Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz paź 01, 2009 7:48 pm 

:lol:
Tak całkiem serio, to czy przepisy z Ludwikowic można uznać za oficjalne przepisy Ligi Mikro 2009/2010?
http://www.rcauto.pl/modules.php?name=C ... ge&pid=626
EDIT: Śmiem twierdzić, że truck może wygrać z pozostałymi modelami, czy to ze Scalpelem, czy z M18.
W Pabianicach niewiele zabrakło by to właśnie Truck wygrał

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 9:06 pm 

A tak w ogóle to czy ktoś ma zamiar w Lidze Micro startować? Bo zarówno w czasie dyskusji na temat przepisów jak i teraz zawodnicy milczą.

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 9:46 pm 

Zamiar miałem ja, na I eliminacji myślę, że się pojawię, ale jeżeli Liga Mikro przekształci się w "lokalną" imprezę o niskiej frekwencji, to nie wiem czy będę dalej startował. Pomysł wrzucenia wszystkich mikrusów do jednego worka (klasa Open) to według mnie głupota, zwłaszcza, że dodatkowo będą klasy 2WD, Truck i Standard, mam nadzieję, że to tylko pomyłka jeżeli chodzi o przejęcie przepisów z Pucharu Ludwikowic. Zawody niedzielne to również kiepski pomysł, oby to był jednorazowy przypadek.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 5:32 am 

Ja miałem zamiar przyjechać,ale jeśli zawody będą w niedziele to raczej nie przyjadę gdyż z Krakowa mam 280km a w poniedziałek trzeba wstać o 6:30.Wg mnie łączenie wszystkich klas do OPENa również nie jest dobrym pomysłem.

Pozdrawiam
Kuba

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 8:53 am 
Administrator forum

Panowie,

Spokojnie, przepisy z Ludiwkowic mają sie nijak do Ligi Micro. Za 1-2 godziny zbiorę wszystko do kompletu i wkleje przepisy na stronie podając tutaj linka do ich pobrania.

Co sie tyczy modei 1:10:

Biorąc pod uwage pęd Organizatorów do organizacji zawodów Ligi Micro - oraz co za tym idzie przypuszczalną słaba frekwencję w klasach Micro - dziesiątki sa modelami które pomogą podopinac na zero budżet zawodów - bez dokładania kasy. Tory będą preferowane dla Micro - przerobilismy to na zawodach w Ludwikowicach.

Co sie tyczy niedzieli: taki jest termin - do Obornik Śląskich nie jest daleko a zawody w przepisach będą miały zawarty punkt o godzinie rozpoczecia i zakończenia, czyli 9:00 do 18:30 (z wreczeniem nagród włącznie). Jeżeli będzie dużo zawodników - zmniejszy sie ilość eliminacji.
Zmniejszony zostanie również czas jazdy klasy Micro Standard do 6 minut.

Jeżeli w danym finale nie będzie więcej niż 4 modele - finał NIE JEDZIE - i bedzie to bezwzględnie przestrzegane. Czasów technicznych NIE BĘDZIE. Nie zdążysz - nie jedziesz. Zawody będzie w Eliminacjach prowadził automat.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 9:34 am 

Czyli jedziesz ponad 200km na zawody aby pojechać trzy eliminacje i być może żaden finał bo będziesz np. 12. Super.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 10:17 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Czyli jedziesz ponad 200km na zawody aby pojechać trzy eliminacje i być może żaden finał bo będziesz np. 12. Super.

Przemek...zrób po Swojemu ,a my przyjedziemy te 200 km...
Jeśli nie ma gwarancji frekwencji,trzeba przyjmować rozwiązania kompromisowe...Trudno robić zawody dla jednej osoby.Gdybyście zgłosili do mikro ligi zawody w Waszym rejonie,te 200 km nie stanowiło by problemu,a mógłbyś wybrać gdzie chcesz jeżdzić...

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 10:53 am 
Administrator forum

Przemek, element rywalizacji MUSI być. Skoro nie jedziesz na tyle dobrze żeby znaleźć się w ścisłym finale - to nie miej pretensji do organizatora że przy 14 zawodnikach robi tylko jeden finał.
Ktoś zawsze odpadnie.

Odpadnie raz, drugi a za trzecim bedzie 10 i pojedzie w ścisłym finale.

To że jedziesz 200km - trudno. Masz zawsze alternatywę: jechać lub nie jechać.
Sam wiesz że na zawody jeździ się nawet po 300-400km.

Dam Ci przykład klas spalinowych off-road. 300km, 3 eliminacje, 1/4 finału i jak nie jestes dobry - do domu.
A zawody trwaja 2 dni i koszta sa znacznie wieksze.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:00 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
To że jedziesz 200km - trudno. Masz zawsze alternatywę: jechać lub nie jechać.

Super zachęta nie tylko dla mnie ale i dla wielu innych zawodników mikro. Widzę, że jakiś zwrot w rozwoju mikro nastąpił, dąży się do tego aby jak najwięcej ludzi zniechęcić :( No ale może dzięki temu poziom się podniesie. Ok, bawcie się, prawdopodobnie 90zł (albo 120 jeśli startowe od klasy) z każdych zawodów Wam ucieknie (ja, Filip, Tomek) ale to nieistotne, 10-tki to zrekompensują.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:06 pm 
Administrator forum

Przemek, sam stwarzasz problem z odległości.

Nie miałem na celu nikogo zniechęcać - myślę tak jak Ty. Daleko - jadę lub nie.

Dobrze wiesz że frekwencja w mikrusach może byc bardzo mała. Co ma zrobić Organizator - imprezę dal 10 zawodników w 4 klasach?

Im nas więcej tym lepiej. 10-tki sprawdziły sie w Ludwikowicach włacznie z micro. Wszystko było OK. I teraz też tak będzie. Naprawde 5-6 modeli w skali 1:10 na torze naraz nie sieje spustoszenia.

Jeżeli jednak kogoś uraziłem stwierdzeniem o odległości - PRZEPRASZAM.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:23 pm 
Administrator forum

Aktualne przepisy Mistrzostw Polski Ligi Micro 2009/2010

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:25 pm 

Marek, nie chodzi o odległość bo 200km nie jest tragedią. Chodzi o to aby te przejechane w sumie 400km miało sens. A jaki sens jechać 6 godzin w obie strony aby pojeździć na zawodach przez 18 minut? Nie ma sensu. A jeśli jednak coś się stanie i milczące dusze zawodników się obudzą i tłumnie stawią na zawodach to co wtedy? Będą dwie eliminacje i trzy finały aby zmieścić się między 9 a 18-tą?

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:36 pm 
Administrator forum

Przemek,

Zawsze Micro bedzie miało pierszeństwo.
Nie sądzę aby tłumy ściągnęły na zawody.

A tak na marginesie:

Symulacja jazdy dla 9 grup eliminacyjnych, każdy jedzie 6 minut, 4 jazdy eliminacyjne + 3 finały A i jeden B w jednej klasie - zaczynamy o 9:00 i kończymy jeździć o 18:15

Mieścimy sie bez dwóch zdań. Jazda 400km ma sens.

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 1:27 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Super zachęta nie tylko dla mnie ale i dla wielu innych zawodników mikro. Widzę, że jakiś zwrot w rozwoju mikro nastąpił,....

Przemek dlaczego nie piszesz o Tych,którym w tym sezonie nie chce się nic zorganizować,choćby o sobie.Każdy patrzy na gotowe i jeszcze strzela focha....Dlaczego nie zaproponowaliście nic na ten sezon,proste łatwiej pogrymasić....
Lepsze nasze zawody,czy Wasze .... :D

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 2:16 pm 

Jestem po rozmowie tel. z Markiem i wspólnie doszliśmy do wniosku, że rozdzielenie Ligi Micro na część południową i północną może ułatwić starty w zawodach wielu zawodnikom. Odpada wtedy problem dalekich wyjazdów jak i otwiera się furtka dla wprowadzenia dodatkowych klas oprócz mikro. Finał oczywiście byłby wspólny ale zawody eliminacyjne odbywałyby się niezależnie. Pytanie tylko co sądzą o tym zawodnicy?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona