Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 10:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: pytanie
PostNapisane: Śr gru 16, 2009 9:05 am 

mietek300D napisał(a):
sprawdzilismy laserowym radarem, akurat chlopaki testowali sprzet i z ciekawosci podeszlsimy do nich i zgodzili sie na test. wyszlo na pelnym gazie 44,8km/h, po zdjeciu walu i 2wd szedl troche wiecej i baterii starczylo na ponad 1h

Dodając do tego że przy tej prędkości jak trafił w kamień to tylko lekko pękł zderzak to zaliczyłeś w sumie bajer tygodnia.

Opierając się o to, to możesz go spokojnie z 5 piętra przez okno rzucać na pokaz...

Laserowy radar brzmi dumnie...

Robert

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 9:37 am 

mietek300D napisał(a):
Mysle ze po takim zabiegu model 450zł+300 czesci napewno nei jest duzo za emaxxa trzeba dac sporo wiecej, mowcie co chcecie ale jakies pojecie mam. I wiem ze zlikwidowac luzy ile si eda odpowiednie ustawienie zawieszenia i mozna sie scigac.

Kolejna raz udowadniasz ze pojecia niemasz. Za 750zl masz b44, xxx-4, xx-4 uzywke i zostanie na jakies naped do tego. Emaxx'a mozna dorwac w uzywce w granicach 600-800zl. Wolalbym uzywane b44 od aluminiowej chinki. Niemusisz odpowiadac bo daje glowe ze jak wkoncu bedziesz mial pozadny firmowy model i sobie nim pojezdzisz to przyznasz mi racje. Narazie wywalasz kase w bloto ale twoj cyrk twoje malpy tylko niewmawiaj innym ze twoja "teoria" jest poprawna.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 1:49 pm 

mietek300D napisał(a):
zapewne jestes jednym ztych co tatus kupil z wysokiej polki model i teraz zacieszasz sie i uwazasz ze masz super wypas model a ci co maja nie markowy bo tak porownujesz sa nikim. otóz sie mylisz......

Taa, widać kto tu czyta ze zrozumieniem...
Gensior napisał(a):
kupiłem E-Firestorma, który też idealny nie jest, dostrzegam jego wady, ale go można już nazwać modelem, mimo że jest z tej najniższej półki modeli, a nie "modeli"

Mam nadzieje, że rozróżniasz, czym różni się sprzęt z "dolnej półki", a czym z "wysokiej"
Ty oczywiście przekręcasz wszystko, ale trudno.
Dodam jeszcze, że 18 lat nie mam, ale na model kasę zbierałem sam. I nie "zacieszam" się, że mam super wypas auto, bo tak jak napisałem, E-firestorm jest raczej z tej niższej półki modeli, którym jednak da sie już przyzwoicie pośmigać.
Wyso52 napisał(a):
Poza tym Ty w końcu jeździsz w carwelu czy w czym ? bo e-firek do carwela to jak pudzian do skoków narciarskich.

:mrgreen: no to akurat prawda:)
Na Crawlera nadaje się może bardziej jakiś Traxxas Stampede albo Wheely King? Chociaż ten drugi, to jakoś zabawkę mi przypomina:)
luke napisał(a):
mietek300D napisał(a):
Mysle ze po takim zabiegu model 450zł+300 czesci napewno nei jest duzo za emaxxa trzeba dac sporo wiecej, mowcie co chcecie ale jakies pojecie mam. I wiem ze zlikwidowac luzy ile si eda odpowiednie ustawienie zawieszenia i mozna sie scigac.

Kolejna raz udowadniasz ze pojecia niemasz. Za 750zl masz b44, xxx-4, xx-4 uzywke i zostanie na jakies naped do tego. Emaxx'a mozna dorwac w uzywce w granicach 600-800zl. Wolalbym uzywane b44 od aluminiowej chinki. Niemusisz odpowiadac bo daje glowe ze jak wkoncu bedziesz mial pozadny firmowy model i sobie nim pojezdzisz to przyznasz mi racje.

Na ja, mimo że na modelarstwie kompletnie się nie znałem, sam zauważyłem, że ile bym władował kasy w tego Bonzera, on i tak jeździć nie będzie.
luke napisał(a):
Narazie wywalasz kase w bloto ale twoj cyrk twoje malpy tylko niewmawiaj innym ze twoja "teoria" jest poprawna.

Miejmy nadzieję, żeby kolega zainteresowany kupnem podjął właściwą decyzję:)

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:20 pm 

Wyso52 napisał(a):
mietek300D napisał(a):
zapewne jestes jednym ztych co tatus kupil z wysokiej polki model i teraz zacieszasz sie i uwazasz ze masz super wypas model a ci co maja nie markowy bo tak porownujesz sa nikim. otóz sie mylisz......

W dupie byłeś gówno widziałeś i nie wmawiaj mi że tatuś mi kupił model i kozacze bo sam w ciągu wakacji zarobiłem sobie na model

Czy to nie było przypadkiem do mnie? :mrgreen:

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:22 pm 

Tam pisze kogo słowa cytuje , to było do Mietka.
A co do tego mierzenia laserem to też śmiechu warte , na blaszaku ten model nie przekroczy 26km/h.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:25 pm 

kolego uwazaj za ta niewyparzoną gęba, wiem jaki jest bozner i wyraznie debilu napisalem ze dobrze nadaje sie do trialu, nie do wyscigów, bonzer to najgorsza kopia jaka wyszla ale do jazdy terenowej nadaje sie bo nie przekracza 3km/h, i tez mi dziecko nie wciskaj ze tak nie jest. G mnie interesuje czy masz markowy model, troche kultury dziecko

Przyznano ostrzeżenie za obraźliwe wypowiedzi. - Tomek Lipert

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:28 pm 

Mietek zdecyduj sie trial czy crawling ? Wiesz naprawde niewiele a przedewszystkim swoje niczym niepoparte teorie wciskasz innym. Skoncz juz kazdy wie swoje ty bedziesz jezdzil chinkami a reszta dolozy i kupi swiety spokoj.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:28 pm 

Gensior napisał(a):
Wyso52 napisał(a):
mietek300D napisał(a):

W dupie byłeś gówno widziałeś i nie wmawiaj mi że tatuś mi kupił model i kozacze bo sam w ciągu wakacji zarobiłem sobie na model

Czy to nie było przypadkiem do mnie? :mrgreen:

powiedz mi jak mozesz gdzie moge dostac jakies wierne kopie karoserii ale nie plastik, metal,allu potrzebuje w skai 1:10,1:9 nawet widzialem kiedys, landrover defender, nissan terrano, moze orientujesz sie??

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:29 pm 

Wyso52 napisał(a):
A co do tego mierzenia laserem to też śmiechu warte , na blaszaku ten model nie przekroczy 26km/h.

Eee, chodziło mi o to, czy Mietek przypadkiem nie napisał tego
Wyso52 napisał(a):
mietek300D napisał(a):

Bo napisał to, pod cytatem mojej wypowiedzi:)

Cytuj:
kolego uwazaj za ta niewyparzoną gęba, wiem jaki jest bozner i wyraznie debilu napisalem ze dobrze nadaje sie do trialu, nie do wyscigów, bonzer to najgorsza kopia jaka wyszla ale do jazdy terenowej nadaje sie bo nie przekracza 3km/h, i tez mi dziecko nie wciskaj ze tak nie jest. G mnie interesuje czy masz markowy model, troche kultury dziecko

Nie rzucaj tak się dziadku :lol:
Muszę Cię zadziwić, Bonzer przekracza 3km/h! Mało tego, jedzie nawet 6 razy więcej!
A tak wogle, pierwszy raz słyszę, że im model wolniejszy, tym lepszy w teren...

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:35 pm 

Gensior napisał(a):
Wyso52 napisał(a):

Eee, chodziło mi o to, czy Mietek przypadkiem nie napisał tego
Wyso52 napisał(a):
mietek300D napisał(a):

Bo napisał to, pod cytatem mojej wypowiedzi:)

Cytuj:

Nie rzucaj tak się dziadku :lol:
Muszę Cię zadziwić, Bonzer przekracza 3km/h! Mało tego, jedzie nawet 6 razy więcej!
A tak wogle, pierwszy raz słyszę, że im model wolniejszy, tym lepszy w teren...

dziecko drogie wiesz co to trial?? mowicie ze ja gowno wiem a tak naprawde kolega nie rozruznia trialu!!!!, NIe pisalem ze bozner nie przekroczy 3km/h, [isalem ze w trialu te 3km/h to maks ile model powinen jechac, TRIAL to precyzyjne pokonywanie terenu i auto szybkie nie ma szans na to poczytaj troche o trialu a potem mow ze malo wiem. bonzer moze i pojdzie 20-30km ale do trialu z ta predkoscia nie pojdziesz..... taka prawda, nie poto montuje sie silniki integy 55T-65T i takie auto z odpowiednim przelozeniem i takim silnikiem wyrwie trawe to raz a dwa ze model TRIAL akkus o poj 1800 wystarczy na ponad godznkie zabawy w terenie

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:46 pm 

Wiem co to trial, ale nie wiedziałem, że w tej chwili właśnie o to ci chodzi. napisałeś "do jazdy terenowej" więc myślałem, że chodzi Ci o zwykły off-road.
mietek300D napisał(a):
NIe pisalem ze bozner nie przekroczy 3km/h, [isalem ze w trialu te 3km/h to maks ile model powinen jechac

Napisałeś, że nie przekracza 3km/h, a to duża różnica niż napisanie, że w trialu nie pownien przekroczyć 3km/h :roll:
mietek300D napisał(a):
do jazdy terenowej nadaje sie bo nie przekracza 3km/h

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:48 pm 

Gensior napisał(a):
Wiem co to trial, ale nie wiedziałem, że w tej chwili właśnie o to ci chodzi. napisałeś "do jazdy terenowej" więc myślałem, że chodzi Ci o zwykły off-road.
mietek300D napisał(a):
NIe pisalem ze bozner nie przekroczy 3km/h, [isalem ze w trialu te 3km/h to maks ile model powinen jechac

Napisałeś, że nie przekracza 3km/h, a to duża różnica niż napisanie, że w trialu nie pownien przekroczyć 3km/h :roll:
mietek300D napisał(a):
do jazdy terenowej nadaje sie bo nie przekracza 3km/h

Tu masz racje sorki ,a le oto mi chodzilo bo tam praktycznie malo ktory model jedzie wiecej jak 3km

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:50 pm 

Tylko te modele opiera sie na ramie i mostach oraz baaardzo wysokich przelozeniach ile max da sie zrobic w bonzerze 8:1 z pierscieniem ile max 12-13? W trialu uzywa sie przelozen nawet do 40:1 skrzyn biegow etc

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 5:04 pm 

są specjalne skrzynie biegów nie panietan nazwy ale na forum widzialem ze montuja i silnik jest wyzej a wmiejsce motoru wchodzi plastikowy kosz,nie wszystkie opieraja sie na ramie co wspomnialem wyzej duzo wyzje, 99% osob ktore zaczely zabawy z trialem jest przekonana ze to rama i most to podstawa trialu, natomiast CC-01 swietna kariere zrobila w trialu. Tutaj liczą sie tylko przelozenia oraz przyczepnosc, ja zastosowalem org zaswieszenie hsp natomiast mniejsze koła balony oraz troszke inne przelozenie+integy65T i model ma na tyle mocy ze potrafi przesunąć ławe 45kg wazącą..... zablokowany mam dyfer tylni i to wystarczy, w przyszlosci chcem zmienic zawieszenie na krotsze wachacze zeby mozna bylo startowac w zawodach bo w tej chwili jest ciut za szerokie

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 7:21 pm 

Nie ma być oryginalne, ma być dobrze wykonane, bez względu czy chińskie, czy prosto z USA.
Ja mogę powiedzieć tyle, że Bonzer to lipa, co nie znaczy, że każdy chiński to lipa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona