AdiRC napisał(a):
A tak na serio to mam przekonanie, że Nitrotek jako firma jest niewygodny dla niektórych sklepów/użytkowników przez niższe ceny i to jest dla mnie smieszne ze tylko ja to widze tutaj!
W pewnym sensie jest niewygodna bo:
- jak ktoś się sparzy na produkcie który trzeba serwisować więcej niż się jeździ to się zajmie czymś innym niż modelarstwem, a faktycznie tego nie chce ani większość użytkowników tego forum, więc to realny minus;
- większości użytkowników się nie przelewa i tak naprawdę nie stać ich na kupowanie: tanio ale często. Granica spontanicznej decyzji o zakupie jest szacowana w Polsce na 400zł, prezentu świątecznego na 500zł. I w tych kategoriach postrzegam ofertę super hiper modeli za 425zł
Impulsywny, okazjonalny nieprzemyślany zakup, który nie daje szansy na rozwój. Jak byś naprawdę jeździł wieloma modelami to szybko byś się przekonał, że samotna zabawa nudzi się w bardzo krótkim czasie. Modelarstwo to instynkt stadny. A tam gdzie jest więcej niż jeden model tam jest rywalizacji, jak jest rywalizacji to są kraksy i koszty, potem próba cywilizacji tejże, zawody, tory, imprezy. I wtedy model kupiony pod wpływem chwili z okazji czegoś tam, okazuje się ślepą uliczką. A środków na zaczynanie drugi raz nie ma, tak jest to niewygodne.
- firmom, pewnie też to nie jest na rękę, bo gdy wkładają jakieś środki na promocje modelarstwa, edukując, rozwijając rynek i infrastrukturę z wizją przyszłych profitów, przychodzi ten "trzeci" i mówi mój produkt to też model i skoro ty niewiele wiedzący jeszcze potencjalny kliencie nie widzisz różnicy to po co masz przepłacać? I jak się już dowie po co to zostaje z ręką w nocniku. Tak to jest niewygodne i pewnie jest przez nie postrzegane jako psucie rynku.
A wracając do przekonania nad wyższościa NITROTEK ponawiam pytanie, jakie masz porównanie oprócz witryn Internetowych sklepów? Jakie doświadczenie że twierdzisz, że nie warto zapłacić więcej? Jakie modele miałeś w ręku które kosztowały dwa razy więcej i nie okazały się lepsze? Gdzie liznąłeś rywalizacji i miałeś okazję skonfrontować swoje mniemanie o dobrym modelu z tym co robi inna firma? Bo sądy masz niezwykle wyrobione i spolaryzowane.
Więc chętnie poznam doświadczenie na jakich się one opierają.