Tomasz Ostrowski napisał(a):
KiT napisał(a):
luke napisał(a):
To malo ladowarek widziales

obawiam się, że nie dość, że Tomasz widział więcej ładowarek niż ja to jeszcze wie coś lub ma jakąś hipotezę, dlatego zadaje pytania.
Z zakresy wiedzy jaką widać gdy pomaga innym forumowiczom nie budowałbym takiego wniosku.
Nie przesadzajmy
Jeśli chodzi o elektryki to jestem cienki bolek, ładowarek kilka miałem, fakt, ale tych prostrzych.
Nie wiedzialem po prostu, że są ładowarki umożliwiające rozładowywanie prądem rzędu 30A. Musi to być niezły grzejnik. Mój shark rozładowywuje max jednym amperem a i tak jest nieźle gorący.
Ja bym rozładował jeźdżąć, jeśli jedna cela jest uszkodzona to zostanie najwyżej wyeliminowana.
Pytanie było czy można, wydaje mi się że tak.
Racja zbyt ironicznie sformulowalem swojego posta sorry

Co do ladowarek z mozliwoscia duzego obciazenia pakietow
Robitronic overloader2 max 20A naprawde fajna sprawa mozna sobie praktycznie samemu selekcjonowac ogniwa.
Futaba cdr 5000 rozladowywanie do 40A.
Jesli chodzi o rozladowywanie jezdzac to czy piki po 60-70A (a takie wystepuja nawet przy silnikach szczotkowych) pobierane z nieuformowanego ogniwa sa dla niego zdrowe i niewplyna na dalsze uzytkowanie tego pakietu??
ale ok, nie upieram sie bo jak pisałem w temacie elektryków lajkonik raczej jestem.
Używam sharka bo ładuje nim wszystko co mam do spaliniaka, łącznie z żelakiem w SB