Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 5:08 am

Autor
PostNapisane: Wt wrz 21, 2004 6:00 pm 

Jestem nowy i wciagnalem sie chyba przez ta smieszna gazetke co wyszla. Mowicie tutaj ze to niejst zbyt dobre rozwiazanie z ta gazeta, niewiem co mam kupic a niezle sie juz w to wkrecilem i napalilem na te zabawki, wczesniej nie wiedzialem zee to takie cool. Moze mi ktorys z fachowcow powiedziec co sadzicie o modelu http://www.modele.sklep.pl/product_info ... 6ed736b57a ?? Niewiem czy ten linka sie otworzy, chodzi mi o subaru impreze ze strony jak w temacie, oczywiscie elektryczna na poczatek. Zawieszenie: wahacze poprzeczne dwupiórowe + amortyzatory gazowe,
Elektronika: odbiornik, dwa serwa + mechaniczny regulator obrotów silnika,
Rama: monotyp poliwęglanowy,
Napęd: stały napęd na 4 koła wałem stalowym itp. czy to jest dobre i warto to kupic za 499zl ?? Wydaje mi sie ze tak ale prosze o opinie. I czy do tego samochodu bede mogl kupic jakies inne amorki itp. ? Czy na standardowym silniku (Silnik typu 540 tuningowany (22000 obr/min)) bedzie dobrze grzal ?? Napiszcie co mozecie bo chcialbym takie cos jak cholera a nie znam sie na tym. Z gory dzieki za wszelakie odpowiedzi

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 21, 2004 9:11 pm 

sam sie do niego przymierzam a ile bedzie grzal to nie wiem ale tani i fajny :!: :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 21, 2004 9:27 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
więc jeśli to jest ta słunna podróbka tamya to ja radze kupić na allegro (459.00) a piszą że to jhest wierna kopia tl-01 a do niej części jest multum albo poczekaj to pan G.Rojna sprowadzi taki z rególatorem mech za 390zł a z elektronicznym za 450zł (panie grześku ja za tę reklame chce 10% :P :P ;P :P)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 30, 2004 8:01 am 

witam!! też zamoierzam sie do tego samochodu, podobno śmiga 60km/h i nie wiem czy to prawda?? jak ma ktoś linka do jakiejś recenzij(nie sklepowej) to będe wdzięczny :lol: wygląda całkiem nieżle, chyba go kupie a to sie odnośi do tego modelu?? ]""""""W klasie tej można startować tylko modelami firmy Tamiya (Japonia) z podwoziami typu TL-01 i kilkami innymi. Celowo o nich nie wspominam, bo uważam że ten typ podwozia jest najlepszy. Tak więc wiemy już o co pytać w sklepie modelarskim lub czego szukać na aukcjach internetowych. Ale nawet wśród modeli z podwoziem TL-01 są lepsze i trochę gorsze. Do tych lepszych zalicza się w tej chwili tylko jeden model Subaru Impreza.

W czym on jest lepszy od pozostałych? W jednym szczególe wartym ponad 200 zł. Posiada od razu łożyska zamiast panewek. Są to elementy układów mechanicznych, które mają ogromny wpływ na pracę całego modelu.""""""""""""""" odp:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 30, 2004 9:47 am 

Twoj post jest troche zamieszany, bo wpewnych mometach widac jakby pisala to osoba obeznana a w innych...

Model ten nie pujdzie 60km/h, max 35.
Co do lepszych i troche gorszych to tylko zalezy od tego co do modelu wsadzisz: lozyska (teraz za 90zl), amory olejowe, czarner zebatki i ewentualnie pare innych rzeczy(oczywiscie jest jenna wersja tamiya z buda subaru ktora jest wyposazona w lozyska, ale po prostu juz sie nie olaca jej kupowac).

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 30, 2004 9:55 am 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Ludzie moje zdanie:
KUPCIE SOBIE UŻYWANE TL-01, TT-01,TB-01 , A nawet FF-02 (chyba tak to się pisze) i do tych modeli śą na bank:
części zammienne
tuning
No i oczywiście są markowe a tamya jest chyba dobrą marką??
PS. Moge cośik wyskrobać bo mój znajomy chyba będzie się pozbywał modelu :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 04, 2004 10:59 am 

No mowisz zeby kupic uzywany, ale np. w Poznaniu niemam gdzie tego kupic, wysylkowo niechce kupowac a przeciez nie bede jechal do krakowa czy warszawy po furke. Moze ktos z Wielkopolski chce sprzedac jakiegos fajnego elektryka ? :) No to nie kupowac zadnych podrobek ?? Chce dobrego samochoda tak do 500zl. Kurde chyba niema zadnych idealnych rozwiazan bo zawsze ktos powie ze "tege nie kupuj bo ten ma to a niema tamtego" :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 04, 2004 7:10 pm 

ale człowieku co to za sztuka kupić spoza swojego regionu ja moge mieć losi xxx's ale nie obiecuje qmpla musze się spytac a cena była by 300zł a tak pozatym to czemu nie chcesz?? W dziale sprzedam jest tamya za 200zł dowiedz isę i kup ją bo się opłaca :wink: a nawet jest (chyba) RTR :D