Witam. Na początek chcialbym powiedziec ze na elektrych prawie wogole sie nie znam. Mialem kiedys juz dawno bonzera ( super car

) ale ten model nie uwazam za cudo techniki. Potem z elektrykow byl Wheely King ale jak dla mnie byl za wolny. Nastepnie mialem kilka spalin ale jednak mieszkam w takim miescu gdzie spalina przeszkadza mieszkancą osiedla a ze mam 17 lat nie moge sobie sam transportu zagwarantowac gdzies.
Wiec szukam dosyc mocnego elektrycznego monstera albo trucka. Model bedzie mi sluzyl glownie do jezdzenia rekreacyjnego. Nie daleko mojego miesca zamieszkania mam skatepark, tor dla bmx'ow , lasy i sciezki przed domem i do takiego jezdzenia szukam modelu.
Kwota za jaka moglbym kupic model jest to okolo 2000 zl wraz z ladowarka i pakietem/pakietami.
Caly zestaw chcialbym kupic w USA na Towerhobbies.
Mam kilka modeli na oku. Dotychczas mialem wylacznie modele HPI poniewaz w Lodzi sa 2 sklepy sprzedajace te modele i czesci do nich. Jednak nastepny model nie koniecznie musi byc HPI.
Myslalem o modelu w skali 1/10 badz ewentualnie 1/8
Mam na oku modele firmy Traxxas a dokladnie E-Maxx lub Rustler VXL. Oba sa w podobnej cenie i oba naprawde mi sie podobaja , w szczegolnosci E-Maxx . Nastepnym modelem ktory podoba mi sie i czytalem wiele dobrych opini to E-Firestorm 10T, ale nie wiem czy kolejny model z HPI bedzie dobrym pomyslem. Podobaja mi sie rowniez asso ale to inna polka cenowa.
Jedyny model ktory nie chcialbym miec to E-Revo, nie pytajcie dlaczego.
Zawsze jezdzilem na pakietach Ni-Mh i chyba na poczatek takie bym chcial.
Moja prosba do Was , podpowiedzcie jaki model bedze najlepszy do roznych waronkow, ktory wytrzyma skoki, piach itd.
Jaka ladowarka bedzie najlepsza do ladowania pakietow i no jak przerobic zasilacz zeby mozna ja podlaczyc do 220V.
Oraz pakiety jakie beda najlepsze i jaki V maja miec...i jak je na poczatku formowac.
Przepraszam za wiele pytan ale w elektrykach naprawde nie siedze i nie wiele wiem o nich.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.