Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz sie 06, 2026 11:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: Revo czy Savage
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:13 am 

Który model jest lepszy i mocniejszy doradzcie mi a i prosze niepisać że revo teraz cięzko dostać bo otym wiem ja poczekam aż bedzie piszcie tylko otym co wyżej napisałem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:33 am 

Witaj!
Po pierwsze sa to modele z dwoch roznych klas, REVO to skala 1/10 i posiada zatem silnik 2.5ccm small block a SAVAGE to skala 1/8 wiec ma silnik 4.11ccm big block.
Po drugie Savage jest monsterem do "katowania" czyli jest bardzo mocny i nadaje sie do takiej zabawy "przy domowej" natomiast REVO jest typowym MT do wyscigow i raczej nie bedzie tak wytrzymaly jak SAVAGE wystarczy chocby popatrzec na jego wachacze. Ale REVO jest chyba bardziej zaawansowany technicznie: nowatorskie, jak na modele MT zawieszenie, elektroniczna skrzynia biegow....
Wiec wybor nalezy juz do ciebie. Jezeli wolisz cos wyprobowanego ale juz troche starszego, wez SAVAGE. Ale jezeli chcesz cos nowoczesnego, ale do konca jeszcze nie sprawdzonego bierz REVO.
Osobiscie bralbym REVO, nawet jezeli nie jest sprawdzony i tak wytrzymaly ale podoba mi sie jego konstrukcja 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:50 am 

Zdecydowanie REVO a jak uważasz, że silnik jest za mały to tutaj masz 3 konwersje (pod "Engine conversion kits") nawet do .28 :

http://www.neweramodels.com/prod71_trax ... vinkt#1003

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 9:23 am 
-=ADA$=-

watpie zeby .28 mialo szanse w revo mysle ze rozerwie mu skrzynie biegow bo o ile wiem poloski juz ma calkiem niezle

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 11:33 am 

-=ADA$=- napisał(a):
watpie zeby .28 mialo szanse w revo mysle ze rozerwie mu skrzynie biegow bo o ile wiem poloski juz ma calkiem niezle

Też nie sądzę, żeby fabryczna skrzynia to wytrzymała, ale to nie jest problem dla amerykanina, który "bawi się" w RC... Kupuje drugą i po kłopocie... "Trochę" inne relacje ceny-zarobki i wszystko jasne...
On nie myśli co będzie potem, chce mieć "fun" i z REVO .28 będzie miał, a jak...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 12:34 pm 

Bez wachania bral bym revo pomimo tego ze ma taki silnik a nie inny i tak ma lepsze osiagi od savage.Ma bardzo fajne zawieszenie i bardzo fajnie lyka dziury(widzialem na filmiku).No i wiele nowoczesnych rozwiazan.BIERZ REVO :D Mowisz ze Revo nie ma w sklepach jak nei ma w sklepach to z ebay.com

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 2:59 pm 

jedno Revo wystawialem na allegro rowniez ja. Nie jezdzilem nim ale doglebnie go obejrzalem. Konstrukcja robi wrazenie ale i tak wole swojego Savaga i jego wlasnie polecam!

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 4:24 pm 
tomalo

Jednak chyba REVO... Savage tez jest ok... ale jednak revo... bardziej dopracowany, nowoczesny... Rowniez ilosc czesci tuningowych do Revo rosnie z dnia na dzien, jednak nawet z prosto pudelka to swietny monster...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 7:19 pm 

tomalo napisał(a):
Jednak chyba REVO... Savage tez jest ok... ale jednak revo... bardziej dopracowany, nowoczesny... Rowniez ilosc czesci tuningowych do Revo rosnie z dnia na dzien, jednak nawet z prosto pudelka to swietny monster...

zdrada marki???? tomalo - jak mogles??? :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:20 pm 
tomalo

promian napisał(a):
zdrada marki???? tomalo - jak mogles??? :evil:

Czemu zdrada?
Po pierwsze z HPI i Savage slubu nie bralem :) , po drugie nie jestem slepo zapatrzony w savage i potrafie przyznac ze moze byc jakis model lepszy od savage. Po trzecie sam wiesz ze Savage prosto z pudelka ma troche niedorobek... Uwazam ze Revo jest bardziej dporacowany i nie doszukalem sie w nim takich nidorobek jak w savage. Chociaz te niedorobki z savage mozna dosc prosto usunac, to jednak one sa.

I teraz, wiedzac to co wiem, gdybym mial kupic savage lub revo to wybralbym revo... Ogolnie zastanawialbym sie w tym momencie tylko miedzy LST a revo... Sa to dwa zupelnie rozne modele: revo - mniejszy, zwinny, napakowany nowinkami technicznymi a LST - potezny, wszystko w nim jest duuuuze, ma rewelacyjna aparature... i miedzy nimi musialbym wybrac...

Ale teraz mam savage i dobrze mi z tym :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:26 pm 

Witam wszystkich... Na tym forum jestem nowy, ale z modelarstwem mam juz stycznosc dluzszy czas...

Mysle ze akurat w temacie revo czy savage moge miec cos do powiedzenia, bo akurat posiadam oba te modele (revo od niedawna)
Savage jest po lekkim tuningu natomiast revo taki jak kupiłem.
Moim zdaniem revo jest dużo lepszym wyborem, zaczynajac od zawieszenia które jest rewelacyjne, a w savage pozostawia wiele do życzenia.
Śilnik wprawdzie .15 ale nie jeden dobry big block tak nie chodzi, przy wadze tego modelu nic więcej nie potrzeba, przyśpieszeniem i prędkością max. bije savage na głowe.
Savage stock wymaga przynajmniej drobnych modyfikacji aby jeżdzić nim bezawaryjnie.
Co do revo tego nie potrzebuje jest bez porównania bardziej przemyślanym modelem

Pozdrawiam

Rafał

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 8:39 pm 
tomalo

witam nowego Kolege :)

No nareszcie ktos, kto obiektywnie moze cos powiedziec o tych modelach. Ja co prawda jezdzilem revo przez chwile (ale i tak zdazylem sobie wyrobic o nim dobre zdanie), ale co innego poezdzic przez pare minut a co innego miec ten model i moc cos o nim powiedziec wiecej...

Dobry monster nie jest zly, ale lepszy jest lepszy :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 9:12 pm 

NIewiem jusz co wybrać revo czy savaga a i mam pyatnia:
-Oco chodzi z tą elektroniką w revo :?:
-Ile koni ma silnik w revo :?:
-Ile ma biegów revo jak jedzie doprzodu czy jest jedynka a potem dwójka ?
-I czy można revo poszaleć tak jak Savage ss lub 25 :?:

Ostatnio edytowano Pn sie 30, 2004 9:17 pm przez Tomek Kurek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 30, 2004 9:16 pm 

Co do szalenia to moze nie jest wskazane walnie w drzewa ale z drugiej strony ma sto razy lepsze osiagi niz savage(lepiej przyspiesza , wiekszy v/max).A zawieszenie wrecz pieknie chodzi.Jest to bardzo nowoczesna konstrukcja z wieloma bajerami.A co do tunignu wydaje mi sie ze wciagu najbilzyszch miesiecy(albo roku) bedzie tyle czesci co do savage spokojnie albo i wiecej.No bo jak to mowia ,,NASTEPCA T-MAXXA''.Bierz Revo i nie zadawaj wiecej takich dziwnych pytan ,,REVO CZY SAVAGE''(odpowiedz jest oczywista) REVO :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona