Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 6:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr paź 21, 2009 4:49 pm 

Witam koledzy. mam ok 1500 zł przeznaczone na zakup autka rc off road. Jest tego mnóstwo.Jak i firm. Które jest autko jest mniej awaryjne i nie ma problemów z częściami zastępczymi ?Czy hpi savage jest godne uznania? Np. Savage X SS 4.6 czy RTR SAVAGE X 4.6 with NITRO GT-2 TRUCK BODY cena na hpi pl jest taka sama roznica odpalania szarpanka a tu rotor i trzeba dodatkowo kupic pakiet baterie do rotostartu.
Proszę o wszelakie porady na co zwrócić uwagę przy zakupie by nie wydaćogromnej kasy jak dla mnie.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr paź 21, 2009 6:50 pm 

użyj funkcji szukaj.....tyle tematów było...truggy/buggy/mt/monster...
możesz rozejrzeć się za xut-em truggy podobny do lajta a nawet lepszy... :) co do savage to z tego co czytałem trzeba jeszcze włożyć drugie tyle żeby jakoś normalnie zacząć jeździć jeszcze raz mówię że trzeba sobie poczytać tyle tego było że hoho

Lama V3 , Shark 1:18 /EZ Run 5200 kv/ 3s lipo/

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 11:54 am 

Kolego Kublok dlaczego należy wsadzić drugie tyle do savage skoro rzekomo sprzedają gotowy model do odpalenia i jazdy? Czy rozchodziło się tobie o jakieś ulepszenia w nim że trzeba dokupić i powymieniać na tuningowe akcesoria by był wytrzymalszy czy poprawnie jeździł do tyłu i przodu? Jeszcze jedno koledzy czy autko dobrze jak ma dwa biegi do przodu, czy z jeden do przodu też jest ok?.Pozdrawiam.

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 11:58 am 

Jeżeli lubisz jazdy na torze to napewno savage nie będzie dobry ;)

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 5:54 pm 

1. Chcesz mieć MT, buggy, truggy?
Chcesz go na zawody czy raczej na niedzielne wypady?
W Sava trzeba włozyć drugie tyle, ponieważ jest strasznie wywrotny, psują się częsci, ogólnie to jest auto do jazdy w ciężkim terenie, nie na tor i lekki piach, on najlepiej się czuje na pustyni itp.
co do biegów to na tor lepiej 1 bieg i dobrze dobrane przełożenia, gdyż jak savage wrzuci 2 bieg na śliskim, to nie jest do opanowania, ale jesli masz 2 biegi to silnik ma lżej.

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 8:42 pm 

Mogę polecić Ci Lightning Stadium Sport'a. Kupiłem go tydzień temu i jestem zadowolony. Standardowy silnik na pewno wystarczy Ci na początku(mocy nie brakuje :D ). Co do jazdy na torze model spisuje się dobrze lecz standardowe serwo skrętku jest zbyt słabe na ciasne zakręty.
Jeździłem nim dziś na torze w Nieradzie ponad 1h i nie było żadnych problemów, model trwały, łatwy w regulacji, dobry dostęp do części.
Jest na forum kilka tematów o nim, ja go kupiłem i nie żałuję :) .

Ostatnio edytowano Cz paź 22, 2009 8:43 pm przez Łukasz Krupka, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 8:43 pm 

Autko ma mi służyć na niedzielne wypady i też nie co niedziele.O zawodach wogle nie myślę. O wysokich skokach i jakichś konkret mocnych wariacjach także. Cóż takiego się najczęściej się w nim psuje?

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 8:47 pm 

Na razie nic mi się nie zepsuło. Jest parę tematów o tym modelu. Teraz idzie zima i będziesz mieć czas na wymianę olei w dyfrach, amorkach jak to piszą na forum do poprawy właściwości jezdnych.

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 9:42 pm 

maticzluchow napisał(a):
Autko ma mi służyć na niedzielne wypady i też nie co niedziele.O zawodach wogle nie myślę. O wysokich skokach i jakichś konkret mocnych wariacjach także. Cóż takiego się najczęściej się w nim psuje?

przy takiej eksploatacji to nic :P

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 10:02 pm 

Maciek Bogusławski. napisał(a):
W Sava trzeba włozyć drugie tyle, ponieważ jest strasznie wywrotny, psują się częsci,

Ja jestem posiadaczem sava od kwietnia tego roku i jak narazie wymieniłem w nim tylko raz atak dyfrów i atak silnika, bo pewnego dnia zachciało mi się palić nim gumę :P
Też miałem problem z wywracaniem ale wyjąłem pierścienie, pochyliłem amorki i jest git( no chyba, że jadę max. speed i skręcę, to wtedy dachuje).
Ja bym proponował np. trophy 3.5 nie jest drogi więc na niedzielne wypady będzie dobry. Znajomy go miał i był naprawdę bardzo zadowolony :D

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 10:07 pm 

gorzej jak wciągnie Cie to bardziej i będziesz chciał śmigać na zawody to w tedy będziesz musiał wpakować drugie tyle w Sava żeby on zaczął jeździć.
no to lepszym rozwiązaniem jest właśnie jakiś buggy tani i tylko przed domeq może być trophy jak nie to kolega ma na sprzedaż LRP S8 BX TEAM KIT
podwozia nowe nie używane .

PostNapisane: Cz paź 22, 2009 10:22 pm 

Ja także chciałem kupić trophy 3.5 ale po dłuższym namyśle, obejrzeniu obu modeli wybrałem LSS. Tragus według mnie jest bardziej uniwersalny a przy użytkowaniu tylko w weekendy nic przy modelu nie będziesz musiał wymieniać:)

PostNapisane: Pt paź 23, 2009 9:35 pm 

Zacznij od modelu np: revo :wink:
do 1500zł to 1/16 kupisz do tego ładowarke Turnigy i pożądny pakiet :wink:
A jak cię to wciagnie to sprzedaż revo wystawisz , dołożysz drugie 2000PLN i bedziesz smigał na zawodach :D
Jak chcesz inwestować w nitro np 1/8 to 1500 ci braknie na bank :wink:
Policz sobie model ok 1000PLN używany
Silnik około 600 PLN SH
Paliwo 180 PLN Tornado 5l
Pakiety , grzałka ,ładowarka , butelka do tankowania , swiece na zapas itp...

PostNapisane: Pt paź 23, 2009 10:10 pm 

HPI wypusciło Tragusa Trophy 4.6. Całkiem całkiem, wzorowany na legendarnych Lajtach (mieszanina Lightninga z Hellfire) wiec na początek bedzie dobry.
Kosztuje 1200zł z kawałkiem wiec te 3 bańki wpakujesz w zestaw startowy i paliwo, którego ceny się bardzo wahają wiec tylko zależy od Cieie które wybierzesz :wink:

Link:
http://www.hpieurope.com/kit-info.php?l ... tNo=101153

PostNapisane: Pt paź 23, 2009 10:12 pm 

Jemu chodzi raczej o model nitro, na weekendy. Ja też myślałem, że będę jeździć tylko w weekend a jeżdże w każdej wolnej chwili :) Ta zabawa wciąga a Lajt według mnie do takiej jazdy amatorskiej nadaje się wyśmienicie. Polecam pierwszy model kupić osobiście, w sklepie wtedy możesz porównać modele, wybrać co się bardziej podoba a ten tragus trophy 4.6cm to chyba LSS ze spoilerem i silnikem 4.6 w standardzie.
Ale jest o 50zł tańszy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona