Witam,
Po raz kolejny lokowski funkcjonariusz w osobie Pana Ciećwierza zabrał głos na forum (ostatnio nie podobał mu się ton dyskusji to się wycofał rakiem). Odpowiedź ani nie jest na temat, ani nie zawiera jakichkolwiek merytorycznych spraw ale daje podstawę do wyjaśnienia czytelnikom tematu kilku ważnych spraw i zadania kilku, jak zwykle niewygodnych pytań, otóż:
1.
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam.Nareście mam chwilę czasu i moge napisać spokjnie.Bardzo się cieszę że kolega Adam Różycki wyraż swoje zaniepokjenie o szacunekdla modelarzy który imi się należy ze strony władz w tym kraju zajmującym się sportem modelaskim <jest to nie podważalne i stanow podstawe do mojej odpowiedzi.
Chciałbym uściślić powyższe. Panie Ciećwierz, proszę uświadomić sobie i Pana mocodawcom (czyli całej juncie wojskowej zarządzającej Pana firmą), że opinie wyrażane na forum przeze mnie i inne osoby świadome interesu Pańskiego stowarzyszenia wojskowego są bardzo dalekie od "zaniepokojenia". Jesteśmy oburzeni faktem, że w demokratycznym kraju, może funkcjonować stowarzyszenie postkomunistyczne i czerpać korzyści finansowe (publiczne środki podatników) jadąc na plecach ludzi, którzy poświęcają uprawianemu temu hobby swój czas i pieniądze. Jesteśmy oburzeni, że LOK w celu osiągnięcia korzyści finasowych kłamie, konfabuluje (czego Pańskie wypowiedzi są najlepszym przykładem) i zniekształca obraz modelarstwa kołowego i ewidentnie hamuje jego rozwój. Jesteśmy oburzeni "niepodważalnością" Pańskiego zadufania w siebie i "lokowski profesjonalizm" widząc na każdym kroku amatorszczyznę, arogancję i tęsknotę za minionymi czasami, kiedy wystarzył jeden telefon pułkownika X, aby zamknąć usta niewygodnym. Być może potrwa to jeszcz jakiś czas, aż Pan zrozumie, że władza LOK'u sprowadza się do władzy nad Waszymi członkami, a nie nad ludźmi, którzy zajmują się sportem, o którym ani Pan, ani tym bardziej pułkownicy z Chocimskiej nie mają żadnego pojęcia. Mają natomiast pojęcie i wieloletnią wprawę, jak wyciągać lepkie łapki po publiczne pieniądze i rozdzielać to wg własnego uznania wśród swoich koleżków i tych ze środowiska modelarskiego, którzy dadzą się przekupić.
2.
Szanowni Koledzy ..... przystępujemy do rozmowy..., co Ja robię dzwonię do naszego ,opiekuna w ministerstwie i staram się dowiedzieć jaki to względy zadecydowały że nas odrzucono.Po rozmowie telefonicznej już wiem nie załączyliśmy programów szkoleniowych dla pięci mSekcji...
Panie Ciećwierz, Pana problemy zdrowotne oraz problemy z uzyskanie publicznych pieniędzy, które lokowscy funkcjonariusze przeznaczą wedle własnego uznania to wewnętrzna sprawa Pańskiej firmy. Ale pojawia się tutaj słowo "opiekun" i to wymaga wyjaśnienia czytelnikom tego tematu. Tym "opiekunem" jest Pan Tomasz Wiśniewski, starszy specjalista w Departamencie Sportu Kwalifikowanego... i tutaj apel do wszystkich osób ze środowiska modelarskiego faktycznie zainteresowanych jego rozwojem. Zadzwońcie dzisiaj do Pana Wiśniewskiego i zapytajcie kiedy Ministerstwo Sportu wysłało odpowiedź na "Protest modelarzy niezależnych" wysłany do MS w grudniu 2008. Można przy okazji też zadać pytania, o szczegóły spółpracy z LOK'iem i jak to się dzieje, że stowarzyszenie, które nie reprezentuje większości uczestników dyscypliny sportowej pt. modelarstwo kołowe, które wydaje publiczne pieniądze wg własnego widzimisię i nie potrafi rozliczyć się z tych środków przed środowiskiem, które jakoby reprezentuje, otrzymuje setki tysięcy złotych publicznych pieniędzy ??? !!! W celu ułatwienia kontaktu podaję telefon na biurko Pana Wiśniewskiego - +48222443263. Proszę tez osoby dzwoniące o przekazanie na forum swoich wrażeń po rozmowie i oczywiście proszę aby dzwonić, po to aby Pan Wiśniewski i jego szefostwo w MS wiedziało, że jest nas wielu

... a i jeszcze a propos programów szkoleniowych, to bardzo ciekawe co Pan przedstawił w MS bo Ci, którzy mieliby korzystać z tych programów, tj. zawodnicy nic o tym nigdy nie słyszeli. Rozumiem, że w latach ubiegłych też mieliście takie programy, skasowaliście pieniądze, rozliczyliście w soie tylko znany sposób i sprawa ucichła...
3.
....Za tydzień dostajemy informacje że dostaliśmy na sport kwalifikowany 162 000 zł.w tym jest 28 % dla sekcji mmodeli kołowych.Koledzy zaprezentowałem kulisy walki o pieniądze dla Was .Jeżeli macie pytania chętni odpowiem. Z poważaniem Zbyszek
Zakończę trochę żartobliwie, bo inaczej się z Panem nie da - 28% ze 162 tys. to kwota 45360,00 zł. Deklaruję, że ja oraz osoby współpracujące ze mną rozdzielą tę kwotę zgodnie z jej przeznaczeniem, tj. dla zawodników wyjeżdżających na imprezy ME i MŚ. Zobowiązujemy się opublikować zasady podziału, a nawet ustalić je ze srodowiskiem w drodze demokratycznego glosowania oraz przedstawić rzetelne rozliczenie wydatków dostępne publicznie dla całego środowiska. Czy możemy podać nr konta i liczyć na przekazanie tcyh pieniążków ? Czy jednak woli Pan rozdysponować te pieniądze między funcjonariuszy i działaczy zasłużonych dla Pańskiego stowarzyszenia i tak wszystko zagmatwać aby nikt nie był w stanie sprawdzić jak one się rozeszły ?

... i tak co roku, żałosne to i niestety smutne.
Panie Ciećwierz, zwracam się do Pana po raz kolejny z ogromną prośbą. Proszę dokładnie czytać tematy, w których Pan się wypowiada i jeżeli ma Pan cos ochotę napisać to rzeczowo i na temat, a nie robi Pan kolejną wycieczkę do krainy konfabulacji i martyrologii swojego życia. Męczy to Pana to prosimy o rezygnację wraz z całą Pańską wojskową juntą