Powiem tak, Tekina R1Pro miałem ok. rok temu bez Hotwire, ale dealer z Niemiec wgrał mi najnowszy soft. Regiel haczył na mocnym silniku po spinie, było chwilowe opoóźnienie w dalszej jeździe, zupełnie jak w starych reglach Hackera lub Lehnera. Poza tym grzał się dość mocno no i szybko się spalił. Kontakt z Tekinem za oceanem bardzo zły, niemcy wymienili mi go na inne graty ponieważ sami zrezygnowali z przedstawicielstwa z powodu właśnie wielu problemów z reglami. Są teraz jednym z większych dealrów GM. Ja również po przejściu dziesiątek regli stwierdziłem podobnie i chwalę to co uważam za najlepsze. Nie twierdzę że najtańsze. Jednak jeśli chodzi o funkcjonalność i wymiary to tekin jest super. Ale Z Rx8 są podobne problemy techniczne, a wsparcie US dla EU słabe. Nie odważę się więcej na nich. A chciałem przez limity amper.
Silniki Tekina są super, bardzo szybkie (kv wyższe niż to na papierze)i bardzo mocne, mocne łożyska. Ale sprawność kiepska, więc grzeją się mocno. Ale chodzą jak masełko gładko. Ale wymagają chłodzenia. Ponownie po testach zostałem przy GM, gdzie mogę jeździć nawet bez radiatora.
Kv silników tekina jest niższe niż porównywalnych uzwojeń innych firm, ale podobno jest to związane z większą średnicą wirnika, co naturalnie sugeruje większy moment obrotowy. Choc 2.5t nei sprawdził się w 2.5kg buggy

Ale np firestorma stawia na koła przy dowolnej prędkości