Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 7:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So paź 24, 2009 12:17 pm 

Witajcie.
Ostatnio wróciłem do R/C, czym zainteresowałem również kolegę. Zebrał on 400zł, wiec chciałby kupić jakiś pierwszy model. Ma służyć do jazdy po zniszczonym asfalcie, piasku/szutrze. Miło by było, gdyby poradził sobie w lesie, ew. w ogródku. Kwota obejmuje wszystko, no może nie licząc akumulatorów do aparatury. Pamiętajcie o jakiejś ładowarce i.t.p... Skala, hmm... odpowiednia. Prosiłbym o przedstawienie modeli, które te wymagania spełniają, może jakichś własnych doświadczeń.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So paź 24, 2009 5:02 pm 

Witaj, ja roniowerz zastanawialem sie nad modelem, pierwszym elektrykiem, poniewaz nie dysponowalem odpowiednia kwotą na orginalny model po namysle zakupilem brontosaura, częsci sa dostepne od reki, jakos nie powala ale nie jest zla, po otrzymani paczki oczywiscie pierwsze co to zbieznosc kol bo nei ustawiane, potem poskrecac i usunac luzy . model łożsykowany za 519zl z przesylka. moge podac sklep RTR

PostNapisane: So paź 24, 2009 6:37 pm 

za 400 zł to raczej nie poszalejesz, poszukaj jakiegoś bagusa z rynku wtórnego: allegro ebay etc.
w tych pieniądzach nic nowego o zadowalającej jakości nie znajdziesz tym bardziej RTR i z ładowarką
poszukaj np http://desc.shop.ebay.com/Radio-Control ... &_udhi=100

PostNapisane: So paź 24, 2009 7:01 pm 

spokojnie któryś z tych modeli można kupić
1.http://www.lrp.pl/sklep/product_info.php/cPath/1674/products_id/15868
2.http://www.lrp.pl/sklep/product_info.php/cPath/1674/products_id/15867
3.http://www.lrp.pl/sklep/product_info.php/cPath/1674/products_id/15866

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: So paź 24, 2009 7:08 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):

drugi link to to samo co brontosaurus fajne autko tanie czesci oraz latwo i szybko mozna usunac luzy

PostNapisane: So paź 24, 2009 7:17 pm 

viewtopic.php?f=13&t=45120

PostNapisane: So paź 24, 2009 8:29 pm 

Wiele osob mnie pewnie wysmieje i powie nowicjusz G wie... ale powiem tak. Wole miec nowy CHINSKI niz uzywany Org z ata sama kase. Z zakupu nie zaluje tego bronto, org pakiet starcza na 20min sredniej jazdy na odleglosc 100m, apka ma troszke ponad 100m ale mam akkusy w pistolecie nie 1.5v tylko 1.2v mysle ze od tego zalezy zasieg moge si emylic. do tego 2h zabawy z modelem i luzy zerowe, zbieznosc ustawiona, i teraz mozna mowic ze fajnie jezdzi, Mysle ze na poczatek taki wystarczy i zawsze mozna przerobic na buggy czy truggy a nawet ON-Roada

PostNapisane: So paź 24, 2009 8:47 pm 

no :D

lepszy chiński chińczyk niż chińczyk z ameryki :lol:

PostNapisane: So paź 24, 2009 9:03 pm 

Najbardziej spodobał mi się model MT zaproponowany przez Piotra, łożyska, alu amortyzatory, regulowane zawieszenie i układ jezdny, nawet radiator na silnik. ;] Te 50zł to chyba kwota godna dopłacenia.Na kilku filmikach wygląda solidnie, ważna rzecz, może wjedzie troszkę głębiej w teren... Czy ktoś ma taki model? Jakieś uwagi, krótki opis? Części chyba na hpi.pl będą, jakie koła pasują do takiego modelu?

PostNapisane: So paź 24, 2009 9:11 pm 

mietek300D coś pisał na ten temat,że podobny do bronta,pewnie tak :)

PostNapisane: So paź 24, 2009 9:49 pm 

Jest to normalny model w skali 1:10 do którego pasują koła jak do każdego modelu w tej skali.
Baterie też mogą być w pakiecie lub stic-packu, można włożyć LiPo lub LiFe.
Silnik szczotkowy lub bezszczotkowy./z silnikiem BL 9,5 to prawdziwy demon szybkości/
Wszystkie odmiany tego modelu bazuja na jednej płycie podłogowej /czwarta odmiana to elektryk płaski/
Części zamienne są dostępne w sklepie HPI w cenach bardzo umiarkowanych.
Model jest w pełni regulowalny.
Stosunek ceny do jakości jest naprawdę rewelacyjny.

Link do części:http://www.lrp.pl/sklep/index.php/cPath/1358

Model jeździ na zębatkach w module 0,6 ale możne również dokupić specjalny pierścień dzięki któremu można zastosowac zębatki w module 0,48

p.s.jeśli ktoś nie miał tego w ręku ani nie widział tego modelu "live" lepiej niech da sobie siana z opiniami na jego temat.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: N paź 25, 2009 7:25 am 

Piotr Fortuna napisał(a):
Jest to normalny model w skali 1:10 do którego pasują koła jak do każdego modelu w tej skali.
Baterie też mogą być w pakiecie lub stic-packu, można włożyć LiPo lub LiFe.
Silnik szczotkowy lub bezszczotkowy./z silnikiem BL 9,5 to prawdziwy demon szybkości/
Wszystkie odmiany tego modelu bazuja na jednej płycie podłogowej /czwarta odmiana to elektryk płaski/
Części zamienne są dostępne w sklepie HPI w cenach bardzo umiarkowanych.
Model jest w pełni regulowalny.
Stosunek ceny do jakości jest naprawdę rewelacyjny.

Link do części:http://www.lrp.pl/sklep/index.php/cPath/1358

Model jeździ na zębatkach w module 0,6 ale możne również dokupić specjalny pierścień dzięki któremu można zastosowac zębatki w module 0,48

p.s.jeśli ktoś nie miał tego w ręku ani nie widział tego modelu "live" lepiej niech da sobie siana z opiniami na jego temat.

Popieram, model godny polecenia, częsci pasują z HIMOTO, oraz z STRADY lub HSP, AMAX bodajze takzerobio te modele, buggy,truggy czy MT to ta sama plyta te same przelozenia rozne budy i kola

PostNapisane: N paź 25, 2009 8:18 am 

A ja powiem tak, widziałem w akcji ten model, to nic ciekawego na orginalnym osprzęcie wlecze się jak zółw. Mam elektryka 2WD i on z napedem na 4 tylko wąchał moją gume z opon :P

PostNapisane: N paź 25, 2009 8:28 am 

Paulino napisał(a):
A ja powiem tak, widziałem w akcji ten model, to nic ciekawego na orginalnym osprzęcie wlecze się jak zółw. Mam elektryka 2WD i on z napedem na 4 tylko wąchał moją gume z opon :P

troszke przesadzasz, może demonem predkosci nie jest ale jezdzi calkiem niezle, w org apce bronto masz trymerki do ustawiania, i fakt jak dostalem model to ledwo co sie poruszal, ale po odpowiednim ustawieniu szedl naprawde fajnie, zawszemozna odlaczyc przod i smigac na 2wd ale 4x4 wzupelnosci wystarczy mocny model i dobrze sie prowadzi zasieg wedlug producenta 100m dzis kupie baterie alkaliczne zobaczymy na akkusach 800mah 1.2v mam sto pare m

PostNapisane: N paź 25, 2009 9:49 am 

Czyli te odmiany f-my HSP i Maverick Strada mają te same podwozie? O prędkość się nie martwię, zawsze można wstawić coś mocniejszego. Wygląda pancernie, co chyba jest pożądana cecha w pierwszym modelu. A co sądzicie o torówce? Nadaje się na zawody, lub do driftu? Oczywiście nie oczekuję gruszek na wierzbie. Nie jestem jeszcze zarejestrowany na HPI.pl, cena jest taka jak bez rejestracji, tj. 442zł? Kiedyś kupowałem budę, i cena się zmieniła.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona