Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 24, 2026 1:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 01, 2009 8:40 pm 

Michał Kowalski napisał(a):
jasne że OS
choć SH ładnie się wkręca i jest stabilny ...
ale jak już chcesz z wyższej pułki 28 to OS będzie dobry

Miałeś kiedykolwiek Osę ? Z tego co wiem nie, więc się raczej nie wypowiadaj.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:40 pm 

Jakub Wroński napisał(a):
Większość ludzi i w Polsce i na Świece jeździ na .21 , nie mowie tu o tych słabyszych typu SH , mamba bo to akurat do truggy średnio się nadaje , ale novy , ninje , RB , OSy , Oriony i jeszcze parę innych są duzo bardziej użytkowe w truggy , nie mają aż takiego momentu jak .28 przez co można je lepiej kontrolować , przez co osiągasz lepsze czasy , .21 kręcą sie sporo wyżej niz .28 co w truggy/buggy jest ważne.
Jakieś 2 lata temu był na forum temat w którym wypowiadał sie Michał Karpiński odnośnie .28 i .21 w truggy , polecam go zobaczyć.
O spalaniu nie będę wspominał bo to chyba jest jasne.

Co do silników w 1:1 , u nas w mercedesie 3,2 ma 260tys i działa jak szwajcarski zegarek , wątpię żeby nowe biedne 1:6 tyle zrobiły. :wink: 3

Są, nie mówię, że nie są przecież :)
Chodzi mi tylko o to, jaka tendencja poszła u nas w Polsce, niestety nie żyjemy w USA. Nie mamy tak potężnych sponsorów (mam tutaj na myśli producentów silników). Poza tym, ceramiczne łożyska i nie tylko robią swoje :)

.28 ma wg. mnie też tą zaletę, że obroty można nadrobić większym atakiem. Mocy z dołu w zakrętach starczy. Jedynie tankowania są ogromnym utrudnieniem, ale już poruszyliśmy to zagadnienie. Tyle mogę zdradzić :)

No i odnośnie 1.6 napisałem to samo :)

Pozdrawiam.

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:42 pm 

Nie no jasne że będę musiał wymieniać części i takie tam.
Wiem o tym.

Edit:Dobra powiedzcie jasno i wyraźnie jaki silnik będzie dla mnie najlepszy???

Ostatnio edytowano N lis 01, 2009 8:45 pm przez Tadek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:42 pm 

Dorian, chcesz się przechwalić ile silników miałeś czy co?
Chcesz powiedzieć że SH jest lepsze od Osy?

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:43 pm 

Maciek Bogusławski. napisał(a):
Dorian, chcesz się przechwalić ile silników miałeś czy co?
Chcesz powiedzieć że SH jest lepsze od Osy?

Nie bo nigdy nie miałem OS'y ale miałem z nią styczność dosyć długo.

EDIT: NIE. OS lepszy od SH ;]

EDIT: I nigdzie nie napisałem w poprzednich postach, że SH jest lepsze od Osy..

Ostatnio edytowano N lis 01, 2009 8:46 pm przez Dorian Karczmarzyk, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:45 pm 

a pod jakim względem SH jest lepszy od OS'a ? bo mnie to uszczęśliwiło ...

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:50 pm 

Spory sie robi ten temat :mrgreen:
To jaki silnik w końcu.Bo widzę że ktoś mówi o tym że SH jest najlepsze a drugi "ktoś" mówi że OS lepiej kupić :roll:

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:50 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
Jakub Wroński napisał(a):
Większość ludzi i w Polsce i na Świece jeździ na .21 , nie mowie tu o tych słabyszych typu SH , mamba bo to akurat do truggy średnio się nadaje , ale novy , ninje , RB , OSy , Oriony i jeszcze parę innych są duzo bardziej użytkowe w truggy , nie mają aż takiego momentu jak .28 przez co można je lepiej kontrolować , przez co osiągasz lepsze czasy , .21 kręcą sie sporo wyżej niz .28 co w truggy/buggy jest ważne.
Jakieś 2 lata temu był na forum temat w którym wypowiadał sie Michał Karpiński odnośnie .28 i .21 w truggy , polecam go zobaczyć.
O spalaniu nie będę wspominał bo to chyba jest jasne.

Co do silników w 1:1 , u nas w mercedesie 3,2 ma 260tys i działa jak szwajcarski zegarek , wątpię żeby nowe biedne 1:6 tyle zrobiły. :wink: 3

Są, nie mówię, że nie są przecież :)
Chodzi mi tylko o to, jaka tendencja poszła u nas w Polsce, niestety nie żyjemy w USA. Nie mamy tak potężnych sponsorów (mam tutaj na myśli producentów silników). Poza tym, ceramiczne łożyska i nie tylko robią swoje :)

.28 ma wg. mnie też tą zaletę, że obroty można nadrobić większym atakiem. Mocy z dołu w zakrętach starczy. Jedynie tankowania są ogromnym utrudnieniem, ale już poruszyliśmy to zagadnienie. Tyle mogę zdradzić :)

No i odnośnie 1.6 napisałem to samo :)

Pozdrawiam.

Nie no Wiktor jaka tendencja w Polsce? ze 3-4 osoby przesiadły sie na .28? , patrząc na ranking to dalej więcej osób jeździ na .21.
Na temat sponsorów i cen to wiadomo. Piszesz teraz o łożyskach ceramicznych i czymś jeszcze :wink: , wiec ja Ci odpowiem tak , włożyć ceramiki i zrobić parę innych rzeczy + silnik SH i za tą samą cenę masz już dobre .21
A co do cen części jak ktoś kupuje silnik za przykładowo 300$ to zmiana korby co 10L i przedniego łożyska nie jest dużym wydatkiem.

Pozdrawiam

Czerwony Samuraj

PostNapisane: N lis 01, 2009 8:57 pm 

O właśnie zróbmy głosowanie 21 czy 28.
Jak 28 to OS czy SH a może coś innego.Jeżeli 21 to jakie...

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:03 pm 

Tak, masz rację, w dalszym ciągu większość jeździ na 3.5, ale w tym sezonie pojawiło się kilka 4.6 i z tego co wiem w przyszłym kilka ma dołączyć.

Mówiłem o ceramice w .21 ;) Kupno i zmiana korby dla Ciebie nie jest problemem, dla mnie też, kupując silnik za 300$ trzeba się z tym liczyć. Jestem jednak człowiekiem wygodnym i właśnie dla tego śmigam na silnikach SH - motory pod ręką, części też a wcale osiągi czy żywotność nie jest tutaj problemem. Kluczem jest odpowiednie dotarcie i późniejsza eksploatacja. Mam jeden silnik SH, przekonałem się, że jest spoko i na nowy sezon planuję pojechać zakupić drugi. Razem z dwiema korbami i dwoma łożyskami. A że jestem niecierpliwy to wsiądę w samochód i kupię fizycznie, bez wyczekiwania ;)

Nie znam Tadka, może dla niego nie jest dużym problemem poczekać trochę na paczkę zza granicy. Jeśli nie, tak jak już mówiłem wcześniej, ja do niczego nie namawiam, wyrażam tylko swoją opinię w tym temacie.

Pozdrawiam.

PS:
Tadek, to nie jest kwestia głosowania. Musisz sobie jutro usiąść, na chłodno o tym pomyśleć, przemyśleć kilka spraw. Pogadać z tatą, czy będzie miesiąc w miesiąc wykładał kupę kasy na Twój model. Bo taka jest niestety prawda.

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:08 pm 

Tylko po co mam jechać do sklepu w Polsce i kupować silnik jak jeszcze modelu nie będę miał.Silnik chce razem z modelem zamówić :wink:

Edit:Po raz kolejny sie pytam jaki silnik w końcu kupić do tego modelu???

Ostatnio edytowano N lis 01, 2009 9:16 pm przez Tadek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:17 pm 

Kup RB C6 albo Toro Nero i masz problem z głowy.

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:28 pm 

Nie porównujmy silników innej klasy Sh (made in china=shit) z OS(made in japan). Jak SH jest rzeczywiście takie wspaniałe to zagraniczni zawodnicy powinni na nich śmigać na mistrzostwach :lol:
JEŹDZIŁEM NA OS 28 XZ I WIEM CO TEN SILNIK POTRAFI !

Ostatnio edytowano N lis 01, 2009 9:31 pm przez Adrian Łusiak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:30 pm 

Dokładnie, choć niektóre silniki SH nie są takie bardzo złe.

PostNapisane: N lis 01, 2009 9:34 pm 

Adrian jeśli chodzi o moc to widziałeś co potrafi SH na GP Łodzi i widzisz ilu zawodników na SH jeździ więc już bez przesady. Jeśli SH byłyby takie złe to nikt by ich nie kupował ...
Poza tym chińczycy zaczynają robić coraz lepsze rzeczy ..
Oczywiście nie ma co go porównywać do OS albo Novy ale myślę ,że SH nie jest złym silnikiem i jestem ciekaw czy ludzie którzy mówią że jest badziewiem sami mieli ten silnik ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona