Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt sty 08, 2010 9:18 pm 
Administrator forum

Chłopaki, wrzućcie na luz.

Prawda jest taka Adrian że sam za 2-3 lata zobaczysz że Lesław ma rację w tym co pisze. Tylko wtedy Ty staniesz na miejscu Lesława :)

Zrobilismy z Lesławem dużo imprez, na dużej ilości imprez bylismy a temat LOK-u, ATY, OSM-u i im podobnych znamy od podszewki.

I ciagle nas dziwi że sa tacy jak Ty - nowi w tej branży - których te organizacje łapia na ten sam lep na który my dalismy się złapać :(

Nie dziw sie Leszkowi że czasem mu sił brak w dyskusji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 08, 2010 10:39 pm 

Marek, ja bym go bardziej rozumiał bez tych bezsensownych wycieczek osobistych które co chwilę funduje skutecznie zrażając czytelników do siebie. I w odróznieniu od większości z nich nie odpuszcze przytyków, bo kimże on jest? Ja organizacje mam gdzieś, przepisy mi odpowiadają, startuję, nie - to nie startuję. I żadne złudne tytuły MP mnie nie przyciągają. Szanuję pracę mającą na celu KONSTRUKTYWNE działania. Nie znam całej sytuacji, ale to co widze jest DESTRUKTYWNE a nie odwrotnie. Macie rację, długo unikalismy z uwagi kiepskich przepisów i opinii o przepisach zawodów typu MP. Teraz chociaż przepisy się zmieniły. Jak co mamy swoje ligi, naprawdę nie musimyu startować w MP, tylko że widzę, że inaczej się tego (RC) nie rozpowszechni jak różnorodnością klas i przepisów, gdzie każdy prawie znajdzie dla siebie jakieś miejsce. Mamy możliwości budowy torów, znalezienia sponsorów itd, ale bez ludzi to jest zbędny wysiłek. Czymś musimy ich przyciągnąć. I moim zdaniem nie są czymś takim przepisy EFRA.
I przestańmy z RC robić sport o niewiadomo jakim poziomie, gdzie jeśli ktoś nie startuje w zawodach rangi MP to jest nikim. To naprawdę nic dobrego nie niesie w swoim przekazie. Chyba że udowodnisz mi że jest inaczej. Ale wywyższanie się niektórych "zawodników" nad ludźmi którzy traktują to jako sposób spędzania wolnego czasu tylko dzieli środowisko zamiast je integrować.
I na koniec powiem, że jestem skłonny zrozumieć wasze niezadowolenie z tego co jest, ale za diabła nie rozumiem sposobu w jaki to okazujecie. Zebrać ludzi,zorganizować własną niezależną, liczebniejszą i skuteczniejszą ligę to jest coś co udowodni niesłuszność jakichś poglądów najszybciej.

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 8:58 pm 

Zwracam sie do organizatorów zawodów i sędziów zawodów w Tarnowie.

Po ostatnich zawodach w LUBAWIE, mowilismy ze nie zmieniono w przepisach zapisu o wadze modelu w przypadku stosowania baterii LIPO.

Prosze o wprowadzenie zapisu o minimalnej wadze 730 gram w klasie E12.

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 9:52 pm 

Oczywiscie popieram Piotrka i tez proszę o wprowadzeniu 730g do klasy e12

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 10:54 pm 

Dołączam się do Kolegów z prośbą o zmianę w zapisie odnośnie wagi w klasie E-12.

PostNapisane: Wt sty 19, 2010 7:39 am 

Ponieważ z przyczyn obiektywnych nie możemy jechać do Tarnowa,mamy do odstąpienia pokój 3 osobowy z łazienką w Hotelu nauczycielskim.
W razie zainteresowania proszę o kontakt.

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 9:10 am 

Ja też jestem za zmianą wagi w e-12

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 10:15 am 

Komunikat w sprawie wagi ukazał się na stronie OSM.
Za błąd w tej sprawie przepraszam.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 5:22 pm 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Komunikat w sprawie ...
Piotr Niedźwiecki

Panie Piotrze mam ogromną satysfakcję,że reagujecie na moje wnioski. :D Poprawiono "żródło" przepisów do Tarnowa,ale i poprawiono głupotę jaka funkcjonowała w kwestii list zawodników,na stronie i w programie bbk.Teraz można powiedzieć,że jest normalnie,nazwiska z przodu...
P.s.a co z oceną działu prawnego na temat projektu regulaminu....

PostNapisane: Śr lut 10, 2010 12:11 pm 

Panie Lesławie dlaczego Pan nie grzmi w temacie Czesko-Polskich Mistrzostw Modeli Samochodów RC.
Wydaje mi się, że należy Wszystkich traktować tą samą miarką.

Poniżej podaje dwa cytaty.
Liczę na Pana zaangażowanie w przekonaniu Polskiego organizatora do konieczności przetłumaczenia przepisów na nasz język ojczysty.

Zaremba Lesław napisał(a):
W informatorze jest informacja,że zawody odbędą się w.g.przepisów EFRA,a więc nareszcie będzie sprawdzana homologacja nadwozi i baterii.Albo to już Europa ,albo wiocha z niekonsekwentnym egzekwowaniem przepisów na zawodach.

P.s.W Polsce językiem urzędowym jest polski.Przepisy do których ktoś się odnosi i organizuje w.g nich EMP powinny być opublikowane w oficjalnym języku jakim jest póki co polski....

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Już niedługo start nowego cyklu zawodów dla modeli samochodów RC z napędem elektrycznym.

Nazwa zawodów: Polskie Mistrzostwa Modeli Samochodów RC
Ilość zawodów w cyklu: 12
Ilość liczonych zawodów: 10
Klasyfikacje: indywidualne i zespołowe
Startujące klasy: E-10TC MODIFIED, E-10TC PRO STOCK, E-10TC HOBBY, E-12, E-18 MICRO OPEN
Opłaty: niezależnie od kategorii wiekowej - 40zł. Każdy dodatkowy model - 25zł
Wielkość toru: 25m x 16m

Dodano 30.01.2010:

Przepisy klas E-10TC Modified oraz E-12 zgodne z EFRA.

PostNapisane: Śr lut 10, 2010 12:17 pm 
Administrator forum

Jacek,

Bo czekamy na wytyczne EFRA w tych klasach i będą one zgodne z EFRA - dlatego Lesław nic nie pisze :)

Czy trzeba coś jeszcze wyjaśnić?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr lut 10, 2010 1:10 pm 

Panie i Panowie
Marku wcześniej napisałeś coś o jakimś lepie którym Osm czy ATA się posługuje w jakimś celu.
Czy mógłbyś coś więcej, na ten temat bo nie wiem nic .
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Śr lut 10, 2010 1:16 pm 

Marku,

zainteresowani (doświadczeni zawodnicy klas Modified i E12) znają przepisy bez względu na to w jakim są języku napisane

mój post miał na celu pokazanie, że na forum rcauto panuje demokracja taka sama jak na Białorusi
wystarczy poczytać posty dotyczące np. zawodów PROXIMA PROFI CUP
pewni "dygnitarze" mają większą swobodę wypowiedzi od reszty i nie muszą się liczyć z konsekwencjami stylu jaki stosują
osoby niewygodne bądź nielubiane są dyskryminowane i marginalizowane
Ty jako administrator powinieneś stać na straży regulaminu i być obiektywnym w swoich ocenach

pozdrawiam
Jacek

PostNapisane: Śr lut 10, 2010 9:05 pm 

Panie Jacku w informatorze Naszych zawodów było napisane,że klasy Modi i E-12 startują wg.przepisów EFRA....Są to klasy w ,których jest dość duśy liberalizm jeśli chodzi o przepisy.Reszta klas Naszych zawodów jest w miarę sprecyzowana.Natomiast w informatorze OSM dotyczącym zawodów w ramach EMP było napisane,że zawody odbędą się wg.przepisów EFRA,a przecież klasa 540 jest klasą "narodowa".Ponadto zawody na poziomie MP stawiają inne zobowiązania wobec organizatorów.My napisaliśmy,że czekamy na oficjalne opublikowanie w Handbooku...,a w informatorze OSM nie było napisane czy przepisy z 2009 czy 2010.Tak więc Panie Jacku demokracja jak najbardziej funkcjonuje i jest wszystko w należytym porządku.Tym bardziej,że przepisy są w trakcie konsultacji,nie tak jak w OSM,gdzie Pan Niedżwiecki pewne kwestie przyjmuje niemalże apriori .Nasz dialog i otwatra dyskusja na forum ni jak nie ma się do Waszych białoruskich metod na które się Pan powołuje.
Ps.Jeśli chodzi o zawody PROXIMA to właśnie z inicjatywy zawodników tam startujących powstała akcja zę złamaniem podstawowych zasad demokratycznych,zmiany przepisów bez ich merytorycznego przygotowania,a podchwyconych przez czołowego "kacyka"OSM P.Niedżwieckiego.
To dopiero Białoruś.
Ps.kiedy zostaną opublikowane oficjalne przepisy EFRA,napewno znajdzie się tłumaczenie istotnych kwestii i zostanie Pan poinformowany,chociaż czy te klasy są w pańskim zainteresowaniu.Narazie nie ma co tłumaczyć....

PostNapisane: Cz lut 11, 2010 12:05 am 

chyba się nie zrozumieliśmy
przepraszam za OT

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2