Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 22, 2026 1:12 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: Dziwna cena
PostNapisane: Wt lis 24, 2009 2:14 pm 

[quote="KiT"]
Kolego, niezależnie od tego czy Nitrotek sprowadza dobre modele czy nie, to informacje jakie przekazujesz na jego temat oraz nachalność z jaką zachęcasz do ich kupna, zmusza do zadania sobie pytania czy tak naprawdę jesteś niezależnym nabywcą - hobbystą, w żaden sposób nie związanym z NITROTEK'iem.

Jeśli tak jest to takie działanie jest całkowicie nieetyczne. Wyjaśnij też proszę skąd u Ciebie takie silne przekonanie, że te produkty są świetne skoro jak sam twierdzisz to jedyne modele z jakimi miałeś doczynienia, czyli skala porównawcza doświadczeń zerowa.

Co cen jakimi rzucasz na forum to dla Twojej informacji dobry model nie kosztuje 3 000zł. [quote]

Kit widze ze ewidentnie opłaca Cie modele.sklep.pl :) ciekawe ile od nich bierzesz :D to forum i ten post jest po to, żeby opisać nitrotek jako sprzedawce i nic dziwnego chyba, że o nim pisze, tym bardziej że sam jeżdzę na ich sprzęcie i nie narzekam :) Dostaje od nich po modelu od posta, więc deal jest niezły .. hehehe A tak na serio to mam przekonanie, że Nitrotek jako firma jest niewygodny dla niektórych sklepów/użytkowników przez niższe ceny i to jest dla mnie smieszne ze tylko ja to widze tutaj!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 2:15 pm 

Jacek - a ty kim niby jesteś żeby odpowiadać na moje, posty. ??

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 4:09 pm 

AdiRC napisał(a):
A tak na serio to mam przekonanie, że Nitrotek jako firma jest niewygodny dla niektórych sklepów/użytkowników przez niższe ceny i to jest dla mnie smieszne ze tylko ja to widze tutaj!

W pewnym sensie jest niewygodna bo:

- jak ktoś się sparzy na produkcie który trzeba serwisować więcej niż się jeździ to się zajmie czymś innym niż modelarstwem, a faktycznie tego nie chce ani większość użytkowników tego forum, więc to realny minus;

- większości użytkowników się nie przelewa i tak naprawdę nie stać ich na kupowanie: tanio ale często. Granica spontanicznej decyzji o zakupie jest szacowana w Polsce na 400zł, prezentu świątecznego na 500zł. I w tych kategoriach postrzegam ofertę super hiper modeli za 425zł
Impulsywny, okazjonalny nieprzemyślany zakup, który nie daje szansy na rozwój. Jak byś naprawdę jeździł wieloma modelami to szybko byś się przekonał, że samotna zabawa nudzi się w bardzo krótkim czasie. Modelarstwo to instynkt stadny. A tam gdzie jest więcej niż jeden model tam jest rywalizacji, jak jest rywalizacji to są kraksy i koszty, potem próba cywilizacji tejże, zawody, tory, imprezy. I wtedy model kupiony pod wpływem chwili z okazji czegoś tam, okazuje się ślepą uliczką. A środków na zaczynanie drugi raz nie ma, tak jest to niewygodne.

- firmom, pewnie też to nie jest na rękę, bo gdy wkładają jakieś środki na promocje modelarstwa, edukując, rozwijając rynek i infrastrukturę z wizją przyszłych profitów, przychodzi ten "trzeci" i mówi mój produkt to też model i skoro ty niewiele wiedzący jeszcze potencjalny kliencie nie widzisz różnicy to po co masz przepłacać? I jak się już dowie po co to zostaje z ręką w nocniku. Tak to jest niewygodne i pewnie jest przez nie postrzegane jako psucie rynku.

A wracając do przekonania nad wyższościa NITROTEK ponawiam pytanie, jakie masz porównanie oprócz witryn Internetowych sklepów? Jakie doświadczenie że twierdzisz, że nie warto zapłacić więcej? Jakie modele miałeś w ręku które kosztowały dwa razy więcej i nie okazały się lepsze? Gdzie liznąłeś rywalizacji i miałeś okazję skonfrontować swoje mniemanie o dobrym modelu z tym co robi inna firma? Bo sądy masz niezwykle wyrobione i spolaryzowane.
Więc chętnie poznam doświadczenie na jakich się one opierają.

Robert

Ostatnio edytowano Śr lis 25, 2009 9:52 am przez KiT, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 8:24 pm 

Ha ha ha, konta mu się pomieszały sam sobie odpowiada:

Jacek23 napisał(a):
Witam. Jestem początkującym modelarzem. Szukam sobie na necie jakiś model w który warto byłoby zainwestować i znalazłem coś takiego: http://www.nitrotek.pl/index.php/presal ... nster.html . Niepokoi mnie jednak cena modelu, bo gdzie indziej (Allegro) jest drożej a nie chcę jakiejś Chińskiej podróbki kupić. Czy ktoś może mi napisać czy ten cały nitrotek jest wiarygodny? I czy w ogóle warto w to inwestować?

Jacek23 napisał(a):
Jestem związany z nitrotekiem tym, że jestem ich klientem od dłuższego czasu, jestem z nich zadowolony więc polecam. Gdybym nie był nie robiłbym tego a wręcz przeciwnie. Nie uważam że ich produkty są „świetne” , są dobre dla mnie i jak jakiś amator się pyta to mówię że dobre. Gdyby chciał samochód na zawody pewnie siedziałbym cicho, bo na tym się nie znam. Po prostu uważam że dla modelarza amatora ich produkty są ok.
Nie twierdzę, że nie miałem styczności z innymi modelami, jak już pisałem jeżdżę w gronie znajomych. Co do serwisu też nie miałem z nimi jakiś problemów.
Ta cała dyskusja przypomina mi trochę gadanie mojego znajomego, chwalącego się swoim Firestormem jaki to on jest wspaniały i niezniszczalny z górnej półki, a jak przywalił w głaz to rozsypał się na kawałki, a ja swoim VRX jeżdżę dalej.

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 8:29 pm 

żenujące...

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 8:41 pm 

Z tego co wiem, jeden użytkownik nie może posiadać 2 kont, można napisać do admina, żeby sprawdził ip tych kont:)
wtedy wszystko się wyjaśni

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 9:54 am 

obstawiam, że trzy konta (w tym te dwa) to ta sama pula ip. Niestety analiza składni wypowiedzi wskazuje na tę samą osobę.

Pewnie zaraz się dowiemy, że są bliżniakami i dlatego mają te same IP :)

Robert

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 1:05 pm 

Co to znaczy "Kupój" ??
Dobra. mniejsza z tym.
HSP to jest podróbka.
u mnie w mieście je sprzedają w zwykłym zabawkowym za 549zł spalinowki nitro.
Poprosiłem panią zeby mi pokazała a na dole : Product Of China hahahaha !!!
ja nei przepadam osobiscie za nitrotekiem

Tamiya TL-01

GG:7372442

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 12:16 pm 

jak wytłumaczycie to,że mój "nitrotek" niby gorszy,po wielu wypadkach przy małej prędkości złamał amortyzator DF-02??

mam bezszczotę,dopiero przy uderzeniu na maksymalnie prędkości złamała się przednia wieżyczka amortyzatorów. a to był jeden z niewielu ciosów jakie te "chińskie plastiki" przetrwały...

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 3:11 pm 

Witam, tez jestem poczatkujacy i tez natknalem sie na "nitroteka", a ceny bardzo mi odpowiadaly. Troche pytalem o ta firme i zdania byly podzielone, wiec stwierdzilem ze sprubuje-zwlaszcza ze kwota jaka dysponowalem byla niewysoka. Kupilem "Acme Conquistador" spalinowke. Sporo trzebabylo przy niej posiedziec zeby malo pojezdzic. Pomyslalem moze to tak jest we wszystkich spalinowkach wiec dlugo siedzialem i krecilem a malo jezdzilem. Potem dowiedzialem sie ze jednak niebardzo tak powinno byc i troche pozbieralem i kupilem Hpi rs4 uzywana i ku mojemu zdziwieniu smiga superancko - nie trzeba krecic pol godziny zeby przejechac sie jeden zbiorniczek paliwa. Mam go juz ponad rok i raz tylko potrzebowal drobnej regulacji z ktora poradzilem sobie w kilka minut. Pomyslalem ze ten nitrotek to sciema, po jakims czasie pomyslalem o elektryku i znowu (do tej pory nie mam zielonego pojecia dlaczego) wszedlem na strone nitroteka i znalazlem model dla siebie - super opisane kupa zdjec i cuda na kiju, stwierdzilem co mi tam sprawdzimy. Kupilem "Nitrotek Lightning Strike" no i jesli chodzi o ten model to wogole nim nie pojedzilem bo od samego poczatku mialem problemy. I teraz juz wiem ze nitrotek to sciema-uzywaja materialow tanich i slabej jakosci - takie jest moje zdanie i nikt mi nie wmowi nic innego poniewaz przekonalem sie na wlasnej skorze na 2 modelach i wynik jest taki ze elektryka szybko sprzedalem a spalinowka lezy w garazu pod kilogramem kurzu i wogole jej nie uzywam. Teraz mam 2 spalinowki firmy hpi i szukam malego elektryka ale o stronie "nitrotek" juz zapomnialem i z pewnoscia nigdy tam nie zajze.
Szybka odpowiedz na pytanie NIE kupuj nitroteka - lepiej dozbieraj do czegos orginalnego lub kup uzywke-tez orginalna.
Sorki za "wylewnosc" ale tylko tak moglem wytlumaczyc swoje zdanie POZDRAWIAM

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 9:20 pm 

trzcina napisał(a):
jak wytłumaczycie to,że mój "nitrotek" niby gorszy,po wielu wypadkach przy małej prędkości złamał amortyzator DF-02??

mam bezszczotę,dopiero przy uderzeniu na maksymalnie prędkości złamała się przednia wieżyczka amortyzatorów. a to był jeden z niewielu ciosów jakie te "chińskie plastiki" przetrwały...

Dlatego, że zderzakiem Pioniera trafiłeś go w najbardziej wystający i najmniej wytrzymały element trzpień amortyzatora?

Wiesz co ja jestem gotów zaryzykować i zderzę się z Tobą moim modelem czoło tyle ile dała fabryka a potem porobimy zdjęcia. Tylko ja dla odmiany wezmę torówkę z utwardzonym i doważonym przednim zderzakiem, myślę, że jak przymierze w przedni wahacz to skoszę, wahacz, amortyzator, wieżyczkę i może się na tylnim zatrzymam, myślisz, że to będzie oznaczało, że mam lepszy model?

Robert

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 11:01 pm 

Pewną sprawę należy tu wyjaśnić:
Nitrotek nie jest PRODUCENTEM!!!! to zwykły importer

1. 90% modeli w sklepie Nitroteka, można kupić jako „bezmarkowe” u innych polskich importerów często za niższe pieniądze
2. Nitrotek w swojej ofercie posiada i bonzera i ff i kilakadziesiat innych modeli – większość z nich nie ma serwisu!
3. Ceny części zamiennych są czasami droższe 2-krotnie od tych w „markowych” modelach
4. Jeśli myślicie, że trafiliście na okazję, to informuję, że narzuty na cenę zakupu to mają w granicach od 100 do 500%, więc dla kogo to jest okazja?
Przykład Nitrotek - FF bugg - bez pośredników od razu od producenta - 500zł
http://nitrotek.pl/index.php/modele/sam ... /xstr.html
Ten samo model tylko od HPI - Strada XB 404zł - pośrednicy - Maveric - HPI Europ - i dopiero HPI Polska
http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... s_id/15868

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 11:52 pm 

drugi problem to fakt, że te produkty nie są wykonane z tych samych materiałów. Świetnym przykładem jest heli X-micro klon Wakera 5G6, gdzie ogon od Nitrotek łamał się od spojrzeń na niego, silniki wytrzymywały 5 minut lotu, zaś ich zębatki jedno twardsze lądowania (chassis też tyle wytrzymywał). Radio miało jakieś dziwne zależności w pozycjonowaniu trymerów i za nic w świecie nie odbiornik nie chciał działać firmowym radiem Optic6, a z dwóch ładowarek (bo kupiłem każdemu młodemu po heli) jedna ładowała pakiety do pełna a druga tak do połowy.

Natomiast Wakera 5G6 jakość dziwnie był produktem pozbawionym tych wad, ale za to o 100zł droższym. W praktyce wątpliwa oszczędność.

Jakoś wolę dołożyć 200zł i mieć model GM, GS lub inny, który jest przetestowany, działający i dobrym wsparciem serwisowym.

Robert

PostNapisane: So lis 28, 2009 8:58 pm 

Koledzy kiedyś w Nieradzie mój Hyper ST pro przyjął na siebie VRX truggy i koleś miał banana z podwozia, pęknięte bracy i przesunięty silnik, u mnie skończyło się na lekko skrzywionym kolanku z tłumika i lekkim popękaniem karoserii. Trafił pseudo zderzakiem w moją płytę podwozia która jak wiadomo jest z aluminium CNC..

Modele NITROTEK są gówn.o. warte, lepiej kupić używaną Ofne LX One za 600zł niż nowe VRX pseudo buggy.

PostNapisane: So lis 28, 2009 9:24 pm 

KiT napisał(a):
trzcina napisał(a):

Dlatego, że zderzakiem Pioniera trafiłeś go w najbardziej wystający i najmniej wytrzymały element trzpień amortyzatora?

Wiesz co ja jestem gotów zaryzykować i zderzę się z Tobą moim modelem czoło tyle ile dała fabryka a potem porobimy zdjęcia. Tylko ja dla odmiany wezmę torówkę z utwardzonym i doważonym przednim zderzakiem, myślę, że jak przymierze w przedni wahacz to skoszę, wahacz, amortyzator, wieżyczkę i może się na tylnim zatrzymam, myślisz, że to będzie oznaczało, że mam lepszy model?

a ja na to,że przy montuję siekierę z przodu ;P

acha,cały czas o tym myślałem, i przypomniałem sobie,że mój nie był kupowany w nitroteku,ale fail,ehh...cholera,powinienem iść w końcu do lekarza...

ale myślę,że moim kolejnym modelem będzie coś bardziej popularnego ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona