Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 7:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 20, 2010 12:11 am 

''doliczyć na pakiet'' Czyli o co chodzi ? Co to jest pakiet ?;p
Może to głupie pytanie ale nie jestem w temacie ^^

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lut 20, 2010 12:49 am 

To twój wątek, więc jesteś w temacie :)
Chodzi o to, że model w zestwie ma (czasami ma, czasami nie ma) jeden akumulator, zwany pakietem bo najczęściej złożony jest z kilku ogniw i jesli chcesz pojeździc dłużej niz jak to napisał kolega Wyso52, 15 min, musisz sie uzbroić (czyli dokupić) przynajmniej w jeden zapasowy lub jeśli starczy ci funduszy, to nawet 4 pakiety, akumulatory na zmianę. Zwał, jak zwał. Chodzi o coś, co daje prąd Twojemu modelowi, a ma określony czas działania, który jest wprost proporcjonalny do czasu Twojej zabawy.

Pozdrawiam.

PostNapisane: So lut 20, 2010 8:40 am 

Aha juz rozumiem :D A taki jeden pakiet ile może kosztować do tego modelu który napisałem wcześniej ?

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:08 am 

Rozumie że do tego Mavericka?? to około 70zł za sztukę trzeba liczyć

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:11 am 

Mniej więcej 150zł + do tego ładowarka procesorowa koło 200zł. Bo jeśli już kupisz pakiet np. 5000mAh i zechcesz naładować zwykłą ładowarką
i np. zwykła ładowarka ma prąd ładowania 500mah ( za zwyczaj takie ładowarki mają prąd ładowania 250mah )
zakładając ze ładowarka ma ten prąd ładowania 500mah to taki pakiet naładuje w 10godzin a jeśli ma 250mah to będzie ładowała 20godzin
i taka ładowarka nie wytrzyma ładowania takiego pakietu jak będziesz często ładował i ładowarka się spali .
a druga strona medalu to taka że pakiet przy takiej ładowarce dostaje tak w d*pe .

a i jeszcze jak ma się fundusze liche to nie wiem po co to w ogóle zaczynać modelarstwo ? ten sport jest bardzo drogi i to bez 2 zdań
to nie jest piłka nożna czy koszykówka ze kupie piłkę strój i już mogę grac latami. W modelarstwie są cały czas wydatki
jeśli masz teraz 250zl i co jakiś czas dostajesz kilka zielonych no to luzik wyrobisz z kasą. Ale jeśli masz teraz 250zł i żeby np. zebrać kolejne 250zł to potrzeba ci pół roku czy nawet roku . To moim zdaniem nie ma co zaczynać z modelarstwem. Bo kupisz teraz np. model no i jak ktoś mówił 15min jazdy cała noc ładowania. To po 1 tygodniu samochód ci się znudzi i rzucisz w kont .

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:17 am 

Kwasie do mikrusa pakiet 5000mAh? Ladowarka sie spali od czestego ladowania? Skad sie urwales?

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:25 am 

Do mikrusa pakiet 150zł?? Chyba z Choinki:D

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:34 am 

Ja mówię o normalnym modelu. A co może się nie spali ?? ładował nią np. pakiet 15 godzin poszedł sobie pojeździć za 1 godz podłączył znowu pakiet do ładowania i co może się nie spali ?? Chodzi mi o ładowarkę zwykłą najzwyklejszą (podobną do zasilacza)

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:39 am 

kwasio5 napisał(a):
Ja mówię o normalnym modelu.

A w temacie mowa o mikrusie wiec poco OT?
kwasio5 napisał(a):
A co może się nie spali ?? ładował nią np. pakiet 15 godzin poszedł sobie pojeździć za 1 godz podłączył znowu pakiet do ładowania i co może się nie spali ?? Chodzi mi o ładowarkę zwykłą najzwyklejszą (podobną do zasilacza)

Nie nie spali sie. Naprawde opanuj sie jak nie masz bladego pojecia o czyms to nie klikaj odpowiedzi.

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:43 am 

Kwasio, proponuje jeszcze troszke poszperać po forum i dowiedzieć się co nie co, A czemu z takiego założenia wychodzisz że się spali ładowarka, może jakieś argumenty??

PostNapisane: So lut 20, 2010 10:55 am 

Na początku była mowa o normalnym modelu . Sam kiedyś właśnie spaliłem tak 2 ładowarki jedna praktycznie chodziła 4 doby z odpoczynkiem może 3-4 godziny 1 pakiet naładowała chwilka odpoczynku i podłączałem 2 . I tak w kółko a 2 ładowarka spaliła się po 2 dobach.

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So lut 20, 2010 12:39 pm 

Sorry, ale jak czyatam cos takiego, co napisał nam kwasio5 to nie mogę zostawic tego bez odzewu.
kwasio5 napisał(a):
po co to w ogóle zaczynać modelarstwo ?

Kim Ty jesteś i kto dał Ci prawo do tego żebyś decydował o tym, czy ktoś powinien wchodzic w modelarstwo lub nie? Widzę, że czujesz sie tak uprzywilijowany, że w nim jesteś i że było Cie np., stać na model za 2 tyś, że taraz każdy kto będzie chciał kupić sobie model dla zabawy, będzie pomniejszał Twoje poczucie dumy z tego, że jesteś "modelarzem"

Co miała na celu ta cała Twoja wypowiedź, pomijając to, iż jest w całości nie na temat.
Mowa w temacie była o modelu, który używa pakietu 1100 mAh, więc po co te Twoje wyliczenia odnośnie pakietu 5000?
Chyba normalne, że ktos kto kupuje model za 300 zł nie kupi ładowarki za następne 300 zł tylko np., zwykła Kyosho za 60 zł z regulacja prądu ładowania, która do ładowania pakietów NiMh rzędu 1100-2000 mAh w zupełności wystarczy i pakiet 1100 naładuje w ok 4 godz.
Co do tego, że modelarstwo jest drogie to wiadomo, ale logiczne, że lepiej i taniej kupic jest model niż zabawkę w okolicach 300 zł.
W modelu uszkodzimy jakąś część to ją zamówimy i po kłopocie, a zabawka w tym momencie idzie do kosza.
Nie pomyslałeś o tym ,że jak ktoś ma teraz 300 zł i mu sie spodoba modelarstwo to za rok będzie mu łatwiej przekonac siebie lub sponsorów na wydanie większych pieniędzy.
Co jeśli teraz wyda 2,5 tys na model, a modelarstwo go nie wkręci, sprzeda go za rok za 1000 zł?
ZNIECHĘCIĆ DO MODELRSTWA MOGĄ TYLKO I WYŁACZNIE POSTY TEGO TYPU JAK TWOJE

Ty mówisz o normalnym modelu, a my o czymś co kosztuje 250-300 zł i tu chyba jest problem.

Aha, bo zapomniałem. W modelach o których mowa w tym wątku, w zestawie oprócz aku znajduję się też ładowarka.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano So lut 20, 2010 1:27 pm przez Marek Kiełbusiewicz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So lut 20, 2010 1:26 pm 

No wlasnie :D
Paulino napisał(a):
Kwasio, proponuje jeszcze troszke poszperać po forum i dowiedzieć się co nie co, A czemu z takiego założenia wychodzisz że się spali ładowarka, może jakieś argumenty??
Ladowarka może sie zpalić ale kto normalny laduje pakiet nawet powyżej 3000mHa ładowarką dolączaną do zestawu,może naladuje go w połowie ,i tak pakiet sie psuje.Ja doradził bym koledze poszukać coś tego typu
http://www.rcwroblik.pl/Model+elektrycz ... html.Nawet jak juz ci sie znudzi 30km/h to za pół roku meżesz dokupic BL.Coprawda możesz z tym pujść na zawody ,ale nie licz na cuda :D A jak już sie wkręcisz w zawody kupisz sobie modzel za 2000 a tego nie będziesz musiał sprzedawać tylko zostawić go do zabawy.Tak jest w moim przypadku :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So lut 20, 2010 2:04 pm 

birmingham napisał(a):
A taki jeden pakiet ile może kosztować do tego modelu który napisałem wcześniej ?

Wpisz sobie w wyszukiwarce jakiegokolwiek sklepu 7,2 V 1100mAh i będziesz widział - najprostszy sposób :)

Pozdrawiam.

PostNapisane: So lut 20, 2010 2:15 pm 

Kto wam takich głupot napisał że zwykła ładowarka się spali jak się da akumulator powyżej 3000mah. Prosta ładowarka ma w sobie to że gdy pakiet jest już naładowany to ona się nie wyłączy, dalej będzie ładować i w ten sposób możesz sobie pakiet załatwić a nie ładowarkę.

Super by było jak by na tym forum był jakiś test przed zarejestrowaniem się na Te forum...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona