Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 3:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Pt paź 16, 2009 5:49 pm 

Znalazłem ciekawy silniczek, a mianowicie OFNA HYPER .21 w/BOOST, spoko jest, ma 2,7KM o proszę:
http://cgi.ebay.pl/OFNA-53219-HYPER-21- ... 3ef4acc3bd

A mam też podobny (wygląda tak samo, ale firma chyba HABAO i tańszy):
http://cgi.ebay.pl/HOBAO-H-2118-Hyper-2 ... 1e589f96d8

Do tego ofc JP4.

Jakie są wasze opinie???

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 16, 2009 6:43 pm 

To są te same silniki:)
tyle że OFNA bywa droższa a poza tym użytkownik ,,hopmeup,, wcale nie ma tanio :)

PostNapisane: Śr paź 21, 2009 8:02 pm 

A co powiecie o tym? http://cgi.ebay.pl/LRP-ZR-30-Spec-2-Pul ... 56364c258c

PostNapisane: N paź 25, 2009 9:09 pm 

Wiesz ile to pali?

Nie wiem no tak czytam i widzę że napalileś sie troche na dobry silnik, ale jednocześnie uniemożliwiasz sobie wybór czegokolwiek z wyższej półki nie chcąc kupić boxa, bo "strata kasy".

Jakaś opinia krązy dziwna o SH, ale wiem po sobie i po kumplach z teamu, że jak umiesz o silnik dbać, dobrze go dotrzesz to przelecisz 30+L spokojnie. I to nie takiej jazdy "o pojeżdżę sobie po ogrodzie" tylko dość ostrego pałowania gdzie nierzadko łapały sobie silniki pod 150* i po 20L taki silnik ma kompresję cały czas. Nie wspominając już o tym, że moją P6 udało mi się przekręcić palcem na zimno dopiero po 7L chyba i to na 3 razy się zapierałem.

Tak jak mówi Mateusz, kumpel zarżnął 2 silniki 3,5 bo wyciskał z nich co sie tylko dało. Kupił 4,6 i koniec problemów.

Nie wiem, zrobisz co chcesz, ja kiedyś przechodziłem to samo w grę wchodziły wszystkie te GO, Trinity, Nove jakąś nawet rozważałem ale popatrzyłem na ceny korb i mnie jakoś odrzuciło. Za 70zł przy SH to można sobie nawet z nudów kupić i zmienić :) A i wiele osób nawet z czołówki było zaskoczonych po tym sezonie, że (zacytuję) "nie wiedziałem że te SH moga tak zapierd...ać".

P8 + SA215FS (chyba tak wydech sh leci) albo JP4 i tyle.

PS
A no i jeszcze przypomniałem sobie jak też kiedyś musiałem kupić silnik i nasłuchałem się głupot o SH i kupiłem badziewną Mambe bo droga i włoska i co, 10L w tragusie i papa ;)

PostNapisane: N paź 25, 2009 9:32 pm 

popieram Wiktora w 100% ... miałem SH 28 P6 i jeździło mi się na nim super. Mocy nie brakowało,model szybko sie zbierał.. no poprostu bajka .
Teraz składam tragusa na następny sezon i już kupiłem do niego SH 28 P8 ...
Popatrz ile zawodników śmiga na silnikach SH !

PostNapisane: N paź 25, 2009 10:01 pm 

A pomyśleć, że zaczęło się od biednego Lajta z SH 2008 na docierce przejechanego przez samochód :mrgreen:

PostNapisane: Cz lis 19, 2009 8:31 pm 

A czy opłaca się kupować starterbox + wersja pod niego? SH także ma wyższe obroty a o dużo? i mam pytanie jak z mojego silnika na roto wykręcę to pod roto to będą wyższe?

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 11:36 am 

Ja polecam coś z RB WS7. Teoretycznie ze względu na to, że taki sprzedaję, ale nie sprzedaję czegoś złego, bo chyba nikt nie powie, że WS7 to zły silnik. Jeśli chodzi o SH to nie wiem, bo nie miałem. Dużo osób je ma, ale jeśli chcesz coś z wyższej półki to pomyśl nad RB / GRP. Nie mówię, że SH są złe, ale jednak na torze widać różnicę, gdy jeżdżą ludzie o podobnych możliwościach.

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 11:47 am 

Jeśli chodzi o WS7, a szczególnie o egzemplarz Tomka to sam miałem z nim do czynienia, ponieważ dwa razy z nim konkurowałem na zawodach klasy buggy. Raz wygrałem, raz przegrałem. Mój silnik to SH 2008XB. Uważam że był remis, jednak silnik RB chodził bez zarzutu - nie gasł, nie brakowało mu mocy, ładnie się wkręcał. Podobnie ma się rzecz z SH, jednak silniki droższe (1000-1500) wykonane są z lepszej jakości materiałów oraz są lżejsze.

A okazję na pewno masz bo nowy zestaw kosztuje ponad 1500 zł w sklepie

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3