chciałem się powstrzymać ale nie moge:)
Jacek bardzo dobrze zrobiłeś polecając lajta!!! to bardzo dobry model!
a wiem to bo mam juz nie pierwszego trgusa w reku i lajt to model który ma duże mozliwosci.
oczywiście czystym rtr ciężko walczyć o pudło ale używając lajta stopniowo można go poznać i dokonać odpowiednich reform w ustawieniach modelu. pozatym to nie model a kierowca wygrywa!!
nie zapominajcie ze konstrukcja tragusa czy bagusa jest banalna i nie daje zbytnio producentom wiele mozliwosci
owszem niektóre wiodące marki wprowadzają różnorakie modyfikacje pt rozklad masy długość płyty itp. natomiast główne elementy zostają te same. główne różnice miedzy markami to jakość wykonania i użytych materiałów co bezpośrednio wpływa na koszty eksploatacji modelu. w tej kwestii lajt nie jest na szczycie:/ choc jakosc w porównaniu do ceny jest stosunkowo wysoka.
Lajta uważam za malo awaryjny model pod warunkiem ze nie jets to rtr:/ ale to standard i z tym sie większość modelarzy zgodzi.
podsumowując tym lajtem spokojnie możesz posmakować co to zawody i prawdziwa rywalizacja. a i czesci ci na rynku polskim nie zabraknie. z czasem zapragniesz modyfikacji i przyjdzie czas na decyzje zmiany modelu na półkę wyżej (czyli na 2 pro

)
co do kolegi Maxa Malewskiego to zjego wypowiedzi podlatuje mi typowym Trollem i chyba tak nalezy traktować jego wypowiedzi w tym temacie.
do zobaczenia na torach:)