Serdecznie witam modelarzy, mam 20lat ;/ Ale przecież nie o wiek tu chodzi

Trochę poczytałem na forum ale i tak muszę was się doradzić ponieważ moim zdaniem do każdego trzeba pochodzić indywidualnie. Zainteresowały mnie samochody zdalnie sterowane zastanawiam się nad elektrycznym lub spalinowym (były takie tematy ale odp nie do końca mnie satysfakcjonują)
Potrzebuje autka które dobrze poradzi sobie z trawą (mam duże rancho), rawbrukiem, nie będzie bało się piasku (chodź to sporadycznie), z czasem zbuduję sobie tor dla mojej terenówki więc żeby nie bała się skakać :p Może coś w stylu buggy?:)
Proszę o linki co proponujecie
Moje pytania/warunki:
1 Chciałbym aby jechał co najmniej 40km/h, raczej napęd na 4koła (ale nie koniecznie), samochód typu off-road
2 Wybrać spalinowy (używany-są na allegro) czy może elektryczny nowy ?
3 Moje fundusze to około 500-600zł (na spalinowy mogę przeznaczyć 700-800zł)
4 Jeśli elektryczny to chciałbym żeby się ładował nie dłużej niż 3h ;/ (ewentualnie jeśli podacie model, ile by do niego zapasowy akumulatorek starczył), bo trochę mnie to martwi 6h ładowania 15min jeżdżenia ;/
5 Jeśli spalinowy, to bardzo mnie zaciekawiły modele jeżdżące na „wysokooktanowej (>95)” niestety są dość drogie. Co proponujecie i co radzicie?
6 I czy ktoś mi pomógł wybrać odpowiedni używany/nowy na allegro?
Jeśli elektryczny to co sądzicie o tym? Jest dość tani ale czy dobry ?;// I zostało by na dokupienie akumulatorka i może szybszej ładowarki
http://www.sklep.rcmonster.pl/product_i ... cts_id=160Pozdrawiam Adrian