Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 17, 2009 10:50 am 

Witam,

Po raz kolejny lokowski funkcjonariusz w osobie Pana Ciećwierza zabrał głos na forum (ostatnio nie podobał mu się ton dyskusji to się wycofał rakiem). Odpowiedź ani nie jest na temat, ani nie zawiera jakichkolwiek merytorycznych spraw ale daje podstawę do wyjaśnienia czytelnikom tematu kilku ważnych spraw i zadania kilku, jak zwykle niewygodnych pytań, otóż:

1.
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam.Nareście mam chwilę czasu i moge napisać spokjnie.Bardzo się cieszę że kolega Adam Różycki wyraż swoje zaniepokjenie o szacunekdla modelarzy który imi się należy ze strony władz w tym kraju zajmującym się sportem modelaskim <jest to nie podważalne i stanow podstawe do mojej odpowiedzi.

Chciałbym uściślić powyższe. Panie Ciećwierz, proszę uświadomić sobie i Pana mocodawcom (czyli całej juncie wojskowej zarządzającej Pana firmą), że opinie wyrażane na forum przeze mnie i inne osoby świadome interesu Pańskiego stowarzyszenia wojskowego są bardzo dalekie od "zaniepokojenia". Jesteśmy oburzeni faktem, że w demokratycznym kraju, może funkcjonować stowarzyszenie postkomunistyczne i czerpać korzyści finansowe (publiczne środki podatników) jadąc na plecach ludzi, którzy poświęcają uprawianemu temu hobby swój czas i pieniądze. Jesteśmy oburzeni, że LOK w celu osiągnięcia korzyści finasowych kłamie, konfabuluje (czego Pańskie wypowiedzi są najlepszym przykładem) i zniekształca obraz modelarstwa kołowego i ewidentnie hamuje jego rozwój. Jesteśmy oburzeni "niepodważalnością" Pańskiego zadufania w siebie i "lokowski profesjonalizm" widząc na każdym kroku amatorszczyznę, arogancję i tęsknotę za minionymi czasami, kiedy wystarzył jeden telefon pułkownika X, aby zamknąć usta niewygodnym. Być może potrwa to jeszcz jakiś czas, aż Pan zrozumie, że władza LOK'u sprowadza się do władzy nad Waszymi członkami, a nie nad ludźmi, którzy zajmują się sportem, o którym ani Pan, ani tym bardziej pułkownicy z Chocimskiej nie mają żadnego pojęcia. Mają natomiast pojęcie i wieloletnią wprawę, jak wyciągać lepkie łapki po publiczne pieniądze i rozdzielać to wg własnego uznania wśród swoich koleżków i tych ze środowiska modelarskiego, którzy dadzą się przekupić.

2.
Szanowni Koledzy ..... przystępujemy do rozmowy..., co Ja robię dzwonię do naszego ,opiekuna w ministerstwie i staram się dowiedzieć jaki to względy zadecydowały że nas odrzucono.Po rozmowie telefonicznej już wiem nie załączyliśmy programów szkoleniowych dla pięci mSekcji...

Panie Ciećwierz, Pana problemy zdrowotne oraz problemy z uzyskanie publicznych pieniędzy, które lokowscy funkcjonariusze przeznaczą wedle własnego uznania to wewnętrzna sprawa Pańskiej firmy. Ale pojawia się tutaj słowo "opiekun" i to wymaga wyjaśnienia czytelnikom tego tematu. Tym "opiekunem" jest Pan Tomasz Wiśniewski, starszy specjalista w Departamencie Sportu Kwalifikowanego... i tutaj apel do wszystkich osób ze środowiska modelarskiego faktycznie zainteresowanych jego rozwojem. Zadzwońcie dzisiaj do Pana Wiśniewskiego i zapytajcie kiedy Ministerstwo Sportu wysłało odpowiedź na "Protest modelarzy niezależnych" wysłany do MS w grudniu 2008. Można przy okazji też zadać pytania, o szczegóły spółpracy z LOK'iem i jak to się dzieje, że stowarzyszenie, które nie reprezentuje większości uczestników dyscypliny sportowej pt. modelarstwo kołowe, które wydaje publiczne pieniądze wg własnego widzimisię i nie potrafi rozliczyć się z tych środków przed środowiskiem, które jakoby reprezentuje, otrzymuje setki tysięcy złotych publicznych pieniędzy ??? !!! W celu ułatwienia kontaktu podaję telefon na biurko Pana Wiśniewskiego - +48222443263. Proszę tez osoby dzwoniące o przekazanie na forum swoich wrażeń po rozmowie i oczywiście proszę aby dzwonić, po to aby Pan Wiśniewski i jego szefostwo w MS wiedziało, że jest nas wielu :)... a i jeszcze a propos programów szkoleniowych, to bardzo ciekawe co Pan przedstawił w MS bo Ci, którzy mieliby korzystać z tych programów, tj. zawodnicy nic o tym nigdy nie słyszeli. Rozumiem, że w latach ubiegłych też mieliście takie programy, skasowaliście pieniądze, rozliczyliście w soie tylko znany sposób i sprawa ucichła...

3.
....Za tydzień dostajemy informacje że dostaliśmy na sport kwalifikowany 162 000 zł.w tym jest 28 % dla sekcji mmodeli kołowych.Koledzy zaprezentowałem kulisy walki o pieniądze dla Was .Jeżeli macie pytania chętni odpowiem. Z poważaniem Zbyszek

Zakończę trochę żartobliwie, bo inaczej się z Panem nie da - 28% ze 162 tys. to kwota 45360,00 zł. Deklaruję, że ja oraz osoby współpracujące ze mną rozdzielą tę kwotę zgodnie z jej przeznaczeniem, tj. dla zawodników wyjeżdżających na imprezy ME i MŚ. Zobowiązujemy się opublikować zasady podziału, a nawet ustalić je ze srodowiskiem w drodze demokratycznego glosowania oraz przedstawić rzetelne rozliczenie wydatków dostępne publicznie dla całego środowiska. Czy możemy podać nr konta i liczyć na przekazanie tcyh pieniążków ? Czy jednak woli Pan rozdysponować te pieniądze między funcjonariuszy i działaczy zasłużonych dla Pańskiego stowarzyszenia i tak wszystko zagmatwać aby nikt nie był w stanie sprawdzić jak one się rozeszły ? :) :) :) ... i tak co roku, żałosne to i niestety smutne.

Panie Ciećwierz, zwracam się do Pana po raz kolejny z ogromną prośbą. Proszę dokładnie czytać tematy, w których Pan się wypowiada i jeżeli ma Pan cos ochotę napisać to rzeczowo i na temat, a nie robi Pan kolejną wycieczkę do krainy konfabulacji i martyrologii swojego życia. Męczy to Pana to prosimy o rezygnację wraz z całą Pańską wojskową juntą :)

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 12:24 am 

Przepraszam za błędy .Pozdrawiam

czy LOK jest zainteresowany sportem powszechnym i jakie działania w tym kierunku poczynił ?
czy mogę prosić o odpowiedź

z góry dziękuję
Jacek Żurek
v-ce prezes OSM ds. sportowych

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 6:12 am 

Witam Lok był zawsze zainteresowany sportem powszechnym który stanowi podstawe do współzawodnictwa sportowego i jest podstawą w wyłanianiu Kadry Narodowej, bez której funkjonowanie Związku było by bezcelowe.
Pierwszym punktem programu będzie integracja środowiska modelarskiegoo oraz realizacja zgłaszanych wniosków przez poszczególne kluby oraz stowarzyszenia a następpnie opracowanie trzyletniego programu wspózawodnictwa sportowego oraz zawarcie umów organizacyjnych z poszczczególnymi stowarzyszeniami , klubami.Efektem końcowym powinno być utworzenie nowej Komisji modelarstwa kołowego składającej się z osób kompetentnych którzy będą stanowić reprezentacje środowiska modelarskiego. Efektem będzie zwiększona ilośc sponsorów którzy są zainteresowanie wsółpracą opartą na partnerskim systemie.
Drugim pkt.będze modernizacja tego co istnieje , zangażowaniem władz Związku w rozbudowe istniejących torów.Bezpośrednia współpraca z władzami miast w których znajdują tory modelarskie .
Należy opracować wykaz potrzeb dla sportu modelarskiego porzez wspólną dyskusje.
Trzeba uzyskać wsparcie Ministrstwa Sportu będzie to inaczej wyglądało jak dana modernizcja będzie w planie ktory akceptują wladze Ministerstwa Sportu.
W sporcie powszechnym należy szczególna uwagą zwrócić na młodzież szkolną , należy w trybie pilnym opracować regulamin uzyskiwania młodzieżowego Mistrza Polski wprowadzjąc nowy stopień w grupie Młodzik jako ewenement w skali kraju.
Jednocześnie uważam że należy zawrzeć umowy trzyletnie ze wszystkimi organizatorami którzy są zainteresowani współpracą w ramach Związku sportowego.
W sporcie kwalifikowanym należy gonić czołówkę poprzez tworzenie firmowych Timów.Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Śr mar 18, 2009 9:59 pm przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 6:20 am 

Witam Odpowiedż dla Pana Adama Różyckiego zajeła mi dwie godziny po kliknięciu zapisz poszlo to do nieba i tyle mojej pracy zostało zniszczone a był to ciekawy materiał. Z poważaniem Zbyszek

Ostatnio edytowano Cz mar 19, 2009 4:43 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 7:33 am 

Jak czytam Zbyszka przypomina mi sie Policjant z filmu ALLO ALLO ,a moze tak scenariusze bys
pisał

Pozdrywiam szystkich i do zybaczecznia :D

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 7:51 am 

Vitam Lok by łzawsze zainteresowany sportem powszechmym ...

Zbyszek piszesz wiarutne bzdury.Zastanawiam się czy sam w to wierzysz.Chaos jaki panuje w tym tekście świadczy,że pisałeś go pod kołdrą przy latarce...
Jak LOK jest zainteresowany rozmowami ze środowiskiem,dowodem jest ostatni CKM.Kto reprezentował to środowisko i co ustalono.Nic nie wiadomo.Bo macie Wszystkich gdzieś.Ważne tylko żeby zniewolić grupę frajerów na konto których można wyszarpać kasę.Zawsze byliście i jesteście wypięci na środowisko (ładnie pisząc) plecami.Mam nadzieję ,że Esse będzie jedyną grupą ,która będzie z Wami współpracować.
Co do prawidłowego rozwoju modelarstwa w Polsce to mam nadzieję ,że już niebawem zajmie się tym nowy związek,a Wy będziecie musieli rozliczyć się z pieniędzy publicznie...i to nie koniecznie przed własną Komisją rewizyjną...
Myślę,że jeśli jesteś chory to zadbaj o swoje zdrowie,a nie przepisuj starych z lat 70-tych przemówień...

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 8:12 am 

Vitam Lok by łzawsze zainteresowany

Polecam szczególnie pracę ze słownikiem ortograficznym (nawet w trybie ograniczonym), w trybie on-line może Pan użyć:
- mozilla firefox (dla dowolnego systemu operacyjnego),
- openoffice (darmowy) lub MS Word (płatny).

To co Pan pisze jest:
- ciężkie do czytania (nie szanuje Pan polskiego języka, a chyba matura do czegoś zobowiązuje),
- patrząc na inne Pana wypowiedzi w kontekście działania: bajanie.

Pozdrawiam,
m.

ps: nie mogłem się powstrzymać.

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 8:34 am 

Pisać każdy może, jeden trochę lepiej , inny trochę .................. :D :evil:

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 9:32 am 

Panie Zbigniewie,
Dziękuję za "ciekawą" odpowiedź.
Niestety nie odpowiedział Pan na drugą część pytania.
Dla przypomnienia powtórzę. Jakie działania Liga poczyniła w sprawie sportu powszechnego dla modelarstwa samochodowego ?
To co Pan napisał to jest ewentualna przyszłość. Mnie interesuje przeszłość i dzień dzisiejszy.
Jeżeli chodzi o przyszłość to my planujemy się "sfederować". Zapewne Pan wie o co chodzi.

dziękuję za odp.
Jacek

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 5:33 pm 

Wtam Jacku odpowiadam na drugą część pytania .Opracowane zostały wnioski na dofinasowanie organizacji imprez w 2009 oraz wniosek na zakup urządzeń modelarskich i złożone zostały w Ministerstwie Sportu w departamencie sportu powszechnego .Przydzielono nam 12O 000 zł w tym 40 000zł na sprzęt modelarski.Jednoczesnie Lok musi dołożyc 20% kosztów własnyćh czyli dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek .
Jednocześnie przepraszam kolegów czytających poprzedni post do Jacka pisałem go bez okularów a do czytania ich używam (ch wilami wdziałem podwójnie klawiature.
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 5:37 pm 

Panie i Panowie
Atakowanie Zbyszka nie ma sensu On sam nawet jak by chciał coś zmienić to nic nie może.
Powinien uporać się ze zdrowiem i na tym się skupić. Zamiast domagać się czego kolwiek
od Loku, zacznijmy sami działać, bo i tak się niczego nie doczekamy i nic się nie zmieni.
Padł pomysł żeby stworzyć alternatywę dla Loku i założyć federację klubów RC. Tylko wtedy
możemy mieć wpływ na to co się dzieje w modelarstwie kołowym. Konkurencja zawsze była lepsza
od monopolu. Zaczynają się w komisji sejmowej prace nad nowelizacją ustawy o sporcie. Lok tam
będzie, jak się nie postaramy i Nas tam zabraknie to możemy tak pisać i czekać do emerytury.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 5:58 pm 

Witam Panie Różycki proszę o trochę zmienienie formy odzywki do mnie jestem cywilem a od 1967r prowadzę modelarnie a egzamin zaliczyłem i otrzymałem uprawnienia od Pana Wojciecha Szantera ,posiadam uprawnienia sędziego kl.pierwszej wydane przez Areoklub Polski zezwalające na sędziowanie Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych w kl.F3A które sędziowałem.Jednoczesnie posiadam uprawnienia sędzigo kl. pierwszej w modelarstwie kartonowym, pływającym .Jednocześnie chcę przypomnieć że byłem organizatorem zawodów rangi Halowych Mistrzostw Polski w Wieliszewie,Radzyminie, oraz w Łomiankach. Więc nazywanie mnie funkcjonariuszem Lok jest nie na miejscu .
Chyba jako modelarzowi jakiś szacunek mi się należy .
Ciąg dalszy nastąpi .Proszę o przekazanie nr tel.komórkowego to moźe ułatwi wymianę pogądów.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Śr mar 18, 2009 8:56 pm przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 7:06 pm 

....dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek ....
Pozdrawiam

Zbyszek nie pisz bzdur,że dokładacie na pchełki.Na pchełki zbieracie na każdych zawodach po 10 zł.Ta kwota to od 200 zł w zwyż za zawody.I jeśli kupicie nowe pchełki to za pieniądze modelarzy...
Piszesz o wspomaganiu finansowym obiektów.W jakiej wysokości ? Czy już coś komuś daliście,czy to obiecanki cacanki.Podobno LOK dał kasę do toru w Pacanowie.Ciekawe ile?
Czy to takie kwoty jak te na pchełki,jak te za wpisowe ,nie od Was ,ale Wasze...?

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 7:57 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
....dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek ....
Pozdrawiam

Zbyszek nie pisz bzdur,że dokładacie na pchełki.Na pchełki zbieracie na każdych zawodach po 10 zł.Ta kwota to od 200 zł w zwyż za zawody.I jeśli kupicie nowe pchełki to za pieniądze modelarzy...
Piszesz o wspomaganiu finansowym obiektów.W jakiej wysokości ? Czy już coś komuś daliście,czy to obiecanki cacanki.Podobno LOK dał kasę do toru w Pacanowie.Ciekawe ile?
Czy to takie kwoty jak te na pchełki...?

Rozmawiałem 2 godziny temu z Rafałem Zeliasiem. LOK nic nie dołożył się do toru w Pacanowie, jakiekolwiek próby przypisania sobie zasług są kłamstwem. Owszem były ROZMOWY na temat dofinansowania budowy trybun w kwocie 800 zł, nawet wystawienia faktury Vat ale zakończyły się całkowitym brakiem odzewu. Jedynymi którzy wyłożyli środki finansowe na budowę toru w Pacanowie była firma ojca Rafała i sponsorów za co to im należy się szacunek. Osobiści dziwię sie Rafałowi że chce robić imprezy pod egidą LOK - jakkolwiek te imprezy miałyby się nazywać.Obecnie jest to najlepszy tor dla modeli spalinowych on-road w naszym kraju- żeby nie napisać jedyny z prawdziwego zdarzenia dla tych klas .
Wyobrażmy sobie taką sytuację. LOK informuje modelarzy że na 2 lata nie wykłada żadnych srodków finansowych z ministerstwa na nas, całą kasę przeznacza na dofinansowanie i modernizację już istniejących torów. Czy oburzylilibyście się? Czy odczulilibyście to?? Ja NIE. Reszte dopowiedzcie sobie sami. Tędy jest droga do podniesienia poziomu naszych zawodników- tory.
Niecałe 30 % na modelarstwo samochodowe. Hmm, rozumiem tutaj duże naciski sekcji modeli pływających, mają osiągnięcia ale...... właśnie. Nikt nie informuje że klasy w których mają te osiągnięcia są obstawiane na MŚ w ilości np 5, 6 zawodników ( z czego 2 jest z naszego kraju).
Nikt nie informuje ile jest wydanych licencji w tych sekcjach, a zapewniam że nie jest ich wiele. Dopóki będziemy wszyscy w jednym worku, dopóty tak będzie. W samochodach na ME, MŚ jest tylko jedna klasa w której startuje około 140-150 zawodników.
W kwestii zakupu sprzętu- pchełek. Nawet ślepiec bez zmysłu węchu zobaczy jak tutaj śmierdzi. Za każdą pchełkę jest pobierana opłata która jest ( powinna) być przeznaczona tylko i wyłącznie na wymianę uszkodzonych, więc wykazywanie takich potrzeb w ministerstwie jest moim zdaniem conajmniej naciąganiem.
Teraz pytanie bezpośrednio do Zbyszka. Zyczę Ci powrotu do zdrowia, to ono powinno być dla Ciebie obecnie najważniejsze. Gratuluje Ci zdobytych uprawnień sędziowskich, ale ja osobiście mam uraz do takich tytulów, już raz zostałem ukarany za niewiedzę sędziego w aferze paliwowej z NS, a drugi raz na MP w Pacanowie gdy dostałem skrawek maila w sprawie mojego protestu w tej samej sprawie od ,,waszego głównego sędziego,, w LOK-u. Nie wierzę w zmiany w tej instytucji i moje osobiste doświadczenia są na to dowodem.
Kończę, idę się składać na zawody. ME już za około miesiąc, trzeba trenować :D

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 8:04 pm 

A ja rozmawiałem ze Zbyszkiem i mówił o jakiś poważnych kwotach.Teraz wywołany do tablicy napewno odpowie szczerze...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona