Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 29, 2026 9:52 am

Autor
PostNapisane: N sie 02, 2009 3:58 pm 

Opiszę tylko sobotę(dziś,z powodu awarii modelu już nie jeździłem, ani nie byłem na torze :? ).

Na +

Atmosfera
Dojazd do toru
Jedzenie
Osoby, które przyjmowały wpisowe :mrgreen: :mrgreen:
Toaleta

Na -

TOR - no comment
DESKI na torze - Nie tylko ja miałem problem, poza tym wszędzie można było znaleźć GWOŹDZIE - opony nie wyglądały ciekawie
Nagłośnienie - cieżko było coś usłyszeć :(

Ogólnie, przynajmniej w sobote nie było wiekszych opóźnień. Wszystko fajnie. Szkoda, że sędziowie tylko na początku mówili o serwisie - było tak, ze podczas biegu stały 2-3 osoby...

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sie 02, 2009 6:31 pm 

+:

- Jedzenie
- Atmosfera
- Plakietki (taki fajny gadżet :D)
- Woda i drożdżówki za free
- Dojazd
- HOTEL :mrgreen:

+/-:

- Nagłośnienie

-:

- R.Bulas
- Tor
- Bandy
- Pitstop naziemny

Jak dla mnie zawody udane. Podziękowania dla ekipy z hotelu Dunajec :D, Krzyśkowi i Patrykowi Skrzypcom, Pawłowi Lipińskiemu/Rosińskiemu i ogólnie wszystkim spod namiotu RC Team Szczecin/Asso Poland/Defena Team za serwis i atmosferę :)

Ma ktoś jakieś zdjęcia ?

P.S

BULAS, NAUCZ SIĘ LICZYĆ DO 10 !!!!!!

PostNapisane: Pn sie 03, 2009 4:28 pm 

Rozpiszę się troche ale niestety jest o czym....

Tarnowiczanie - nie będzie słodko:
TOR - Wy z takim torem organizujecie coś o nazwie Eliminacje Mistrzostw Polski?! Jak tak, to ja za rok też robie emp w sokołowie, na łące u dziadka :)
Szerokosć toru 1,5 m ? nic dziwnego że gdy chociaż 3 modele spotykały się w jednej części toru było cieżko o "przetrwanie" (nie mówiąc już o np. 5), a kultura jazdy na tych zawodach też pozostawia wiele do życzenia (Pan Nazarewicz troche ratował sytuacje ale niewiele to dawało). Brak podestu do tankowania sprzyjało bezmyślnemu ciskaniu pełnym gazem przez pit lane - w czasie finału mało nie dostałem modelem w plecy gdy robiłem model kumpla - z podestu żadnego sorki nie było nawet. Nic dziwnego że daleko nam do europy...
Wyprofilowanych hop a nie paru zbitych desek też się w Polsce chyba prędko nie doczekamy (to akurat nie tylko Tarnowa się tyczy). 2 duże hopy - dobrze że serwisant żaden nie dostał modelem w głowę (bo sytuacja ze sędzia musi podpowiadać serwisantom czy może podnieść model to chyba coś jest nie tak? ). Bandy to też jakiś omen :?
Sędziowanie - stop&go było, niestety nie zawsze, i niestety czasami niektórzy tak przeginali że powinni zejść z toru, sprawa odnoszenia modeli po zgaszeniu - czy mi sie wydaje czy było o tym mówione na początku zawodów, że modele jadą z pit'u ? Bieganie po takim torze z modelem było bardzo niebespieczne.
Podest też nie wiem czy to cud czy to było wyliczone ale wrażenie zbyt stabilnego nie sprawiał :/ . Pogoda sprawiała figle wielu osobom ale to już od nie zależy od organizatora ;).

No i teraz na plus - organizacja pod względem czasowym świetna - 5 kolejek bez większego poślizgu, darmowa woda i drożdżówki też bardzo przyjemnie. Katering też był, ogólnie organizacja od tej strony była bardzo ok, gdy zaczynało się jeździć to się zawody przestawały być takie świetne :( . No i "hostessy" :mrgreen: . Atmosfera mimo tego wszystkiego też jak zwykle b. dobra :) . Aaaa no i dyplomy dla wszystkich = +

Podsumowując - tor nie nadawał się na emp, sędziowanie czasem zawodziło (ale mimo wszystko sędzia torowy POMAGAŁ w jeździe na torze), sporo za ciepło, fajna atmosfera i organizacja czasowa. Gdy ktoś nie umie jeździć czysto - chyba czas wprowadzić karę dyskwalfikacji z papieru w życie. Jak się nie nauczymy jeździć będziemy 0 dla europy do końca życia.

No i jak zwykle podziękowania - dla JC+ Domycia Team, Rc Szczecin (bez was byśmy polegli z serwisem), AE Team, Pawła Lipińskiego za podwózke i wszyyyystkim za atmosfere :) :)

PostNapisane: Pn sie 03, 2009 5:01 pm 

Witam.

Ja powiem coś na temat odnoszenia modelu na trase.
Otóz sędzia przez mikrofon powiedział ze nie mozna odnosic modelu na miejsce, z którego został zabrany tylko ma wyjechać z pit stopu.
Mimo, że sędzia o tym powiedział połowa ludzi odnosiła a połowa puszczała z pit stopu.
Tak więc nie będąc pewnym co należy zrobić poszedłem do jednego z sędziów i się spytałem co i jak.
Sędzia mi powiedział że model można odnieść tam skąd został zabrany.

Tak więc nie wiem o co chodziło z tym odnoszeniem.
Ja rozmawiałem z jednym z sędziów i on mi powiedział ze można odnosić ale nie trzeba.

Pozdro

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Pn sie 03, 2009 6:32 pm 

Maciek nie ma czegos takiego jak ustalanie z sędzią, czy ogłoszenie podczas zawodów mozna jedynie przypomnieć

w naszych przepisach nie ma nic o odnoszeniu modeli czyli w/g mnie nie powino się odnosć choćby dla bezpieczeństwa ale u nas jak to u nas jak nie ma wyryte jak byk na tablicy to można robić wszystko a czasami i to nie pomaga przykre ale prawdziwe :((((

dodane 19 57

maciek a tu masz jak byk z przepisów sportowych kto może przebywac na torze dodam tylko że serwisant to osoba do podnoszenia modeli jak by ktos nie wiedział

4.4. Tylko serwisanci i sędziowie mają prawo przebywać na torze w czasie wyścigu.

pozdrawiam
krzysztof

PostNapisane: Pn sie 03, 2009 11:23 pm 

Michał Sękal napisał(a):
Rozpiszę się troche ale niestety jest o czym....

Tarnowiczanie - nie będzie słodko:
TOR - Wy z takim torem organizujecie coś o nazwie Eliminacje Mistrzostw Polski?! Jak tak, to ja za rok też robie emp w sokołowie, na łące u dziadka :)
Szerokosć toru 1,5 m ? nic dziwnego że gdy chociaż 3 modele spotykały się w jednej części toru było cieżko o "przetrwanie" (nie mówiąc już o np. 5), a kultura jazdy na tych zawodach też pozostawia wiele do życzenia (Pan Nazarewicz troche ratował sytuacje ale niewiele to dawało). Brak podestu do tankowania sprzyjało bezmyślnemu ciskaniu pełnym gazem przez pit lane - w czasie finału mało nie dostałem modelem w plecy gdy robiłem model kumpla - z podestu żadnego sorki nie było nawet. Nic dziwnego że daleko nam do europy...
Wyprofilowanych hop a nie paru zbitych desek też się w Polsce chyba prędko nie doczekamy (to akurat nie tylko Tarnowa się tyczy). 2 duże hopy - dobrze że serwisant żaden nie dostał modelem w głowę (bo sytuacja ze sędzia musi podpowiadać serwisantom czy może podnieść model to chyba coś jest nie tak? ). Bandy to też jakiś omen :?
Sędziowanie - stop&go było, niestety nie zawsze, i niestety czasami niektórzy tak przeginali że powinni zejść z toru, sprawa odnoszenia modeli po zgaszeniu - czy mi sie wydaje czy było o tym mówione na początku zawodów, że modele jadą z pit'u ? Bieganie po takim torze z modelem było bardzo niebespieczne.
Podest też nie wiem czy to cud czy to było wyliczone ale wrażenie zbyt stabilnego nie sprawiał :/ . Pogoda sprawiała figle wielu osobom ale to już od nie zależy od organizatora ;).

No i teraz na plus - organizacja pod względem czasowym świetna - 5 kolejek bez większego poślizgu, darmowa woda i drożdżówki też bardzo przyjemnie. Katering też był, ogólnie organizacja od tej strony była bardzo ok, gdy zaczynało się jeździć to się zawody przestawały być takie świetne :( . No i "hostessy" :mrgreen: . Atmosfera mimo tego wszystkiego też jak zwykle b. dobra :) . Aaaa no i dyplomy dla wszystkich = +

Podsumowując - tor nie nadawał się na emp, sędziowanie czasem zawodziło (ale mimo wszystko sędzia torowy POMAGAŁ w jeździe na torze), sporo za ciepło, fajna atmosfera i organizacja czasowa. Gdy ktoś nie umie jeździć czysto - chyba czas wprowadzić karę dyskwalfikacji z papieru w życie. Jak się nie nauczymy jeździć będziemy 0 dla europy do końca życia.

No i jak zwykle podziękowania - dla JC+ Domycia Team, Rc Szczecin (bez was byśmy polegli z serwisem), AE Team, Pawła Lipińskiego za podwózke i wszyyyystkim za atmosfere :) :)

Nic dodać, nic ująć. Całe zawody ratowała jedynie atmosfera i (w końcu!) 5 kolejek eliminacyjnych.
A przy takim burdelu jaki był na torze to chyba tylko 5 sędziów torowych i dyskwalifikacje a nie stop & go by coś pomogły.

PostNapisane: Wt sie 04, 2009 8:30 pm 

zawody rozegrane fajnie. nareszcie jakis tor na ktorym laczki z mietki zajechalismy :) ale chooopaki z tarnowa obiecaly ze za rok bedzie kosmiczny TOR :) wiec nie moge sie doczekac napewno przyjade :)

minusem jak dla mnie byl pit stop na ziemi wiecie juz nie te lata i schylac sie nie mozna zabardzo :D

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 1:34 pm 

+

- organizacja
- 5 eliminacji
- woda
- catering
- WC

-

- tor [bandy z desek, brak osłonięcia toru od publiczności]
- pitstop na ziemi
- podest dla zawodników (fart, że nikt nogi nie złamał)

to tyle, do zobaczenia na Finale Mistrzostw Polski w Piasecznie :-)

Jakub Kaczmarek napisał(a):
minusem jak dla mnie byl pit stop na ziemi wiecie juz nie te lata i schylac sie nie mozna zabardzo :D

na kolejne zawody podwyższony podest dla Kubcia i innych "staruszków" :mrgreen:

skrzypiec patryk napisał(a):
(...) ale rękę pocharatał

pozdrawiam Mikołaja ;-)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Ostatnio edytowano Śr sie 05, 2009 2:36 pm przez Mateusz Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 2:29 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
- podest dla zawodników (fart, że nikt nogi nie złamał)

nogi nie ale rękę pocharatał :D
Mikołaj wracaj szybko do zdrowia

PostNapisane: Pt sie 07, 2009 9:32 am 

http://www.tarnow.pl/galeria/galeria_1783/

Więcej w późniejszym terminie :oops: , na tworzonej oficjalnej stronie klubu http://www.tkms-rc.pl