zrozumiałem Twoją wypowiedź :shock:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt mar 30, 2010 7:25 am 

klasa MT nie jest już klasą w której rozgrywa się MP( ustalenia klubów na ostatnim KMK) ale może być rozgrywana jako klasa organizatora dlatego pojawia się na informatorach poszczególnych klubów a niema dla niej przepisów

z tego co mi wiadomo to tylko w Polsce była rozgrywana jako mistrzostwo danego kraju wszędzie indziej jest rozgrywana jako klasa producencka warto pomysleć i stworzyć cos w rodzaju MONSTERMANII gdzie modele nie scigają się na torze( nie do tego są stworzone) a rozgrywają konkurencje typowe dla nich tj. skoki, jazda na tylnej osi, trial itp

co do klasy PETROL jest za mało torów dla tej klasy dlatego tak mało jest EMP może się to zmieni czas pokaże
jednakże jest to klasa EFRA i dlatego rozgrywane są MP

pozdrawiam

krzysztof

PostNapisane: Wt mar 30, 2010 5:47 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Jeśli wprowadzane do nas nowe przepisy EFRA mają zbliżać nas do Europy to chyba trzeba się poważnie zastanowić czy warto.

Powtórze co raz już padło w temacie - jak masz ambicje być nadal zaściankiem europy to nie zmieniajmy nic.

PostNapisane: Wt mar 30, 2010 6:01 pm 

chciałbym dla pewności usłyszeć to od was bo sam się już pogubiłem co do tych zawodów w piasecznie :
informator z zawodów jest starszy jak te przepisy dotyczące wycofania klasy MT i teraz nie wiem czy będzie ta klasa na tych zawodach, nawet jako tylko ta producencka czy w ogóle jej nie będzie ??
pytam bo jakby nie było mam daleko i nie chciałbym jechać tylko po to żeby się przejechać
z góry dzięki za odp. :D

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 11:14 pm 

Michał Sękal napisał(a):
Powtórze co raz już padło w temacie - jak masz ambicje być nadal zaściankiem europy to nie zmieniajmy nic.

Koledzy ze Szczecina jak zbudowali tor ładny to już myślą że staniemy się teraz centrum europy. Jak narazie to nikt inny oprócz teamu ze Szczecina nie zabiera głosu w temacie co jest dla mnie dość dziwne. Pojadę troszkę po bandzie ale - śmiem nawet przypuszczać że owa radykalna decyzja o wyłączeniu MT z EMP wyszła własnie ..*zgadnij?*.. - czy ktoś spoza Rc Team Szczecin może zabrać głos w tej sprawie ?

siarra007 - śmiało zabieraj model do Piaseczna i wogóle nie przejmuj się tym co tu piszą :wink:

PostNapisane: So kwi 03, 2010 8:17 am 

no nareszcie znaleźli się koledzy którzy potrafią podnieść na duchu :D w takim razie spotykamy się w piasecznie 8)

PostNapisane: So kwi 03, 2010 8:54 am 

Nie wiem, czy Tomku zauważyłeś ale nie jestem z RC Team'u Szczecin. Wprowadzenie do przepisów wydechów z homologacją EFRA... :roll:

1) Kto miałby na tym zarobić? Masz na myśli poszczególne, pojedyncze osoby? :lol:
2) Chyba wszystkie kraje Europy, które organizują mistrzostwa kraju posiadają zapis, że wydechy mają być homologowane. Polska nie należy do Europy? Chyba należy, więc trzeba podążać za resztą. Modelarstwo trzeba rozwijać, bo nie wiem czy wiesz, ale póki co na arenie międzynarodowej wypadamy mizernie (jeśli chodzi o IC-8 Buggy).
3) Jeśli zawody MP nie podobają Ci się, a konkretniej przepisy to polecam start w HPI Challenge - tam wydechów EFRY mieć nie trzeba.
4) Jak nie podobają Ci się przepisy nie musisz startować - proste i zrozumiałe
5) W Azji nie trzeba używać wydechów EFRY... :wink: Może warto się zastanowić nad startami na wschodzie? :mrgreen: Tylko proponuję zaopatrzyć się w wydech z homologacją FEMCA - wątpię, że bez niego zostaniesz dopuszczony

Oprócz tego będę GORĄCYM zwolennikiem tego, aby sędziowie mierzyli pojemność układu paliwowego oraz sprawdzali (nie wiem w jaki sposób) zawartość NITRO w paliwie.

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: So kwi 03, 2010 10:07 am 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
...Oprócz tego będę GORĄCYM zwolennikiem tego, aby sędziowie mierzyli pojemność układu paliwowego oraz sprawdzali (nie wiem w jaki sposób) zawartość NITRO w paliwie.

Pozdrawiam

Urządzenie do pomiaru zawartości nitro w paliwie nazywa się NITROMAX (odp. 16 lub 25) i jest zgodnie z przepisami EFRA dopuszczone jako oficjalne urządzenie pomiarowe.

KYOSHOblog

PostNapisane: So kwi 03, 2010 12:11 pm 

Nie wiem, czy Tomku zauważyłeś ale nie jestem z RC Team'u Szczecin. Wprowadzenie do przepisów wydechów z homologacją EFRA... :roll:

1) Kto miałby na tym zarobić? Masz na myśli poszczególne, pojedyncze osoby? :lol:
2) Chyba wszystkie kraje Europy, które organizują mistrzostwa kraju posiadają zapis, że wydechy mają być homologowane. Polska nie należy do Europy? Chyba należy, więc trzeba podążać za resztą. Modelarstwo trzeba rozwijać, bo nie wiem czy wiesz, ale póki co na arenie międzynarodowej wypadamy mizernie (jeśli chodzi o IC-8 Buggy).
3) Jeśli zawody MP nie podobają Ci się, a konkretniej przepisy to polecam start w HPI Challenge - tam wydechów EFRY mieć nie trzeba.
4) Jak nie podobają Ci się przepisy nie musisz startować - proste i zrozumiałe
5) W Azji nie trzeba używać wydechów EFRY... :wink: Może warto się zastanowić nad startami na wschodzie? :mrgreen: Tylko proponuję zaopatrzyć się w wydech z homologacją FEMCA - wątpię, że bez niego zostaniesz dopuszczony

Oprócz tego będę GORĄCYM zwolennikiem tego, aby sędziowie mierzyli pojemność układu paliwowego oraz sprawdzali (nie wiem w jaki sposób) zawartość NITRO w paliwie.

Pozdrawiam

Tomek miał na myśli Doriana i Michała :) Aktywnych członków Szczecińskiego teamu :D :D :D ehh.. ci ze Szczecina to czynią samo zło.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: So kwi 03, 2010 3:20 pm 

Adam Różycki napisał(a):
...Oprócz tego będę GORĄCYM zwolennikiem tego, aby sędziowie mierzyli pojemność układu paliwowego oraz sprawdzali (nie wiem w jaki sposób) zawartość NITRO w paliwie.

Pozdrawiam

Urządzenie do pomiaru zawartości nitro w paliwie nazywa się NITROMAX (odp. 16 lub 25) i jest zgodnie z przepisami EFRA dopuszczone jako oficjalne urządzenie pomiarowe.

Widziałem urządzenie na jednych eliminacjach w Rudzie Śl w 2009 roku, z tego co pamiętam jego pomiary były wówczas bardzo niedokładne, okazało się bowiem że stężenie nitrometanu w paliwie podczas pomiarów zależy od wielu czynników zewnętrznych np. temp tego paliwa i otoczenia, oraz stanu technicznego urządzenia Nitromax. Cała ta zabawa w pomiary skończyła się wielką awanturą i niepotrzebnymi dyskwalifikacjami o których długo po zawodach można było jeszcze czytać na forum.
Proponuję jeszcze wprowadzić wagi do ważenia modeli z homologacją EFRA, aparatury i uniformy odblaskowe z homologacją dla wszystkich zawodników/mechaników - wtedy na pewno z podniesioną głową będziemy świadomi tego co niosą za sobą nowe pomysły naszych eurodeputowanych. Odrazu przypomina mi się świeża sprawa polskiego żużla: http://wielkopolska.naszemiasto.pl/arty ... ,id,t.html

Uważam że zawody to ma być również przyjemność a nie musztra wojskowa której raz miałem okazję doświadczyć na II EL EMP w Piasecznie (kiedy oprócz sędziego J.Matukina na torze był drugi sędzia na podeście - nazwiska niestety nie pamiętam).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona