Pawko_TDI napisał(a):
rozebralem ponownie silniczek, z tym ze tym razem udalo sie wyjac tuleje, a co za tym idzie korbe i wal. Okazalo sie po wyjeciu, ze korba na wale ma jakies 0,5 milimetra luzu - to chyba duzo. Co gorsza rozpadlo sie wewnetrzne lozysko (nawet juz niektorych kulek nie bylo), a zewnetrzne (to przy kole zamachowym) trzyma sie jako tako, ale juz kulki widac.
Pozostaje tylko miec nadzieje, ze na imadle uda mi sie jaos wygrzebac te lozyska, bo w warunkach domowych ani drgna...
Wielkie podziekowania za pomoc

Czyli tak jak myślałem, by wyjąć wewnętrzne łożysko ułóż blok na kuchni gazowej, podgrzewaj ok 30 sekund , po czym łap blok w rękawice i uderz nim w deske do krojenia, tą strona od backplate. Łozysko samo powinno wypaść, jeśli nie uda się po pierwszej próbie, wystudź dobrze silnik i powtórz. Jak już wypadnie wewnętrzne łożysko, zewnętrzne będzie bardzo łatwo wybić.
Co do luzu na korbie, czy ten l;uz masz jak ruszasz korb na boki czy kiedy ruszasz "góra -dół" ? bo ja podobny luz miałem ruszając leciutko korbą na boki, ale ruszając korbą : góra- dół" ten luz był znacznie mniejszy i dopuszczalny.
TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]
Spektrum DX 3.0
AUKCJE :
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079