Witam,
W końcu się doczekaliście Donata!
Do rzeczy...
Model ma przejechane około 3L na silniku JPX
.21 (a propos dyskusji .21 / .28

) i jest jak nowy (
zdjęcia). Jak już wcześniej wspomniał Wiktor, mój styl jazdy jest mało agresywny (chociaż silnik ma kopa). Jak do tej pory zarejestrowałem tylko 1 "awarię", a mianowicie: delikatnie wygiął się koszyk sprzęgła (nie wiem jakim cudem), ale to nie ma żadnego związku z samym podwoziem.
Co do podwozia, wg mnie jest super! Po 1 dniu jeżdżenia wystartowałem w zawodach i udało mi się zdobyć dobrą pozycję (na fabrycznym setup'ie!). Do tej pory nie zmieniałem nic w ustawieniach zawieszenia (po prostu boję się, że model przestanie się kleić do nawierzchni

). Łoś jest bardzo łatwy do opanowania i łatwy do wyczucia.
Jeśli chodzi o
wady to muszę przyznać, że jest ich niewiele i mają małe znaczenie:
- otwory w sideguardach nie są precyzyjnie wykonane i mają delikatne przesunięcie względem otworów w płycie (czasem ciężko jest je przykręcić) podobna sytuacja jest w przypadku radio traya jednak po kilku odkręceniach i przykręceniach jest już dużo lepiej niż na początku
- calowe śruby (chociaż zestaw kluczy i tak trzeba kupić - nie ważne czy calowych czy metrycznych, tylko nie można pożyczyć śruby np. na zawodach)
- model jest fabrycznie złożony (wg mnie to wada) i mimo, że jest to zrobione bardzo dobrze to jednak odebrana jest główna przyjemność modelarstwa

...ale to kwestia gustu.
Zalety:- tak jak już wcześniej wspomniałem -> super podwozie - super się prowadzi
- dyfry podobno są niezniszczalne (u mnie po 3L nie ma śladu zużycia)
- razem z modelem dostajesz podstawowe części do bawienia się setupem, czyli: 2 kpl sprężyn na tył, 2 kpl. sprężyn przód, 2 zestawy sway barów różnych twardości, "talerzyki" do amortyzatorów, długi i krótki acermann, sprężynki do sprzęgła
- po tych 3L nie ma śladu zużycia na klockach sprzęgła,
- mimo, że konstrukcja ma już parę ładnych lat, na amainie można kupić dosłownie każdą część (nie wygląda na to aby szybko pojawił się problem związany zaprzestaniem ich produkcji) i są one tanie. W Polsce już gorzej, jednak mamy do wyboru dwa sklepy: scorpio-polska.pl i rcwroblik.pl (w tym drugim chyba jest taniej).
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało! Chętnie odpowiem!
Pozdrawiam i zachęcam do przejrzenia mojej galerii Picasa (link w podpisie)
Donat