Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 6:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:15 pm 

Zdaje sobie sprawe, ze podobnych tematow jest mnostwo. Ale nic nie ma o tych dwoch modelach. Chce sobie kupic ktorys z tych modeli. Zawsze myslalem ze Dirt Demon bedzie duzo drozszy jednak u Ziigyego jest przecena:P I oba modele sa w bardzo zblizonej cenie :) Chcialem Kita bo uwielbiam skladac rozne rzeczy :P Ale jak zobaczylem wielkosc Dirt Demona to duzo bardziej mi sie podobal :) Rozmawialem juz na ten temat troiche z Promianem jednak on niema teraz zbytnio czasu wiec niechce mu glowy zawracac i pytam sie Was :) Ja szczerze mowiac teraz jestem bardzo bardzo za DD :) I jeszcze jaka ladowarke i pakiety proponujecie?? Bo to tez musze dokupic :/ I czy to lepiej odrazu u Zigiego czy kupic juz w Polsce??

Pozdrawiam
Przemek :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:20 pm 

Teraz DD mozesz kupic ze sklepu nowego za 299$.I nie czaje czemu napisales:,,Ale nic nie ma o tych dwoch modelach''.O Savage to po prostu jest wszystko a od DD tez sie sporo mowilo.Wiec jest tanszy od savage o jakos prawie 100$.Jesli chcesz tuninowac ostro model to radze Savage jesli chcesz do zwyklego smigania to DD szczegolnie cena kusi bo jest po prostu bardzo niska a model spoko.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:25 pm 

No ale Savage na poczatku jest dosyc slabym modelem(prawie wszystko z plastiku) dobry to ma chyba silnik.No i jest drogi jak za to co oferuje.Co do DD wydaje mi sie ze bedzie to lepszy sprzet za nizsza cene a Savage tylko do tuningu sie nadaje[ale za chwile wiara mnie zbeszta(wlasciciele savage)] :D

Ostatnio edytowano Pt sie 27, 2004 7:26 pm przez Kuba Stabiszewski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:26 pm 

Mowiac, ze nie ma o tych dwoch modelach mialem na mysli, ze nie ma porownania a na forum to wszystki topici jakie znalazlem w wyszukiwarce wpisujac nazwy tych modeli przeczytalem sumiennie wszystkie, a niektore po dwa razy :) Bardziej mi chodzi o smiganie a nie o tuningowanie, ewentualnie wlasnorecznie robione czesci i to nie wrzucanie pieniedzy tylko poto zeby miec "wypasiony" model tylko to co jest potrzebne aby usprawnic i uprzyjemnic jazde :) Wlasnie ta cena mnie rowniez przekonuje do DD :) I zawsze mozna jeszcze cos stargowac :)

Dzieki za odpowiedz.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:27 pm 

Ja bym na twojim miejscu bral DD :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:33 pm 

Czyli dzisiaj lub jutro pisze maila do Zigyego :) ze chce DD :) To chyba dopiero 2 model DD na tym forum:D A jak z ta ladowarka i pakietami mam na nie jakies 400zl

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 7:39 pm 

to jeszcze sporo Ci zostanie.Wiesz co jak sie nie myle to musisz jeszcze kupic klips do swiec(radze kupic klips do swiec razem z ladowarka do niego-okolo 90zl).Do tego pakiet jakis dobry 40zl i ladowarka normala do pakietow bo nie potrzebujesz jakies szybkiej to wyjdzie okolo 150zl.No wiec tak pakiet wyczajisz na allegro wiec nie moge Ci powiedziec mniej wiecej jaki.Klips do swiec chyba mozna w riku kupic a jak nie to wejdz na www.ikar.cad.pl i wejdz w stara wersja strony tam jest klips do swiec razem z ladowarka do niego za 89zl.Ladowarka do pakietow to spokojnie by wystarczyl Lader 5r(kosztuje okolo 125zl) mozna w riku kupic.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 9:09 pm 

Wszystko fajnie :) Dzieki za odpowiedzi :) Tylko niewiem co to Riku :) moze jakis adres moglbym prosic:) Z gory dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 27, 2004 9:29 pm 

www.riku.com.pl

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 5:03 pm 

Witam

Jeśli pisząc o cenie 299$ myśleliście o sklepie HobbyPeople to niestety już ich tam nie ma...
To była krótkotrwała promocja/wyprzedaż i kto nie zdążył jego strata...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 7:08 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
No ale Savage na poczatku jest dosyc slabym modelem(prawie wszystko z plastiku) dobry to ma chyba silnik.No i jest drogi jak za to co oferuje.Co do DD wydaje mi sie ze bedzie to lepszy sprzet za nizsza cene a Savage tylko do tuningu sie nadaje[ale za chwile wiara mnie zbeszta(wlasciciele savage)] :D

nie pisz klamstw!!!! Savage jest slabym modelem???? Od kiedy??? Powiedz mi chlopie, ktory to MT jest seryjnie caly z metalu??? Wszystko jest w plastiku aby cena byla mala wiec pls nie pisz glupot bo bede kasowal kazdy Twoj post jeden po drugim.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 7:21 pm 
tomalo

promian napisał(a):
nie pisz klamstw!!!! Savage jest slabym modelem???? Od kiedy??? Powiedz mi chlopie, ktory to MT jest seryjnie caly z metalu??? Wszystko jest w plastiku aby cena byla mala wiec pls nie pisz glupot bo bede kasowal kazdy Twoj post jeden po drugim.

To ze sie nie zgadzas z opinia Kuby S. to nie znaczy ze masz kasowac jego posty.

Savage jest seryjnie modelem, ktory ma kilka niedorobek. Dyfry to totalna pomylka. Sterowanie (serwa, serwo saver, plastikowe panewki przy dzwigniach skretu tez pozostawiaja wiele do zyczenia) - tu tez wymaga kilku przerobek. Rozwiazanie ciegien gazu i hamulca powoduje ze hamulec jest lekko do d... mozna by jeszcze wymieniac, ale nie ma sensu zeby dublowac to co bylo w temacie "do wlascicieli HPI savage...." . Co do plastiku...Jest troche czesci plastikowych, ale moim zdaniem sa one lepsze niz metalowe i nie mam zamiaru ich wymieniac. Do szalenstw sa lepsze bo sie wyginaja. Gdybym powymienial czesci na alu to juz nieraz albo by musial kupowac nowe, albo prostowac (co nie zawsze wychodzi) Nawet jak sie zlamia to wymiana ich to stosunkowo maly koszt. Jak sie chce ekstremalnie jezdzic to moim zdaniem lepszy plastik... Owszem nie ma tego wygladu, ale jest lzejszy, bardziej gietki itp.

Nie oznacza to ze jest slabym modelem... Jest niezly, ma dobry silnik, jest cholernie wytrzymaly, nawet prosto z pudelka... Ogolnie to dobry model, jestem z niego zadowolony ale nie pokusilbym sie o stwierdzenie ze "savage najlepszy jest"...

A, i nie ma modelu MT ktory seryjnie jest caly z metalu :)

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 7:34 pm 

oczywiscie zartowalem, ze bede kasowal jego kazdy post. Chodzi mi tylko o fakt, ze gosc, ktory nigdy nie mial Savaga wypowiada sie o nim niczym ekspert! Sorry ale to jest jakies nieporozumienie. Skad on to moze wiedziec? Mogl tylko o tym gdziesz przeczytac ale nie ma w tym wlasnych przemyslen i doswiadczen wiec taki post jest wart tyle co funt klakow.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 28, 2004 7:39 pm 
tomalo

No i spoko :) pewnie ze najlepiej mowic z wlasnych doswiadczen, ale tez czasem gdzies mozna cos sensownego przeczytac :) Zwlaszcza na tym Forum :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona