Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 06, 2004 5:41 pm 

Zapraszam do mojej małej publikacji na stronie Serpenta
www.mytsn.com
Zapewne rozpoczne tym samym gorącą rozmowę na temat rozdzielenia modeli elektrycznych od spalin. Jestem przygotowany.
Pozdrawiam

Artur Dzierzecki
DEFENA TEAM SERPENT POLAND

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 06, 2004 6:46 pm 

Nic dodac nic ujac 8) Szkoda ze mnie tam nie bylo :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 3:59 pm 

łojoj :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 6:04 pm 

Ajajaj . :D :D :D Co mam sprzedać , bączka , czy elektryka ? Czy się rozwieść ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 7:12 pm 
-=ADA$=-

swietny artykul ( mozna jeszcze przetlumaczyc na angielski), bardzo sie ciesze ze caly czas wszyscy ponaglaja kwestie ze jest malo torow, jak bedzie ich duzo, wiecej ludzi bedzie jezdzic, tylko trzeba rozkrecic to perpetuum mobile :D
gratuluje

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 7:53 pm 

po co wiecej torow dla 15-20 zawodnikow ? :)

lepiej pomyslcie jak rozpropagowac ten sport w polsce by przybylo aktywnie jezdzacych zawodnikow a nie gdzie tu tor zbudowac dla 20 ludkow :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 8:07 pm 
Raflee

Ja sie caly czas staram sie reklamowac ten sport :) A co do zawodow, to w polsce jest wiecej zawodnikow, ale nie zawsze wszyscy przyjezdzaja... ja w tymroku maielm male problemy ze szkola i z silnikiem, ale juz jest opanowane i w saczu znou bede :)

PS. od nastepnego sezonu chyba bede jedzil w IC-10, mam nadzieje, ze mnie w miare optymistycznie przyjmiecie :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 9:02 pm 
-=ADA$=-

nie wiem na pewno, ale dlatego mowie zeby bylo wiecej torow, bo wtedy bedzie wiecej zawodnikow, tak mi sie wydaje, moze sie myle, ale mysle ze jesli jest tor w okolicy to wiecej ludzi sie "zalapie" tak mysle bo wiecej ludzi ma szanse to zobaczyc, i nie musi podrozowac przez pol polski zeby pociwiczyc

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 9:24 pm 
Raflee

Ale popatrz inaczej... zrobia taki tor i nikt nie bedzie wiedzial po co jak to nie bedzie dobrze opisne, ani zareklamowene, a jak nei bedzie to dzieci wpadna i beda rowerami jezdzic... slonce pogrzeje mocniej, dzieci pojezdza i masz juz rowki w asfalcie (jeszcze zalezy jaki asfalt... :) )

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 9:31 pm 

TowerHobby.PL napisał(a):

a ile tych torow u nas jest ... co ? 2-3 on-road i moze z jeden ofrroad..... wiec powiedz mi gdzie np. nowi zawodnicy maja sobie potrenowac... jezeli napisze ze na boisku to zaraz mi napisza ze jestem "podwórkowy smigach" hehe, ale co tam, nie majac torow mozna zapomniec o rozwoju tego sportu, w to trzeba najpierw zainwestowac a pozniej to moze komus przyniesie zyski... ale coz mentalnosc polska jest zupelnie inna.....

wiecej imprez,wiecej relkamy..a moze to sie rozwinie.... choc osobiscie watpie aby w ciagu najblizszych 5 lat cos sie zmienilo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 9:36 pm 
Raflee

Bugi napisał(a):
TowerHobby.PL napisał(a):

a ile tych torow u nas jest ... co ? 2-3 on-road i moze z jeden ofrroad..... wiec powiedz mi gdzie np. nowi zawodnicy maja sobie potrenowac... jezeli napisze ze na boisku to zaraz mi napisza ze jestem "podwórkowy smigach" hehe, ale co tam, nie majac torow mozna zapomniec o rozwoju tego sportu, w to trzeba najpierw zainwestowac a pozniej to moze komus przyniesie zyski... ale coz mentalnosc polska jest zupelnie inna.....

wiecej imprez,wiecej relkamy..a moze to sie rozwinie.... choc osobiscie watpie aby w ciagu najblizszych 5 lat cos sie zmienilo.

Hehe, ja do najblizszego toru mam jakeis 130 km, a biorac pod uwage ze to daleko to jezdze na ladnym kawalku asfaltu ktory znajdzuje sie pod moja szkola :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 10:40 pm 

Raflee napisał(a):

Hehe, ja do najblizszego toru mam jakeis 130 km, a biorac pod uwage ze to daleko to jezdze na ladnym kawalku asfaltu ktory znajdzuje sie pod moja szkola :)

niewspomnie ile ja mam do jakiegos sensownego toru off-road :/

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 07, 2004 11:36 pm 
-=ADA$=-

wlasnie, a pozatym wystarczy z miasta zebrac kilka osob i to opisac, itd, to nie jest wielki problem, bo to zalezy od treningu, na pewno kazdy chcialby wygrywac, ale ciezko wygrywac jak nie ma gdzie trenowac

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 7:56 am 

Dobrze, każdy z Was ma swoją rację. Nie będzie torów jak nie będzie zawodników. Od tego należy zacząć. Powinny powstawać prężne kluby specjalizujące sie w danej klasie i tylko w tej. Skończyły się czasy kiedy na zawodach było mydło i powidło- to do niczego nie prowadzi. Zmiany muszą nastąpić, brakuje nam wyszkolonych sędziów - takich z prawdziwego zdażenie - ale nie to jest tematem dyskusji. Jeżeli na zawody modeli spalinowych zaczną przyjeżdzać wszyscy zawodnicy to bedzie ich na obecna chwile ok. 40 to juz jest z kim się ścigać na zawodach i zacznie sie robić szum wokół imprezy. Nie można się wypowiadać na temat zawodów w swoim wygodnym domowym fotelu, to trzeba przeżyć i poznać specyfike. Mało mamy torów , nie mozemy sie ograniczać do tych które są a ich jakość trzeba podnosić. Jak wszędzie potrzeba pieniędzy ale z założonymi rękami nic się nie osiągnie. Nastąpił wyrażny wzrost poziomu na naszych zawodach - pisze o poziomie zawodników - ale nie wolno sie zatrzymać. Trochę pojeżdziłem w tym roku po imprezach u naszych sąsiadów i wiem jak oni to robia. Niestety różnica jest kolosalna.
Będę dążył do rozdzielenia elektryków od spalin i to z pobudek czysto racjonalnych. Niestety trzeba sie bedzie zdeklarować względem klasy modelu i nie chamować poziomu rozwoju.Dobrze wiemy jak widowiskowe są klasy spalinowe, klasa buggy niestety raczkuje a to za sprawą różnych problemów. Jestem za rozwinięciem tej klasy i zamierzam w przyszłym roku startowac w niej. Wszyscy ,, podwórkowi palacze gum" w dobrym tego słowa znaczeniu - czas sie ujawnic , pokazać ze oprócz pisania potraficie także jeżdzić a jeżeli jeszcze nie - to czas się uczyć. Jazda po torze jest na pewno inną formą rekreacji ale przy konfrontacji z innymi modelami daje wiekszą frajde. Nie rzucam słów na wiatr i jestem na dobrej drodze do stworzenia profesjonalnego toru i zaplecza dla buggy , ale bez frekwencji - nic nie osiągnę.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 10:19 am 
-=ADA$=-

swiete slowa, a atmosfere zawodow poznalem ostatnio w saczu, dlatego w niedziele znow jade!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona