Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 10, 2026 1:35 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz mar 11, 2010 5:32 pm 

Witam,
to mój pierwszy post wydaję mi się, że w dobrym miejscu. Zacząłem interesować się samochodami RC. Oczywiście na star chcę elektryka i aby to był buggy. Na razie nie planuję udziału w zawodach i raczej nigdy nie będę startował chcę po prostu pobawić się pod domem. Znalazłem na allegro pewien ciekawy model. http://allegro.pl/item953913998_buggy_ansmann_smacker_1_10_hit_fm_3_bateria.html
Chciałem się was zapytać czy:
1. ten model można jeszcze bardziej udoskonalić i wzmocnić?
2. czy jest możliwość wstawienia do niego bez szczotkowego silnika i czy wtedy coś będzie trzeba wymieniać?
3. Na ile wyceniliby bardziej doświadczeni kierowcy ten model?

Chętnie przyjmę inne propozycję, ponieważ do końca nie wiem za ile pójdzie ten model, ale zwróciłem na niego uwagę ponieważ miał dużo dodatkowego sprzętu i całą aparaturę, ładowarkę i 3 (chyba wyższej półki) baterie. Ogólnie szukam buggy 1:10 najlepiej używany cały zestaw.
pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 11, 2010 5:42 pm 

pakiety firmy Vipow to jedne z gorszych koszt 1 pakietu tej firmy i to o większej pojemności to koszt około 60 zł (a czasem można kupić za 80 2 sztuki) a koszt dobrego NiMh to około 200 zł
Ładowarka która jest w zestawie niszczy pakiety, ale tym to i tak nie robi.
A czas jazdy na tym pakiecie będzie naprawdę krótki (mam pakiety tej firmy i zdecydoanie je odradzam)

PostNapisane: Cz mar 11, 2010 5:49 pm 

Acha, ale dorzuca jeszcze 2 pakiety Nosram 4000mAh czy one też są takie słabe?

PostNapisane: Cz mar 11, 2010 5:53 pm 

Nosram :?: - Jedna z najlepszych firm

PostNapisane: Cz mar 11, 2010 6:01 pm 

Bender napisał(a):
Ładowarka która jest w zestawie niszczy pakiety, ale tym to i tak nie robi.

W jaki sposób niszczy pakiety?
Rozumiem, że mając te dwa pakiety Nosram 4000mAh nie polecasz ich ładować tą ładowarką?

Tylko temat jest odnośnie modelu jaki chcę zakupić i to jak będzie się sprawował , a my zaczęliśmy dyskusję na temat pakietów.

PostNapisane: Cz mar 11, 2010 10:42 pm 

darekpsk napisał(a):
W jaki sposób niszczy pakiety?

Np. Przegrzewa je ładując za małym prądem ;) TUTAJ masz dobrą ładowarkę do wszystkich typów ogniw+musisz do niej jeszcze zasilacz kupić. Może troszkę droższa, ale warto ;) Też niedawno kupowałem pierwszy model, więc wiem coś o tym :D

Aha no i co się uparłeś tak na to buggy :lol: Gdzie będziesz jeździł? Bo buggy to raczej podwozie na zawody ;)
Nie wiemy do jakiej kwoty chcesz kupić model, powiedz to coś koledzy doradzą. Jak przed dom to np. E-Firestorm 10T za używkę ok.800zł ze wszystkim dasz (apka, model, dobra ładowarka i pakiet ;) A jak coś z wyższej półki:E-Maxx, E-Revo<---- Ale to już koszt pow. 1500zł

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 9:43 am 

Właśnie raczej chodziło mi o lepszą używkę, ale znaleźć w rozsądnej cenie tak do 600zł. A buggy...hmm napatrzyłem się na dużo modeli i jakoś buggy najbardziej mi wpadł w oko, a kto wie może wkręci mnie to i zacznę jeździć na zawody.

E-Firestorm 10T jest interesujący, ale wchodzi w grę tylko jakaś okazja na allegro, bo tak za 800zł to nie obrobię z kasą.

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 11:14 am 

Ja posiadam model strada xb,ogólnie super modelik na początek.Jeżeli nie planujesz chodzić na zawody itd to nada śię świetnie.Jest dosyć twardy lecz ma troche słabe amorki.Jak chcesz to ja niedługo będe sprzedawał swój z silnikiem bezszczotkowym 5000kv i reglem 75a.Mósiał byś tylko kupić tylne zwrotnice koszt okolo 15zł.Jeżeli cie to interesuje to napisz na pm,jest wiele lepszy od tego assmana

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 3:03 pm 

Stacek napisał(a):
Ja posiadam model strada xb,ogólnie super modelik na początek.Jeżeli nie planujesz chodzić na zawody itd to nada śię świetnie.Jest dosyć twardy lecz ma troche słabe amorki.Jak chcesz to ja niedługo będe sprzedawał swój z silnikiem bezszczotkowym 5000kv i reglem 75a.Mósiał byś tylko kupić tylne zwrotnice koszt okolo 15zł.Jeżeli cie to interesuje to napisz na pm,jest wiele lepszy od tego assmana

W innym temacie napisałeś, że jak na tor się wybrałeś, to model się rozsypał...

E-Firestorm dobry model, za 700zł kupisz nowego, za 500 używkę, czasem z jakąś dziadową ładowarką i pakietem, ale pośmigać trochę można :wink:

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 3:12 pm 

Nie sie rozsypał tylko nie dawal rady na chopkach i balem sie przycisnąć żeby go nie popsuć bo nie jest to zawodówka...,a sprzedaje go ponieważ zbieram na asso b44.I Na 100% jest lepszy od tego asmana czy jakoś tak.Firek nie jest zły ale jest bardzo drogi i na potrzeby kolegi polecil bym jakiś tańszy samochodzik.Nowy kosztuje 800zł :roll: A wadpie żeby wyrwal jakąś używke bo poprostu nigdzie ich nie ma...Może przecież kupić strade za 400zł nową,himoto buggy,xstr i do tego wszędzie ma cześci a do tego co pokazal moze w niemczech kupi tam gdzie podobno zostal zrobiony :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 3:35 pm 

Stacek napisał(a):
Firek nie jest zły ale jest bardzo drogi i na potrzeby kolegi polecil bym jakiś tańszy samochodzik.Nowy kosztuje 800zł A wadpie żeby wyrwal jakąś używke bo poprostu nigdzie ich nie ma...Może przecież kupić strade za 400zł nową,himoto buggy,xstr i do tego wszędzie ma cześci a do tego co pokazal moze w niemczech kupi tam gdzie podobno zostal zrobiony

Nie wiem skąd ty wytrzasnąłeś takie informacje.
1. Najtaniej nowego Firestorma znalazłem za 699zł, nówka, za sklepu.
2. E-Firestormów jest pełno na allegro, w tym momencie używki nie ma, ale na pewno będzie. Kiedy ja kupowałem Firestorma jakiś czas temu, na allegro było po 4-6 używek E-Firestormów.
3. Tutaj:
http://www.hpieurope.com/parts.php?lang=pl&partNo=10551
masz wszystkie części standardowe i opcjonalne ładnie opisane, kopiujesz numerek części jaka Cię interesuje do szukajki na hpi.pl/sklep i masz części. Kupić można nawet najmniejszą śrubeczkę.

Wiem że teraz model chcesz sprzedać i wziąć za niego jak najwięcej, ale nie rób tak, że Twój model jest super, a reszta be...

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 4:12 pm 

Właśnie Stacek... Z tymi używkami to trochę przegiąłeś :lol: Co prawda jak ja szukałem modelu to w ogóle ich nie było, a jak kupiłem to naglę 4-5 wyskoczyło na allegro ;) One są co chwilę i to dosyć w "dużych" ilościach ;)

A wracając do tematu za 600zł spokojnie dorwiesz E-F 10T, a jeżeli skusisz się na te 200zł więcej to z ładowarką Trurnigy Accucel 6 masz super zestawik :)
Jeżeli postanowiłeś kupić model to na pewno spodoba ci się to hobby 8) Więc jak masz taką możliwość to nie oszczędzaj na tych np. 200zł tylko kup raz porządny zestaw na początek i potem tylko model wymienisz i apkę, a nie wszystko.

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 4:20 pm 

Stacek, określś Się w końcu... raz muwisz zę strada jest świetna potem że się rozpadł teraaz że się bałęś żę się rozpadnie... ale mówisz ze bałeś się skakać, jeżeli jest to model do zabawy to właśnie też i do skoków.

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 6:16 pm 

ok mogę czekać na ofertę na allegro jakiegoś E-firestorm 10T, tylko czytam i piszę, że ma napęd na tył czy w takim razie jest on taki dobry na samochód do terenu?

PostNapisane: Pt mar 12, 2010 7:11 pm 

Słuchaj, powiem ci tak, dla niektórych 2WD to zaleta, dla innych wada...
Wiadomo, że nie raz może zabraknąć tego 2WD, ale moim zdaniem lepiej kupić model jakiejś dobrej firmy, niż bawić się w jakieś podróbki, które mają się zaraz rozlecieć... Może i ma te 2WD, ale jest do niego full części na internecie (nie tylko u producenta), nie awaryjny, sprawdzone podwozie itp. Myślę, że w twoim budżecie to najlepszy wybór. ;)

Ja też zamierzałem kupić coś 4WD, ale na forum doradzili mi coś z napędem na dwa koła, ale porządne- E-Firestorm 10T 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona