Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 1:02 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 26, 2010 2:45 pm 

Ryszard Pyrka napisał(a):
Panie i Panowie
Marku z tego co myślę, to władze sekcji mają być wybierane od nowa. Ja nie wybieram, ale przedstawiciele klubów mają wolną rękę, od ich głosów ma zależeć kto zostanie wybrany, na to nikt nie ma wpływu.
Ale jak by co to zwalimy wszystko na Niedźwiedzia. Będzie dobrze.
Pozdrawiam
Rysiek

Rysiu,

a tak w ogóle to może Ty chociaż czytałeś Regulamin Komandora i wiesz, że to "masło maślane" z deklaracją zapewnienia dodatkowych wpływów do LOK w postaci licencji klubowych (sic!). Wydajesz się zorientowany w sprawach formalnych to może powiedz, komu LOK obiecał premie za kompleksowe załatwienie tej sprawy? Ja już czekam, jak to kluby radośnie przelewają na konto LOK'u po 100,00 zł aby móc na Walnym zjeść paluszki popijając oranżadą i podnieść rękę w głosowaniu sterowanym przez grupę "trzymającą władzę" (unię żołniersko-biznesową) :)

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 2:48 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Pytanie:

Czy komandora też wybieramy czy jest z nadania LOK?

Nie noooo, Marek, co za insynuacja. Komandor jest wybierany w multidemokratycznych wyborach. Przed wyborami musi go zatwierdzić Sekretarz CKM z furażerką na głowie ale potem to już czysta demokacja i wolność wyboru :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 3:01 pm 
Administrator forum

Przepraszam, ja tylko tak.... :)

Czyli nic nowego :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 3:13 pm 

Adam ,a może chociaż przypudrują mu nosek,dla odświeżenia wizerunku...

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 3:14 pm 

Jak Leninowi na Kremlu...

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 3:24 pm 

Panie i Panowie
Adam nie czytałem, została wybrana grupa mędrców przy pełnej akceptacji środowiska i ja wierzę w ich mądre decyzje było to zamknięte forum i w demokratyczny sposób mieli podejmować ważne decyzje. Nie wiem co zatwierdzicie i uchwalicie wszyscy trzymamy kciuki i liczymy że będą to dobre i przemyślane wnioski nie wiem czy wybliealiście prowadzącego czy predstawiciela grupy, co żeście głosowali i jak. Mogę mieć nadzieję że będzie mądrze, dobrze, pożądnie i z zachowaniem zasad demokracji. W przeciwnym razie będzie tak jak po wyjściu kolonizatorów z Czadu gdzie od stu lat mieszkańcy w ramach wolności podrzynają sobie gardła nawzajem i trwa wojna domowa.
Nie wiem co mam Ci Adam poradzić, bo nie znam szczegółów zdałem się na większość jak wielu, po owocach ich poznamy, i albo zaakceptujemy albo zmiany będą musiały być głębsze. Jeśli nowe władze będą dobrze pracowały nie mam nic przeciwko żeby za moją sładkę chrupali Peety Beery i popijali Polo Coktą, wszystko zależy od efektów ich pracy. Pozostaje nie tracić ducha i nadzieji że będzie dobrze, bo gorzej być nie może.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 5:09 pm 

Panie i Panowie
Adam nie czytałem, ...Jeśli nowe władze będą dobrze pracowały nie mam nic przeciwko żeby za moją sładkę chrupali Peety Beery i popijali Polo Coktą, wszystko zależy od efektów ich pracy.
Pozdrawiam
Rysiek

Rysiu, to nic takiego, nie przejmuj się - Ci co głosowali "ZA" też nie czytali, albo nie zrozumieli, nie wiem. Na pewno są też takiego zdania, jak Ty i chętnie zasponsorują towarzyszy z LOK, a może nawet dostąpią zaszczytu wspólnego spożycia rzeczonej polo-cocty śpiewając hymn - znaną i lubianą już piosenkę z podpisu Leszka :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 6:35 pm 

Panie i Panowie
Adam żadna władza nie jest dana na zawsze. Czasy Monarchi Dziedzicznej dawno mineły i mam nadzieje nie wrócą
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pt lut 26, 2010 11:31 pm 

Rysiu a może jakieś zakłady...Imie masz na czasie i hazard też jest na czasie.Możemy się założyć jak będzie....

PostNapisane: So lut 27, 2010 1:11 am 

Panie i Panowie
Marku o tym też pisałem wcześniej że KRS od dłuższego czasu w trakcie zmian i ten co napisałeś mam nadzieję niedługo będzie zmieniony.
Jeśli chodzi o nazwę to istnieje od conajmniej dwóch lat i do tej pory nic mi nie wiadomo żeby ktoś protestował i robił z tego jaki kolwiek problem ale jeśli kto kolwiek ma kompleks z powodu naszej nazwy niech przedstawi racjonalne powody i porozmawiamy, wczorej uzyskałem pełną informacje na temat tego co się dzieje i jakie są plany i cele OSM na najbliższy i dalszy czas i zapewniam Ciebie i Innych że Tylko z innymi klubami i zawodnikami zamierzamy wprowadzać zmiany i nie uważamy że Tylko OSM ma monopol i wie co jest lub będzie najlepsze dla modelarzy kołowych. A Prezesa to przepraszam, pozwól że sami będziemy sobie wybierać jakiego będziemy chcieli.Myślę że za Jego dotychczasowe działania i zaangażowanie nie musimy się nigdzie wstydzić, wprost przeciwnie. Czego i wszystkim życzę.
Pozdrawiam
Rysiek

cyt. SEXMISJA "No tak! Nie odpowiadamy tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi... i koklusz!"

czytając posty w tym wątku widać wyraźnie podział
kluby z Dolnego Śląska chcą stworzyć nowy niezależny Związek Sportowy
reszta klubów i środowisk się "ślizga"
mi osobiście się nie chce - zakładałem PKMS i nic z tego nie wyszło
za to przyjże się jak koledzy z południowego-zachodu Polski tworzą podwaliny i jednoczą środowisko
póki co niestety słabo to im wychodzi, zamiast pokoju jest ciągła wojna

pozdrawiam
Jacek

p.s.
jako członek OSM nie zajmuje się Regulaminem Środowiska Modelarzy Samochodowych
proszę nie mieszać całego OSM w prywatne wojenki
my z Ryśkiem nie zajmujemy się polityką

PostNapisane: N lut 28, 2010 2:50 pm 

Dzień dobry Panowie.

Czytam wasze wypociny i zaczynam się zastanawiać komu bardziej zależy na pieniądzach i wpływach i trudno mi to jednoznacznie określić. Na pewno nikomu nie zależy na zjednoczeniu środowiska – to jest pewnik.

Zanim zacznie się pracę nad nową „organizacją” należałoby zadać sobie pytanie: czego od niej oczekujemy?

Powinna to być „organizacja”, która będzie reprezentować Polskę na arenie międzynarodowej, określać przepisy techniczne dla klas mistrzowskich, organizować cykl Mistrzostw Polski, wyłaniać kadrę i zapewniać kadrze wyjazd na imprezy rangi międzynarodowej, szkolić sędziów – koniec kropka.

Przepisy techniczne powinny być tylko tłumaczone i być zgodne ze standardami europejskimi, a zmiany ustala się już na poziomie międzynarodowym.
Organizacja cyklu MP powinna polegać na dogadaniu się z poszczególnymi klubami, które mają chęć organizować takie zawody i płaci się im odpowiednią kasę.
Wielkość honorarium dla klubu powinna być na tyle znacząca aby kluby były zainteresowane takimi zawodami. W zamian za to podlegałyby te zawody ocenie przez „organizację” i przypadku zastrzeżeń byłyby eliminowane w kolejnych latach.
„Organizacja” powinna zapewnić wyłonienie kadry i zapewnienie wyjazdów międzynarodowych – mam tu na myśli opłata za hotele organizacja przejazdu, wyżywienia, diet, opłat startowych, licencji itp.

Zatem pieniądze są tu najważniejszym argumentem. I nie powinna być to organizacja charytatywna. Należy zadać sobie pytanie skąd je zdobyć. ( może opłata startowa za MP 100zł a nie 20zł od modelu, kupujemy silniki po 1000zł serwa po 500zł, oczywiście to tylko jakaś propozycja ).
Słyszę już głosy sprzeciwu, że jest to zabicie młodzieży itp. Jeżeli ktoś nie zainwestuje dużej kasy to i tak nie ma czego szukać na MP. Jeżeli klub ma bardzo dobrego zawodnika a on nie ma kasy to właśnie klub powinien pomóc takiemu modelarzowi np. poprze opłacenie wpisowego, noclegu, hotelu.

Co robią kluby to jest już ich prywatna sprawa i nikomu nic do tego, jaki cykl imprez sobie zorganizują i w oparciu o jakie przepisy techniczne i sportowe i z jakimi sponsorami. I to, że w jednym czasie będzie odbywało się kilka imprez to tylko powód do dumy, że jest taka duża ilość modelarzy.

Panowie mniej ideologii i wody a więcej konkretów, rzeczy proste są piękne i trwałe.

Pozdrawiam

PS.

Jeszcze jedno „organizacja” nie powinna posiadać, żadnych sponsorów „komercyjnych”, to zawodnicy powinny płacić haracz ( zawodnicy nie kluby ! ) a kluby powinny szukać już sponsorów „komercyjnych” i wspierać swoich zawodników.

PostNapisane: Pn mar 01, 2010 9:06 am 

Jarosław Affelt napisał(a):
Dzień dobry Panowie.

Panowie mniej ideologii i wody a więcej konkretów, rzeczy proste są piękne i trwałe.

... ja bym jeszcze dodał - mniej używek !

Czy swoje przemyślenia zbudował Pan na podstawie doświadczeń, czy takie rozwiązania funkcjonują już gdziekolwiek i czy aby nie pomylił Pan modelarskiego hobby z np. piłką nożną ???

Wiem, że powyższe pytania brzmią nieco groteskowo ale proszę je potraktować poważnie i z właściwą "prostotą" odpowiedzieć.

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn mar 01, 2010 10:00 am 

Cytuj:
Czy swoje przemyślenia zbudował Pan na podstawie doświadczeń, czy takie rozwiązania funkcjonują już gdziekolwiek i czy aby nie pomylił Pan modelarskiego hobby z np. piłką nożną ???

Z góry przepraszam, że odpowiadam pytaniem na pytanie ale proszę odpowiedzieć jaki status ma mieć modelarstwo w Polsce,
hobby czy sport ?
Po odpowiedzi na to pytanie może Pan jeszcze raz przeczytać mój post.
To nie ja ustalam warunki początkowe !

Pozdrawiam

PostNapisane: Pn mar 01, 2010 10:34 am 

Z góry przepraszam, że odpowiadam pytaniem na pytanie ale proszę odpowiedzieć jaki status ma mieć modelarstwo w Polsce,
hobby czy sport ?
Po odpowiedzi na to pytanie może Pan jeszcze raz przeczytać mój post.
To nie ja ustalam warunki początkowe !

Pozdrawiam

Modelarstwo generalnie to hobby połączone z rywalizacją i w tym sensie możemy mówić o sporcie. Tak jest w każdej dyscyplinie i co do tego chyba nie ma sporu, choć mogę się oczywiście mylić.

Pańskiego posta przeczytałem nawet kilka razy z pełnym niedowierzaniem i stąd moje, wydawało mi się konkretne pytanie, powtórzę i tym razem liczę na odpowiedź, która nie byłaby kolejnym pytaniem (w moim pytaniu zmieniłem słowo hobby na sport - może to Panu pomoże i przeredagowałem starając się je skonkretyzować :) ):

"Czy swoje przemyślenia zbudował Pan na podstawie doświadczeń własnych, czy też posiada Pan wiedzę, że takie rozwiązania funkcjonują już gdziekolwiek na świecie i czy aby nie pomylił Pan modelarskiego SPORTU z np. piłką nożną ???"

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn mar 01, 2010 11:33 am 

Z góry przepraszam, że odpowiadam pytaniem na pytanie ale proszę odpowiedzieć jaki status ma mieć modelarstwo w Polsce,hobby czy sport ?

Np.taki jak ma Polski Związek Wędkarski.Kasa z ministerstwa prędzej czy później się skończy...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona