Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 8:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn paź 26, 2009 9:54 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
Panie Jeżak juz lepszych głupot nie mógł pan napisać tylko to że nie lubie dzieci. Chyba nie czyta pan dokładnie tego forum.
Bo kto jak kto ale od początku byłem przeciw likwidacji Kadeta.
Napisałem to co logicznie nasuwa sie przy takiej ilości klas na zawodach. Chciałby pan z dzieckiem walić przez pół Polski
i uczestniczyć tylko w trzech biegach eliminacyjnych bo na więcej nie starczyło czasu ?
Myślę że w takiej sytuacji lepszym wyjściem jest przeniesienie sie do 540 tym bardziej że koszt tego będzie niewielki jeśli ma się już model.

Przepraszam to był mały niewinny żart. A teraz poważnie, Pan dopiero pisze głupoty i chyba nie umie liczyć. Jeżeli zawodnicy z kadeta będą jeździć w 540 to przybędzie grup eliminacyjnych w tej klasie, więc i tak wyjdzie na to samo.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 26, 2009 11:16 pm 
Administrator forum

Jest też jedna wielka zaleta zamiast 50 klas po 5 zawodników będzie 5 klas po 50 zawodników. Lepiej brzmi według mnie "byłem 20 wśród 50" startujących niż 4 wśród pięciu... liczniejsza klasa daje lepsze odzwierciedlenie realnych umiejętności (chyba że dla kogoś ważne jest tylko to jak wysoko zajdzie w tabeli i pochwali się przed znajomymi "byłem vice- mistrzem Polski" i nie doda, że na pięciu startujących w jego klasie...).

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 5:18 pm 

Czy zgodnie z tym komunikatem są przewidziane zmiany przepisów w trakcie sezonu? Mam tu na myśli dostosowanie przepisów do ustaleń na AGM czyli dopuszczenie LiPo i LiFe.
www.osm-rc.pl napisał(a):
Jednocześnie uznajemy głosy środowiska aby rozpocząć poważną dyskusję nad zmianami w przepisach. Zamierzamy zaproponować nowo tworzonej grupie mającej podjąć prace nad nowym regulaminem komisji modelarstwa kołowego, aby zaopiniowała propozycje zmian przepisów. Jeżeli proces tworzenia będzie wystarczająco szybki a jednocześnie taka będzie wola środowiska będziemy także proponowali, aby zmiany przepisów wprowadzić w trakcie trwania sezonu

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 9:33 pm 
Administrator forum

Grzesiek,

Jeżeli ktokolwiek zmieni przepisy dotyczące zasilania w trakcie sezonu to będzie to działało wyłacznie na niekorzyść zawodników.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 10:01 pm 

Tak naprawdę to żadna decyzja nie jest dobra... ani zmiana w trakcie sezonu, ani pozostanie przy NiMh. Przed rozpoczęciem sezonu już nie ma czasu na zmiany, i tak źle i tak nie dobrze. Ciekawi mnie tylko jaka zapadnie decyzja.

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 10:14 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Tak naprawdę to żadna decyzja nie jest dobra... ani zmiana w trakcie sezonu, ani pozostanie przy NiMh. Przed rozpoczęciem sezonu już nie ma czasu na zmiany, i tak źle i tak nie dobrze. Ciekawi mnie tylko jaka zapadnie decyzja.

Jak to jaka ;) jedyna słuszna, byle szybko.

;-)

m.
ps: można przyjmować zakłady czy będzie 13.5T/2S lipo od wiosny czy coś innego w specu.

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 10:19 pm 
Administrator forum

Prawdopodobieństwo 13.5 i 2S jest jak 1:1.

Niestety każda zmiana przepisów na "firmowe" dyktowana będzie tym czy dana firma (patrz Speed Passion) będzie zainteresowana sprzedaża na duża skalę swoich wyrobów i promowaniem swojej marki.

Nasze zdanie jest g...o warte - liczy się kasa i przełożenie na samej górze (jak zawsze)

PostNapisane: Pn lis 09, 2009 10:23 pm 

Marku, już kiedyś o tym rozmawialiśmy:
- albo "otwarte" silniki do klasy (dowolny silnik byle ilość T taka sama),
- albo klasa producenta (zawody speed pasion, lrp, srererpe itpe).

Pożyjom uwidziom.

m.

PostNapisane: Wt lis 10, 2009 7:33 am 

EFRA wprowadzając LiPo i LiFe nie wykluczyła stosowania Ni Mh i to jest otwarcie.Zawodnik może sam zweryfikować na czym chce jeżdzić.Taka była propozycja na początku sezonu.Niestety nie została zaakceptowana przez.....
A tak dzisiaj bylibyśmy choć w jednej działce na europejskim poziomie....

PostNapisane: Wt lis 10, 2009 9:38 am 

No ale gdzieś trzeba pchać te stare cele Nixx... Najlepiej do Polski.

PostNapisane: Wt lis 10, 2009 9:44 am 
Administrator forum

Adrian,

Rozmawialismy na forum już wiele razy na temat zailania.
To TY masz decydować na czym chcesz jeździć a nie odgórnie narzucone TYLKO np. LI-PO.

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 9:11 pm 

Zakończyły się prace nad projektem regulaminu Sekcji modeli kołowych.Jutro i w sobotę CKM.Tradycji stało się zadość ,ogół nie został zapoznany z tym co zostało ustalone.Idzie nowe czy stare w odwrocie?

PostNapisane: Wt gru 29, 2009 8:07 am 

Jednak LOK może być przykładem dla innych i to nie byle jakich.Pamiętacie,dzisiaj już historyczny punkt 11.28 z przepisów sportowych?U Nas zniknął,ale pojawił się gdzie indziej :D
http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539,ti ... omosc.html?

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 4:53 pm 

Jacej żurek napisał:
Cytuj:
Wydaje mi się, że bez względu na to co się robi dobrze czy źle to pewne osoby zawsze będą niezadowolone.
Z takimi osobami z natury rzeczy nie powinno się współpracować.

proszę przejść na merytoryczny poziom. Nikt tu nie sieje paniki ale tez każdy ma otwarte oczy i widzi co się dzieje. Proszę nie zamazywać problemu klas producenckich dla najmłodszych przepisami do Formuły sprzed kilku lat. bo w całej tej sprawie chodzi o suwerenność wyboru sprzętu przez zawodnika i w tym aspekcie nieograniczonego dostępu do MP.
Jeśli chwali sie pan że rozmawiał pan z panem Niko to ja również się pochwalę taką rozmową i wychodzi z tego że nasza wiedza po tych rozmowach jest zgoła odmienna.
Jeśli ma pan zamiar pisac posty w stylu kilku swoich ostatnich to lepiej proszę wyłączyć komputer bo nie wniosą one nic dobrego poza kolejnymi niesnaskami.

Życzę sporo zastanowienia :?

Komunikat

cytat
Klasa Formuła w Tarnowe

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Modelarzy podjęło decyzje w sprawie dopuszczenia do startów klasy Formuła w czasie III Eliminacji Halowych Mistrzostw Polski OnRoad, która odbędzie się w Tarnowie w dniach 23-24.01.2010 r.

Po konsultacjach z zawodnikami uznano, że na zawody w Tarnowie dopuszczone będą wszystkie modele w skali 1:10, napędzane silnikiem elektrycznym typu 540, które posiadają karoserię typu Formuła. Zawodnicy będą mieli mierzony czas oraz będą podlegali wszystkim obowiązującym przepisom sportowym jednakże nie będą klasyfikowani w rankingu. Start tej klasy powinien doprowadzić do rzetelnej dyskusji nad celami wprowadzenia tej klasy oraz szczegółowymi przepisami technicznymi. Możliwość sprawdzenia różnych rozwiązań bezpośrednio na torze, włączenie z pomiarem czasu, będzie rzetelnym materiałem w dyskusji.

Planujemy także start tej klasy na podobnych zasadach podczas kolejnej eliminacji HMP w Krakowie. Jeżeli uda się z odpowiednim wyprzedzeniem zakończyć prace nad przepisami technicznymi dla tej klasy, proponujemy również rozegranie w czasie Finału Halowych Mistrzostw Polski, w oparciu o przygotowane przepisy, zawodów pucharowych.Liczymy na duże zaangażowanie wszystkich, którzy biorą pod uwagę starty w nowej klasie

Tak więc zapraszamy wszystkich ze swoimi "Formułkami" do Tarnowa. Mamy nadzieję, że zarówno zawodnicy jak również publiczność będą miali okazję nacieszyć się widokiem startu nowej klasy.

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Modelarzy

Historia pokazała, że to jednak ja miałem racje pisząc o dopuszczeniu modeli różnych producentów do klasy formuła.
Wprowadza Pan ludzi w błąd pisząc na forum niepotwierdzone informacje.

Widżę że PAN jest lepiej zorientowany kto z kim i o czym rozmawiał w Nowym Sączu...... czyżby znowu podsłuchy?

Zapewniam PANA że bedzie miał "nieprzyjemność" poznania mnie i to w niedługim czasie.
Jak widzę zaczynasz zachowywać sie człowieku po chamsku /patrz m.in.avatar/. Jak sam napisałes z takimi ludźmi
się nie współpracuje, więc dla mnie nie istniejesz w przyszłości modelarstwa ani na tym forum.

Mam nadzieje, że się niedługo gdzieś spotkamy i to Pan będzie miał nieprzyjemność.
Na pewno będę na zawodach ETS w Warszawie.
Proponuje spotkanie na torze w piątek wieczorem przed zawodami.

PostNapisane: Śr lut 03, 2010 4:32 pm 

Klasa Formuła w Tarnowe

Planujemy także start tej klasy na podobnych zasadach podczas kolejnej eliminacji HMP w Krakowie. Jeżeli uda się z odpowiednim wyprzedzeniem zakończyć prace nad przepisami technicznymi dla tej klasy, proponujemy również rozegranie w czasie Finału Halowych Mistrzostw Polski, w oparciu o przygotowane przepisy, zawodów pucharowych.Liczymy na duże zaangażowanie wszystkich, którzy biorą pod uwagę starty w nowej klasie

Tak więc zapraszamy wszystkich ze swoimi "Formułkami" do Tarnowa. Mamy nadzieję, że zarówno zawodnicy jak również publiczność będą miali okazję nacieszyć się widokiem startu nowej klasy.

To jakiś żart? Nowa klasa? Chcecie wprowadzić klasę, która kiedyś istniała i została zlikwidowana/rozwiązana? A za rok się komuś odwidzi i znów ją zlikwiduje?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona