Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 7:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Śr wrz 09, 2009 5:47 pm 

Co do tuningu Lajta:

Pomału. Ja bym Ci radził najpierw pojechać na zawody z tym, co masz, kupić sobie 5L paliwa, przyjechać 3h przed rozpoczęciem zawodów i jeździć. Wogóle zobaczyć, czy Cię to kręci, pojechać zawody zobaczyć jak to jest ;) A potem to wiesz... wkręcisz się to po kolei będzie szło wszystko. Mam Lajta, tyle, że ciut się różni od zwykłego, ale miałem i mam Kyosho, które jest na podobnym poziomie co Lightning Stadium Sport i od niego zaczynałem te całe zawody, spodobało się i tyle :).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr wrz 09, 2009 7:41 pm 

Max Malewski napisał(a):
Czekuś napisał(a):
yyy to źle sądzisz... :roll: Jak nie wiesz, to po co spamować?
Przede wszystkim wymień KOŁA!! no i nie rób dziury na pchełkę na masce...

Marcin, ty się nie znasz :roll: to że mialeś/ masz lajta - nie oznacza ze jest profesjonalnym modelem zawodniczym !

do Kamila : powiedz mi jeszcze 2 rzeczy:

1. Kto Ci polecał te zabawki na zawody ?
2. Skąd wytrzasnąłeś tą listę ? Przejdź się kiedyś na zawody i zobacz ILE lajtów startuje :roll:

Takie małe pytanko a na ilu zawodach szanowny kolega był ? i nie chodzi mi o kibicowanie ale o czynne starty ?
najwiekszy problem tego forum to tak zwani znawcy teoretycy.
z pełna swiadomoscia przyznaje sie ze to ja w rozmowie z kamilp w Dziwnowie poleciłem mu na poczatek lajtka - biorac pod uwage jego stan finansówi i dostep do cześci
pozdrawiam
LAIK

PostNapisane: Śr wrz 09, 2009 8:26 pm 

chciałem się powstrzymać ale nie moge:)
Jacek bardzo dobrze zrobiłeś polecając lajta!!! to bardzo dobry model!
a wiem to bo mam juz nie pierwszego trgusa w reku i lajt to model który ma duże mozliwosci.
oczywiście czystym rtr ciężko walczyć o pudło ale używając lajta stopniowo można go poznać i dokonać odpowiednich reform w ustawieniach modelu. pozatym to nie model a kierowca wygrywa!!

nie zapominajcie ze konstrukcja tragusa czy bagusa jest banalna i nie daje zbytnio producentom wiele mozliwosci
owszem niektóre wiodące marki wprowadzają różnorakie modyfikacje pt rozklad masy długość płyty itp. natomiast główne elementy zostają te same. główne różnice miedzy markami to jakość wykonania i użytych materiałów co bezpośrednio wpływa na koszty eksploatacji modelu. w tej kwestii lajt nie jest na szczycie:/ choc jakosc w porównaniu do ceny jest stosunkowo wysoka.
Lajta uważam za malo awaryjny model pod warunkiem ze nie jets to rtr:/ ale to standard i z tym sie większość modelarzy zgodzi.

podsumowując tym lajtem spokojnie możesz posmakować co to zawody i prawdziwa rywalizacja. a i czesci ci na rynku polskim nie zabraknie. z czasem zapragniesz modyfikacji i przyjdzie czas na decyzje zmiany modelu na półkę wyżej (czyli na 2 pro :lol: )

co do kolegi Maxa Malewskiego to zjego wypowiedzi podlatuje mi typowym Trollem i chyba tak nalezy traktować jego wypowiedzi w tym temacie.

do zobaczenia na torach:)

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 6:53 am 

Od początku byłem przekonany że lajt będzie dobry.Trening czyni mistrza więc gdy pojade na zawody , pojeżdże , zobacze jak to jest to będe dokupywał coraz lepsze części itd .Napisałem temat bo chciałem pojechać na zawody i myslałem o jakiś modyfikacjach a tu mi kolega pisze że lajt to zabawka itd. Zgadzam się z tym "Nie model a kierowca wygrywa" - co mi da jak kupie sobie model za 3 tyś a nie będe trenował?
P.S dzięki za odpowiedzi

Do Zobaczenia na zawodach

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 7:48 am 

Kamilpl napisał(a):
Od początku byłem przekonany że lajt będzie dobry.Trening czyni mistrza więc gdy pojade na zawody , pojeżdże , zobacze jak to jest to będe dokupywał coraz lepsze części itd .Napisałem temat bo chciałem pojechać na zawody i myslałem o jakiś modyfikacjach a tu mi kolega pisze że lajt to zabawka itd. Zgadzam się z tym "Nie model a kierowca wygrywa" - co mi da jak kupie sobie model za 3 tyś a nie będe trenował?
P.S dzięki za odpowiedzi

Witam i pozdrawiam tym razem juz z łodzi
mysle ze na temat startu w zawodach i ewentualnych porad w sprawie sprzetu na zawody powinienes sie raczej sugerowac wypowiedziami kolegów zarejestrowanych z imienia i nazwiska albo conajmniej podpisanych powyzszym z prostego powodu że można ewentualnie sprawdzic sobie przebieg startów doradcy i jego staz w zawodach . Byc moze sie myle ale to tak na prosty chłopski rozum . I moja rada samemu tez napisz do admina o zmiane niku na pełne dane. pozdrawiam i zycze sukcesów .
Jacek i Kuba Pietrzak

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 8:31 am 

Napisałem do admina , doda mnie do zawodników po moich 2 zawodach, napisałem teraz żeby zmienił mi nazwe użytkownika ni imie i nazwisko i czekam...Dobra dzięki za cenne rady, do zobaczenia na torze

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 1:33 pm 

Kamil,
Trzymaj się opini Jacka, Wojtka, Wiktora... kolegę Max'a przykro to mówić, ale możesz zignorować, na innych forach za taką formę wypowiedzi dostałby bana.

Wybór pierwszego modelu zawsze jest kompromisem, mniej lub bardziej udanym. Jedziesz na zawody dobrze się bawić i zdobywać doświadczenie. Jak Ci się spodoba i nabędziesz doświadczenia to jak portfel pozwoli kupisz droższy, czytaj lepszy model, a koledzy chętnie doradzą który.

A teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia i ... dystansu do forum.

Robert

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 7:36 pm 

A i dodam jeszcze - tylko nie zrób tego błędu, że będziesz ze Stadiuma chciał zrobić 2 Pro :)
Jak model stanie się ograniczeniem i będziesz chciał coś z wyższej półki to lepiej kupić inny model, niż przerabiać RTR'a na Pro ;)

I to chyba tyle, do zobaczenia na zawodach.

PostNapisane: Cz wrz 10, 2009 8:25 pm 

Dobra jeszcze raz wam dziękuje.Pojade na 1 zawody i jestem przekonany że mnie to wkręci ,
Jeżeli zobacze że coraz lepiej mi idzie to będe kupował lepszy model...(Portwel mam chodzący który ma części samochodowe więc spoko :D )Przecież trzeba od czegoś zacząć co nie ?
Pozdrawiam i do zobaczenia na zawodach
P.S Już załatwiłem sobie zmiane nicku więc jakby co to będe Kamil Walczak

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2