Cytuj:
ja akurat sposobu nie znam,ale pdowiedz sie czy nie mieszka obok Ciebie jakis modelarz ktory mialby taklowy termometr i moglby pozyczyc.
Z pewnością nie mieszka.
Cytuj:
Gdzieś widziałem taki sposób:
Musisz poślinić opuszek palca (delikatnie) i dotknąć radiatora. Jeśli ślina wyparuje z silnika w 3 sekundy, to silnik ma ok 115*C.
Jak masz dobrze wyrególowany silnik, to Ciężko go zagrzać jezdząc zimie.
Nie kupuj żadnych termometrów kuchennych do mierzenia temperatury np. ciasta. Nie rób tego błedu co ja

. Może i dobrze mierzył, ale wskazówka tak latała, że nic nie dało rady z niego odczytać
Cytuj:
Posłuchać się ostatecznie tej wypowiedzi czy nie? Na prawdę nie mam ani grosza i nie widzę w najbliższym czasie zarobku. Zima idzie a ja chciałem go dotrzeć i śmigać w zimie bo już tyle na szafie stoi ... Eh.
Dobra, ale zacznijmy od tego, że sposób 'na ślinę' jest tylko kiedy nie masz przy sobie termometru a chcesz sprawdzić temp. podczas jazdy a nie docierania.. Nie ryzykuj, tylko nazbieraj na termometr. Po za tym teraz temperatury są poniżej 15*C, a przy takiej temperaturze powinno się docierać silnik (i oczywiście wyższa niż 15*C).
Oglądając płytę która była w pudełku wraz z modelem nie zauważyłem że podczas docierania Pan z Traxxas'a by mierzył temperaturę silnika. Po drugie gdy ja dozbieram na termometr będzie już chyba zima więc go nie dotrę a po trzecie producent zaleca żeby nie docierać w temp. poniżej 5C więc aktualnie takie temperatury się utrzymują.