Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 29, 2026 8:34 am

Autor
PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 8:07 am 

Tutaj zamieszczamy wypowiedzi dotyczące finału MP w Piasecznie :)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 11:58 am 

Fajnie było. Nagłośnienie w miare dobre, atmosfera super, pogoda w sobote do d*py. R. Bulas się poprawił - to na pewno na + Dwa toitoi'e, woda, pchełki blisko też na +. Tor w niedziele zmienił się w poligon ale i tak dawał radę ;) Gratulacje dla zwycięzców i nie zwycięzców. Mi niestety poszło jak poszło. Lepiej by było ale miałem silnik brudny :? Do zobaczenia w przyszłym roku ;)

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 12:01 pm 

Zawody udane,
-tor przyzwoity pierwszego dni,a drugiego pokazały się spore dziury i trzeba było uważać na model
-pogoda od organizatora niezależna (chociaż w deszczu kręciłem najlepsze kółka :D)
-sędzia trzymał rygor na torze, i bardzo dobrze, tak powinno być za każdym razem, jak ktoś się rozbijał, dostawał stop&go i od razu się uspokajał
-organizacja w miarę niezła, chociaż przerwy między biegami były dość długie

zdjęcia z finału autorstwa kolegów:
http://picasaweb.google.com/rc.matek/RC ... _Fina_EMP#
http://picasaweb.google.pl/Donateq/Fina ... o29300809#
http://rapidshare.com/files/274040654/M ... .08.09.rar

Pozdro, do zobaczenia za rok ;)

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 1:30 pm 

zawody udane nawet w błocie sie niezle jezdziło tylko ten kierowca jeszcze wiele musi poprawic w sęsie <JA> pozaty sedziowanie tego niby sedziego niewiem jak on sie nazywał napewno nie Pan Jan anie Tadeusz jak mysli ze jest taki swietny mysli sie. ok wprowadzil troszke rygoru tylko nie zawsze kontrolował swoje decyzje za duzo naraz chcial ukarac zaowdników naraz i w jednym z pierwszych biegów eliminacyjnych dyskfalifikacja dar sie no bez obrazy ale ALIEN ten gosc naprawde urwał ise niewiem skąd. pozatym naprawde fajnie Fajnie ze Drusie maja swoj serwis tak blisko moglismy byc blisko toru i urzyczyli nam pradu za to dzieki no i co do zobaczenia na hali :) a minus dla organizatora za jazde tym wynalazkowym monsterem w czasie finału tragusów i baggusów

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 1:57 pm 

Tor w Piasecznie poznałem w maju więc nie było specjalnych niespodzianek oprócz nowego sędziego. Nie wiem kto to był bo pierwszy raz na oczy widziałem ale jak zobaczyłem że stoi na podeście między zawodnikami w sobotę to odrazu zdałem sobie sprawę że coś się jednak diametralnie zmieniło. Sędzia był nieugięty, pierwszy raz odkąd jeżdżę na zawodach tyle razy widziałem zjazdy na stop&go i była nawet jedna dyskwalifikacja zdajesie. Pogoda można powiedzieć że dopisała choć w sobotę popadało ale za to nie kurzyło się i nawierzchnia toru była wtedy bardziej przyczepna. Wydaje mi się że sędzia trochę jednak przesadzał gdyż osobiście złyszałem nawet ustne upomnienia serwisantów którzy byli na torze żeby się nie porozumiewali między sobą (chodziło po prostu o rozmawianie podczas biegu modeli elektrycznych). Mój kamrat Bartek dostał upomnienie gdyż po prostu chciał mnie wyprzedzić a ja nie dawałem się i trącał delikatnie w tył modelu - normalka :lol: . Podziękowania tym razem w stronę Adama Paproty który pomógł mi na finale puścić model i tankował - bez ciebie mógłbym sobie po prostu odpuścić finał gdyż zawodnik nie mógł zejść z podestu przez cały wyścig :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (takiego myku nie znałem wcześniej :wink: ) Chwała organizatorowi za toi toi w ilości sztuk 1 :( ale za to nieco dalej były dobre naleśniki, miejsca do parkowania też było sporo. Podsumowując dla mnie udana impreza choć mogło być lepiej, następnym razem inne koła wezmę bo ten tor jest dość twardy musze przyznać i model podskakiwał mi i driftował bardziej niż powinien. Pozdrawiam Marka Ciska i Macieja Mrozka, dziękuje za piękna sportową rywalizację na finale - panowie pokazaliście klasę :D

P.S Podczas zjazu na stop&go nie wolno było dotankowywać modelu - czy ja dobrze zrozumiałem że to jest traktowane tylko i wyłącznie jako kara a nie pomoc żeby przypadkiem nie wydłużyć sobie czasu do ewentualnego dotakowania ???

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 2:39 pm 

Teraz ja dodam coś od siebie :)

Mimo iż nie startowałem to czujnie oglądalem zawody:)

Atmosfera na zawodach bardzo dobra szkoda tylko że pod podestam niektorym puszczały nerwy.

Pogada...w sobote porażka ale w niedziele było cieplutko :)

TOR...w sobote oki ale w niedziele masakra.Bagusy 1/10 i 1/8 miały problemy z jazdą przez te wyboje :x .

Mam/y nadzieje że do przyszłego sezonu ulegną zmianie w/w wady,oczywiscie na lepsze :)

Dozobaczenia w przyszłym sezonie.

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 3:21 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Adama Paproty który pomógł mi na finale puścić model i tankował - bez ciebie mógłbym sobie po prostu odpuścić finał gdyż zawodnik nie mógł zejść z podestu przez cały wyścig :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (takiego myku nie znałem wcześniej :wink: )
P.S Podczas zjazu na stop&go nie wolno było dotankowywać modelu - czy ja dobrze zrozumiałem że to jest traktowane tylko i wyłącznie jako kara a nie pomoc żeby przypadkiem nie wydłużyć sobie czasu do ewentualnego dotakowania ???

Witam
kolego Tomaszu kłania sie brak podstawowej zasady zawodnika startujacego w MP "znajomośc regulaminu sportowego i technicznego "

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 8:14 pm 

@ Łukasz Jedliński
Nie wiem co ci przeszkadzało. Jak jeździł w czasie biegów elektryków to mi to nic nie przeszkadzało.

@Tomasz Świątecki
Były 2 Toi Toi'e.
Sorry, że cie nie puściłem, ale i tak ledwo model zrobiłem. Dobrze, że Adaś był.

Mi się podobały zawody, ale lepiej mi się w sobote jeździło w deszcz i na równym torze. W niedziele nie chciało mi się walczyć i ustawiać modelu, bo swoje zrobiłem już startując w 1szym finale. Ja nie mam zaufania do mojego modelu, przez to tez słabiej pojechałem, ale zadanie wykonałem.
Namiot był tez fajną sprawą.
Sędziów nie oceniam, bo cenzura zabrania.

Ja też Adasiowi Musze podziękować za poprawę modelu (20-45 stopni :P ) i odkurzanie podłoża pod modelem.

PostNapisane: Wt wrz 01, 2009 9:10 pm 

zdjęcia ode mnie.

http://rapidshare.com/files/274040654/M ... .08.09.rar

pozdro

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

PostNapisane: Śr wrz 02, 2009 5:22 pm 

Jak ja nie lubię RS :P