Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt sie 07, 2026 12:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 9:49 pm 
tomalo

Powtorze raz jeszcze: BIERZ REVO :!:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 11:39 pm 

Wybrał bym revo hja zastanawiałem się nad revo ofną delxe i LST u mnie taka kolejność:
1. LST
2.Revo, Ofna delux

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 11:42 pm 

Mialem okazje pobawic sie chwile Revo i stawiam na niego.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 2:55 am 

Co do Twoich pytań:

Ta elektronika w revo to optidrive, kontroluje stan pojazdu i zapobiega przełączeniu z jazdy do przodu na wsteczny bieg podczas gdy truck jest jeszcze w ruchu, i odwrotnie. A w praktyce wygląda to tak że na wsteczny włączysz dopiero 2-3 sekund po całkowitym zatrzymaniu samochodu.

Jeżeli chodzi o moc silnika to ja się nie spotkałem z takimi danymi, napewno jest ona wystarczjąca, można to porównać do EPIK .18 a on ma 1.8HP sądze że w tych granicach ale RPM max. napewno wyższe a EPIC ma 39K. Jak na tą wagę revo jest bardzo dynamiczne.

Biegi są dwa podobnie jak savage.

A jeżeli chodzi o ostatnie pytanie, to wszystko zależy od kierowcy.
Myślę że Tomalo w swoim podpisie ma to najlepiej określone

" Nie ma niezniszczalnych monsterow - sa tylko niewlasciwie uzywane "

Bez znaczenia czy to savage czy revo.

Rafał

www.tornado-team.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 5:12 am 
tomalo

to fakt :) jak szalejesz to predzej czy pozniej zasze cos urwiesz czy zlamiesz... i nie ma znaczenia czy to savage, revo, LST, terra crusher, Ofna titan czy cokolwiek innego... w KAZDYM mozna cos zalatwic :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 8:52 am 
-=ADA$=-

silnik poprzedni (bez R) ma 1,33 hp ten ma zmieniona tylko glowice ( nie jest odlewana tylko wycinana), ale nie wiem czy ma lepszy przyspieszenie, fakt nie jezdzilem ale jak widzialem na filmie to troche ciezko przyspiesza, predkosc jest niezla faktycznie ale przyspiesza troche "ociezale" a zawieszenie jest bardzo miekkie seryjnie ( znow wnioskuje z filmow)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 12:18 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
silnik poprzedni (bez R) ma 1,33 hp ten ma zmieniona tylko glowice ( nie jest odlewana tylko wycinana), ale nie wiem czy ma lepszy przyspieszenie, fakt nie jezdzilem ale jak widzialem na filmie to troche ciezko przyspiesza, predkosc jest niezla faktycznie ale przyspiesza troche "ociezale" a zawieszenie jest bardzo miekkie seryjnie ( znow wnioskuje z filmow)

A jak savage przyśpiesza lepeij

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 2:33 pm 

witam

widze ze kolega kurek 111 chce wybrac i niezalowac decyzji - wybadac temat zebrac opinie itd i dokonac IDEALNEGO wyboru ale sadze ze wybierze i tak 50na50% - mowie po sobie - modyfikuje caly czas terraka i caly czas cos bym usprawnial ale to kupa ( sory za zwrot ) kasy . mozna zaszalec i wsadzic 100% alu do modelu - ale czy to pomoze w sprawnosci modelu ? na 100% wyglad ale czy naprawde bedzie o NIEBO lepszy od seryjnego jesli ktos chce szalec ?!

mozesz wybierac latami ale jest wybor -albo sie zenisz - albo jestes starym kawalerem i szukasz tego najlepszego cale zycie

zbierzesz opinie kupisz REVO i stwierdzisz ze dla ciebie to nie to - bo jest np maly , lekki , a chcesz duzego i mocnego monstera ? i bedziesz zalowal - a moze nie
( musiala by byc mozliwosc przetestowania kazdego modelu przez kupujacego zeby sie zdecydowac )

osobiscie bylem zachwycony fotkami savage - ale to potworna kasa - 5000 na wypas i wiecej - savage seryjny juz mniej mi sie podoba ale jezdzi ok - choc wole terraka mojego - jest ciezszy ( to tez jednoczesnie wada ! ale i zaleta ! ) ale musialem go przerabiac .

co do REVO jak go zobacze na zywo to wtedy cos pewnego moge napisac na fotkach ma naprawde REWELACYJNE rozwiazania - skrzynia elektroniczna , zawieszenie , i tp ale na dobra sprawe to nie MT tylko sciganka na trudny teren - oceniam choc niejezdzilem !

koledze kurkowi 111 powiem tak co bys sie niedowiedzial jak nie zobaczysz i nieporownasz to wybor i tak bedzie prawie w "ciemno" !

moja jazda savage wyleczyla mnie z zachwytu "komputerowego" na pewno duzy zapas mocy jak na seryjne autko savage 25"

lubie pisac - ale musze konczyc - masz kase to kup cos wreszcie - nie bedzie pasowac to sprzedaj na allegro i kupoj nastepnego - to moja rada !

uffff narka

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 7:36 pm 

ale z Janusza filozof :) hehe. Kupuj REVO i basta! Bedziesz pierwszy na forum z tym autem.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 9:12 pm 
tomalo

-=ADA$=- napisał(a):

- na zywo zupelnie ne jest ociezaly
- predkosc max - super
- co do zawieszenia to w zestawie dostajesz drugi komplet twardszych sprezyn, wec problem z glowy. Do wyboru, do koloru :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 31, 2004 9:48 pm 
-=ADA$=-

jak powiedzialem pewnie byl zle ustawiony
ale odkad mam buggy to wszystko do niego porownuje ( ciezko porownywac do czego innego) i wydaje mi sie ze savage troche gorzej przyspiesza, i mniej wiecej tak samo szybko jezdzi, terra jest nieco wolniejszy ale przyspieszenie ma marne, rex-x monster ma calkiem niezle przyspieszenie ale predkosc slaba dosyc ( brak 2 biegu) mam nadzieje ze zobacze jak mammoth jezdzi, chcialbym tez zobaczyc ( moze tez pojezdzic) revo dla porownania, i LST zeby miec odniesienie, ale pewnie dobrze sobie radzi

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 01, 2004 8:58 am 

promian napisał(a):
ale z Janusza filozof :) hehe. Kupuj REVO i basta! Bedziesz pierwszy na forum z tym autem.

Witam

Kolega Promian chyba niedokładnie czyta posty (zwłaszcza nowych użytkowników forum).

A odnośnie przyśpieszenia to savage znacznie zostaje w tyle za revo,
nie mówiąc już o prędkości max. i wkręcaniu się na obroty.

A do modelu dodawany jest zestaw sprężyn, kpl. ramion do amorów (część plastikowa), narzędzia i drobne części, ładowarka do pakietu odbiornika (tylko zasilacz do tej ładowarki jest na 110V ale można dokupić uniwersalny).

Dodatków jest znacznie więcej niż w savage czy lst.

Rafał

www.tornado-team.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2