Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 4:42 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 09, 2009 5:26 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
Piotr Fortuna napisał(a):
Czekamy na przepisy do Formuły ale nie ma sie co spodziewać innego jak kolejnej klasy producenckiej.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz.
Czy problem dotyczy osoby Niko na stanowisku prezesa OSM, czy może dotyczy Niko jako właściciela firmy HITBIS która sprzedaje modele Tamiya?
Czy rozwiązaniem problemu mogło by być jak by firma ATA była wyłącznym dystrybutorem HPI na Polskę?

Pisze Pan w imieniu swoim, OSM, ATA, LOK czy może organizacji wiodącej.
A może tak po prostu z poczucia bezsilności.
Teoretycznie stanowisko wiceprezesa czegokolwiek zobowiązuje choćby do minimum czegokolwiek.
Znane są też przypadki że wstawia się na to stanowisko kogokolwiek bo jak się potknie noga to jest na kogo zwalić winę.

Cieszę się natomiast ze Pan pisze uświadamiając środowisku z kim mają do czynienia i jaki jest kierunek Waszych działań. :oops:
Całe środowisko czeka z niepokojem na przepisy bez ograniczeń i zaproszenie na imprezy. :wink:

Kierunek działań został ustalony na spotkaniu w Nowym Sączu.
Zgodnie z decyzją zostanie powołany zespół przedstawicieli środowiska który opracuje przepisy.
Nie musi się Pan obawiać o swój interes. Środowisko na pewno dopuści modele które Pan rozprowadza.

Celowo zadałem pytania dotyczące producentów modeli, aby wywołać dyskusje.
Wydaje mi się, że bez względu na to co się robi dobrze czy źle to pewne osoby zawsze będą niezadowolone.
Z takimi osobami z natury rzeczy nie powinno się współpracować.

Skoro zostałem wywołany do tablicy to informuje po raz kolejny o swojej przynależności
1. jestem członkiem LOK posiadam legitymacje chyba od 20 lat .
2. nie jestem pracownikiem ATA i HITBIS (nie pobieram wynagrodzeń)
3. Jestem członkiem OSM ale nie oznacza to, że muszę się zgadzać z decyzjami właściciela firmy ATA.
OSM to stowarzyszenie modelarzy którzy startują różnymi modelami nie tylko Tamiya.
Każdy członek OSM ma swoje zdanie. To nie partia polityczna aby przytakiwać prezesowi.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 7:06 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Adrian Lutyński napisał(a):
ATA przejmie przedstawicielstwo hpi i lrp i sie temat rozwiąże ;) Tylko nie wiem czy sposobem na pozbycie się takich zarzutów jest przedstawicielstwo wszystkich marek ;)

Naiwne rozumowanie.
Nie wydaje mi się prawdopodobne aby ATA miała być przedstawicielem HPI/HB.

Wink sugeruje żart, naiwnym jest odczytanie tego serio :) Na wprost: sugeruję że pewne firmy zostałyby dopuszczone w wypadku gdyby weszły do obrotu ;)

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 7:34 pm 

Raczej typowa polska przypadłość:
Się nie narobić a zarobić!

m.

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 7:47 pm 

Adrian Lutyński napisał(a):
Wink sugeruje żart, naiwnym jest odczytanie tego serio :) Na wprost: sugeruję że pewne firmy zostałyby dopuszczone w wypadku gdyby weszły do obrotu ;)

nie zajarzyłem :(

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 8:22 pm 
Administrator forum

Jacek,

Co do Formuły:

Po co rozmawiać z dystrybutowami na temat przepisów dla klasy E-10 Formuła? Każdy z modeli ma możłiwość montażu pakietu 7,2v tzw. stick pack. Jedynie ograniczyć silnik do np. sprawdzonego SATURNA 20T lub blaszaka JONSHON (podając oczywiścei ich numery katalogowe). Skala jest znana: 1:10. Nadwozie: wiadomo F1. Opony: pianki lub gumy - jak kto woli.

Po co komplikować rzeczy nieskomplikowane?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 9:38 pm 

Jacej żurek napisał:
Cytuj:
Wydaje mi się, że bez względu na to co się robi dobrze czy źle to pewne osoby zawsze będą niezadowolone.

Kolego Żurek proszę konkretnie do kogo ta wycieczka. Jeśli do mnie to proszę sobie darować bo ja takie wypowiedzi mam głeboko w d......
proszę przejść na merytoryczny poziom. Nikt tu nie sieje paniki ale tez każdy ma otwarte oczy i widzi co się dzieje. Proszę nie zamazywać problemu klas producenckich dla najmłodszych przepisami do Formuły sprzed kilku lat. bo w całej tej sprawie chodzi o suwerenność wyboru sprzętu przez zawodnika i w tym aspekcie nieograniczonego dostępu do MP.
Jeśli chwali sie pan że rozmawiał pan z panem Niko to ja również się pochwalę taką rozmową i wychodzi z tego że nasza wiedza po tych rozmowach jest zgoła odmienna.
Jeśli ma pan zamiar pisac posty w stylu kilku swoich ostatnich to lepiej proszę wyłączyć komputer bo nie wniosą one nic dobrego poza kolejnymi niesnaskami.

Życzę sporo zastanowienia :?

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: Pt paź 09, 2009 10:27 pm 

Na wstępie - kolegami to my nie jesteśmy. Nie miałem przyjemności poznać Pana.

Merytorycznie i konkretnie

Na spotkaniu w Nowym Sączu w sprawie modeli TT01 wypowiadał się dyrektor Melion z LOK.
Nie mam nic do dodania w tej materii.

W sprawie przepisów do klasy formuła, zaproponowałem dyskusje dot. przepisów ponieważ warto aby wszystkie zainteresowane osoby wypowiedziały się. Skoro przeprowadził Pan konsultacje z Niko to może poznamy kształt omawianych przez Panów przepisów.

Jeszcze przez jakiś czas pozwolę popisać na tym forum. Skoro administrator nie widzi w moich wypowiedziach nic złego to nie widzę powodu abym zmieniał styl.

Życzę więcej optymizmu i mniej zawiści

PostNapisane: So paź 10, 2009 9:04 am 

Widżę że PAN jest lepiej zorientowany kto z kim i o czym rozmawiał w Nowym Sączu...... czyżby znowu podsłuchy?

Zapewniam PANA że bedzie miał "nieprzyjemność" poznania mnie i to w niedługim czasie.
Jak widzę zaczynasz zachowywać sie człowieku po chamsku /patrz m.in.avatar/. Jak sam napisałes z takimi ludźmi
się nie współpracuje, więc dla mnie nie istniejesz w przyszłości modelarstwa ani na tym forum.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: So paź 10, 2009 11:53 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Celowo zadałem pytania dotyczące producentów modeli, aby wywołać dyskusje.

3. Jestem członkiem OSM ale nie oznacza to, że muszę się zgadzać z decyzjami właściciela firmy ATA.
OSM to stowarzyszenie modelarzy którzy startują różnymi modelami nie tylko Tamiya.
Każdy członek OSM ma swoje zdanie. To nie partia polityczna aby przytakiwać prezesowi.

O ile się nie mylę Pan Żurek w OSM jest wiceprezesem a jednocześnie celowo i bardzo skutecznie stawia to stowarzyszenie w złym świetle.
Nikogo nie interesują prowokacje, przepychanki ani tematy zastępcze generowane przez Żurka.
To niedomiary, że w ramach OSM są tak duże rozbieżności zdań i inni członkowie nie widzą tego.
A jeśli widzą i akceptują to jak nazwać takie zachowanie ?

Całe środowisko czeka na otwarte przepisy klas sportowych Mistrzostw Polski.
Bez ograniczeń sprzętu ani osprzętu jakiegokolwiek producenta.
Wszyscy oczekują dopuszczenia do udziału w zawodach MP wszystkich zainteresowanych na równych prawach i jasnych zasadach.
Bez względu na to, jaka organizacja będzie odpowiedzialna za Mistrzostwa Polski to jedyna droga, która zagwarantuje stabilizację i możliwość rozwoju teraz i w przyszłości.

Jeśli ktoś tego nie rozumie to nie nadaje się do pełnienia żadnej funkcji w organizacji odpowiedzialnej za Mistrzostwa Polski.
Jeśli ktoś liczy na to, że teraz da środowisku przysłowiową marchewkę a za chwilę wyciągnie pałkę to jest naiwny.
Producentów artykułów modelarskich na świecie jest mnóstwo.
Zmieniają się również technologie i preferencje użytkowników.
Co roku w Polsce przybywa nowych dystrybutorów.
Dla czego więc ich sprzęt nie ma mieć prawa udziału w Mistrzostwach Polski. To nic innego jak hamowanie rozwoju, bo bez sprzętu, producentów i dystrybutorów ten sport nie ma racji bytu.
Jeśli ktoś w LOK lub OSM tego nie rozumie i myśli, że podpisując umowę załatwiliście swoje problemy i prywatne interesy to głęboko się mylicie. Wprowadzając ograniczenia problemy dopiero się zaczną.

Cały czas czekam i liczę, że nowa komisja przyjmie logiczne zasady działania.
Pierwsze zawody niebawem a jasnych zasad brak. :!:

PostNapisane: So paź 10, 2009 12:12 pm 

Niestety żadnej nowej komisji jeszcze nie ma.Dopiero zawiązuje się grupa inicjatywna do stworzenia projektu przepisów...Wybory przewidziane są na początek nowego roku.

ps.i pomyśleć,że mój awatar z OSM na tle orła LOK w środowisku warszawskim wzbudził tyle emocji...a tu Vice Prezes sobie sworuje z czyjegoś loga... :shock:

PostNapisane: So paź 10, 2009 1:02 pm 

Lechu..... już myslałem że zapadłeś w sen zimowy albo spędzasz wakacje na Karaibach :D

Niech te wybory beda kiedy chcą ale niech w końcu bedzie NORMALNIE w tym światku.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

PostNapisane: N paź 11, 2009 11:53 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Niestety żadnej nowej komisji jeszcze nie ma.Dopiero zawiązuje się grupa inicjatywna do stworzenia projektu przepisów...Wybory przewidziane są na początek nowego roku.

ps.i pomyśleć,że mój awatar z OSM na tle orła LOK w środowisku warszawskim wzbudził tyle emocji...a tu Vice Prezes sobie sworuje z czyjegoś loga... :shock:

Witam,
Panie Lesławie, środowisko warszawskie to nie tylko OSM, a Pana awatar akurat bardzo pasował do zaistniałej sytuacji, gdzie kosztem zawodników próbuje sie załatwiać prywatne interesy jak dobrze ktoś tu zuważył.

Pozdrawiam Monika Domaradzka

PostNapisane: N paź 11, 2009 1:57 pm 

Pani Moniko....Wiele osób z Warszawy dzwoniło do mnie insynuując,że mój awatar z OSM bulwersował przedewszystkim rodziców młodych zawodników.Myślałem,że wśród nich była i Pani,dlatego zdjąłem :D
Ps.Bardzo istotny głos z samego centrum przemian....daje to pewne światło,że nie jest tak jednomyślnie w tej Warszawie.To tylko dowód na to,że trzeba jak najszybciej działać....

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 2:20 pm 

Panie i Panowie
Leszek po spotkaniu w NS 03.10.09 ukazał się komunikat że postanowiliście wspólnie otworzyć procedurę zgłaszania kandydatów reprezentujących, w skrucie modelarzy. Jednocześnie w komunikacie po tym samym spotkaniu na stronie OSM, jest napisane że termin zgłaszania kandydatów upływa 10.10.2009. A Ty piszesz że żadnej nowej komisji w tym roku nie będzie. Czy mógł byś coś więcej, na ten temat powiedzieć na co mamy czekać?
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pn paź 12, 2009 2:55 pm 

Żeby można było coś wybrać (komisję) normalnie i demokratycznie należy ustanowić zasady,a więc spisać prawidła którymi mają się kierować dalsze prace.Takie regulaminy mają właśnie konsultować i stworzyć przedstawiciele środowisk.Taki dokument ma zostać zatwierdzony na listopadowym CKM i jeśli tak się stanie to po nowym roku będą pierwsze demokratyczne wybory.Podobno do końca roku "stare"nie do ugryzienia.... No chyba ,że Rysiu telefonik do Włodzia (bo Mira już nie ma) i ten pchnie sprawę Tadzia i Jasia... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona