Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 20, 2026 10:49 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 6:51 pm 

Fajnie wiedziec ze silniki O.S wcale nie sa dobre :lol:I jak mozesz mowic ze ledwo co wdeplalem w modelatstwo a juz wiem ze lata swietnosci minely......Dyskutujesz ze mna jak z laikiem a sam nie znasz modelu Kyosho GIGA CRUSHER.Hhehe a co do filmiku to juz go widzialem.Po prostu oddaje wszystko co w twin titanie jest te wlasciowsci jezdne zawieszenie stabilnosc przyspieszenie(model jezdzi powoli po afalcie i sobie skreca :D )

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 9:19 pm 
Raflee

Wiesz co... maiels dopeiro jeden model i ze tak powiem gow** wiesz... i co z tego ze nie znam tego kyosha? moze pdoac ci modele, ktorych ty nie znasz? (ladna lista by byla...)

A porownaj silnik np. OS .12 z Novarossi .12, albo najtanszym siro .12 i co? Wlasnie widac jak sie znasz...

Widze, ze nie pojujesz tego filmiku, ale to nie szkodzi, moze inni na tym skorzystaja...

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 9:40 pm 
-=ADA$=-

a porownaj Raflee OS VZB V-spec .21 z sirio .27 roznica w mocy to 0.04 na kozysc sirio, dalej mowisz ze OS nie umie silnikow robic, a mniejszy silnik, a jak chcesz zeby Twin byl wywazony, dwa silniki z tylu, to jak to ma byc wywazone, kazdy silnik po okolo 350 g daje Ci razem prawie 800g z tylu samochodu.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 9:51 pm 
Raflee

Tak, ale z przodu masz zbiorniki i one waza przynajmenij 300g (licze 50g w plastiku - moze byc i wiecej) i elektronika z przoedu...

Ale mi chyba nie powesz, ze za cene pozniej 250$ kupiesz lepszego OS os Sirio evo2... - sam sprawdzalem i wiem o czym mowie, jakie silniki robi siro o wiekszej pojemnosci to nei wiem, ale jeden pewien, ze evo2 jest napewno lepszy od OS .12

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 10:13 pm 
-=ADA$=-

a ktorego OS probowales TR? pozatym 300 g w bakach jest mozliwe, ale to i tak jest polowa( nawet nie tego co z tylu). Jak wiesz sam bylem zawsze fanem Titana DeLuxe, ale jestem przeciwnikiem dwoch silnikow, jest to przerost formy nad trescia wedlug mnie. A pozatym odkad pamietam OS zajmowal sie bardziej big blockami. Ale zrobisz jak uwazasz, to tylko moje zdanie!

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 25, 2004 10:57 pm 

No wlasnie kazdy to wie ze O.S nie slynie z super 12 wiec ameryki nie odkryles a to ze akurat silniki o mniejszej pojemnosci ma slabe nie znaczy ze O.S jest slaby.Co do tego ze gowno wiem...hmmm ciekawe hehe ja gowno wiem.Ok dawaj liste tych modeli z checia zobacze

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 11:06 am 
Raflee

Kuba Stabiszewski napisał(a):
No wlasnie kazdy to wie ze O.S nie slynie z super 12 wiec ameryki nie odkryles a to ze akurat silniki o mniejszej pojemnosci ma slabe nie znaczy ze O.S jest slaby.Co do tego ze gowno wiem...hmmm ciekawe hehe ja gowno wiem.Ok dawaj liste tych modeli z checia zobacze

Wiesz co... szkoda ze to nei ta wersja forum, bo bym cie na forum tez zablokowal. Zachowjesz sie jak dziecki, ale to juz nie moja wina i nie bede nawet tego komentowal.

Dobra, spoko Ada$, ja liczylem 250g paliwo i zbiorniki 50g, oprocz tego zobacz na tym zdjeciu, bo ladnie widac podwozie: http://www.rcworld2000.com/pics/titanpa ... anside.jpg - wydaje mi sie ze elektronika jest przesunieta na przed, wiec jakos sie to chyba wyrownuje... - takei jest moje zdanie

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 11:26 am 
-=ADA$=-

a w sumie moze masz racje, bylem uprzedzony do Revo a jak go zobaczylem to mi przeszlo, moze jak uda mi sie kiedys twina na zywo zobaczyc to tez mi sie spodoba. Kto wie!!

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 1:06 pm 
Raflee

A ta ofne raczej zobaczysz ;)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 4:32 pm 

Z ta masa to nie tyle chodzi o rozklad przod/tyl a raczej o to, jak wyoko sie ona znajduje. Twin ma cala mase bardzo wysoko umieszczona i pomimo szerokiego rozzstawu kol, bedzie sie czesto wywracal na zakretach. Nie ma nic gorszego jak zdalnie kierowany model, do ktorego trzeba co chwile biegac i stawiac go na kola.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 5:10 pm 
-=ADA$=-

wlasnie w zwiazku z tym ze ma szeroki rozstaw kol bedzie bardziej stabilny :D ale akurat mowilem przy skokach i przy ruszaniu, przeciez to bedzie caly czas wheelie robilo!! Troche lepiej to ma GIGA wymyslone, Kyosho sie nauczylo po Mad Force'ie

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 7:06 pm 
Raflee

Ladnie rozpisalem wszystko -
Obrazek
Szerokosc ofny jest taka sama jak dlugosc czyli 559mm i chyba mi nikt nie powie, ze przy takeij szerokosci moze byc niestabilna :) , jak np. savage ss ma dlugosc 530mm, a szerokosc 430mm. a np. kyosho mad force ma dlugosc 540mm i szerokosc 415mm. Roznica wysokosci miedzy savage a twinem to 5cm - twin jest wyzszy i o ponad 10 cm szerszy od savaga.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3