Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lut 24, 2009 8:09 pm 

Wojtaszekkk napisał(a):
Przepraszam za posta pod postem.
Zrobione na szybkiego:
http://picasaweb.google.pl/wpabis/TorRC ... 5807110594
Tak właśnie sobie to wyobrażam. Alejka serwisowa , mam nadzieje że będzie , będzie wykonana z desek , lub z gleby.

Dodać obręcze i miodzio. Już nie raz było tak, że popadał deszcz i nagle 3 osoby wykładają się na drewnianych deskach, bądź spadają. Co do stanowiska serwisowego, chciałbym byś zrobił go z drewna + wymodelował gliną środek, aby modele nie "latały". Gdybyś zrobił dach, byłoby świetnie. Jeśli nie wiesz jak go zrobić, kopiuj naszych sąsiadów, bo tworząc ten projekt na pewno drewna Ci wystarczy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 8:57 pm 

Tak , w planach jest dach (nie obiecuje że będzie) lecz będę dążył do tego aby powstał , nie narysowałem na rysunku no był on na szybko robiony. Wzmocnienia po bokach alejki (jeśli powstanie) będą z desek , środek albo z desek albo nasypana ziemia , potem ubijarką by się przejechało. Zapomniałem powiedzieć , będzie również banner Masters Off-Road na podeście , widać to na rysunku.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 9:42 pm 

Wojtaszekkk napisał(a):
Tak , w planach jest dach (nie obiecuje że będzie) lecz będę dążył do tego aby powstał , nie narysowałem na rysunku no był on na szybko robiony. Wzmocnienia po bokach alejki (jeśli powstanie) będą z desek , środek albo z desek albo nasypana ziemia , potem ubijarką by się przejechało. Zapomniałem powiedzieć , będzie również banner Masters Off-Road na podeście , widać to na rysunku.

Mam takie pytanie odchodzące od tematu, co w praktyce oznacza "Masters Off-Road"? Jeśli nic ważnego, zastanów się nad jego tworzeniem, bo może to być zbędny koszt.

PostNapisane: Wt lut 24, 2009 10:04 pm 

To tak jakby taka nazwa tych co śmigają na torze , "Masterzy Off-Roadów" , (nazwa toru , coś w tym stylu) Bo o teamie myśleć :?: Myślę również o innych bannerach danych firm itp. lecz narazie to mozna tak mówić , jak tor powstanie to możemy dopiero dyskutować o jakiś bannerach itp. , bo to drugo rzędna sprawa.

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 11:27 am 

Wojtaszekkk napisał(a):
To tak jakby taka nazwa tych co śmigają na torze , "Masterzy Off-Roadów" , (nazwa toru , coś w tym stylu) Bo o teamie myśleć :?: Myślę również o innych bannerach danych firm itp. lecz narazie to mozna tak mówić , jak tor powstanie to możemy dopiero dyskutować o jakiś bannerach itp. , bo to drugo rzędna sprawa.

Jeśli w twojej okolicy jest dużo modelarzy, to możesz myśleć o team, lecz jeśli jest was 2, to bez sensu tworzyć team. Co do nazwy, zastanów się nad nią, ponieważ większość nazw już się przejadła.

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 2:02 am 

http://www.youtube.com/watch?v=nwq1cWOzPk0 - takie male wideo pokazujace tor co koles sobie zrobil za domem, mozesz zerknac na hopki itp. , zawsze to moze troche pomoze.

GG:2247936

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 3:42 pm 

No dokładnie o takie hopki mi chodziło :) Jasne ze pomoże , każda pomoc z waszej strony jest mile widziana dzięki Draxan. Tylko że mam pewien dylemat co do hopek , ze zjazdem czy bez tak jak to widać na filmiku 1.25min , 1.30min. te hopy 2,3 na prostej startowej proponuje z zjazdem , następna na zakręcie również , po muldach są dalej 3 hopy pod rząd proponuje je same bez zjazdu.
Jeszcze jedno ważne pytanie na prostej startowej 2,3 hopy ?

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 5:18 pm 

http://img5.imageshack.us/img5/3629/tor ... draxan.jpg - najnowszy ulepszony projekt, mysle ze kazdy zjazy o co chodzi. Oczywiscie hopa na dole, ta duza, zrobiona tak ze 1) da sie ja przeskoczyc przy odpowiedniej predkosci ; 2) da sie ja tez przejechac gdy sie tej predkosci nie ma (np. tuz po starcie). Te 4 hopy pod rzad po lewej, to maja byc w stylu ze mozna skakac np. po dwie (tak ladnie plynnie jak ktos umie), mozna 3 odrazu, a jak ktos jest hardcorowiec to moze sprubowac 4 ale to nie jest juz latwe 8) .

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 6:26 pm 

O właśnie Konrad idealnie :wink:
Pierwsza hopa: Ziemia
Druga hopa: myślę że również z ziemi albo z desek myślę że z desek było by lepiej, lub pół na pół.
Trzecia hopka: Deski (Postaram się zapodać przybliżony wygląd wszystkich hop)
Następne 4 hopki: ziemia bez zeskoku , (tak aby można było w razie czego przejechać)
Następnie: po tym jest mała hopka z desek ? Lub mulda ?
Nawierzchnia : Ziemia , lub glina jak się uda (gliny będzie pod dostatkiem tylko że nie walnę dużego kolca na tor :mrgreen: jak zrobić z tego jakąś sypką "masę" ?)
Kontury toru: Na początek proponuje "wyrzeźbienie" , następnie rurka drenarska żółta myślę że będzie najbardziej widoczna.
:Podest: W Najgorszym przypadku palety , w najlepszym podest z desek razem z zadaszeniem.
Ogrodzenie: Jeśli uda będzie ono z siatki (Lecz koszty w tym przypadku będą duże)

Jak o czymś zapomniałem to napiszcie :wink:
Pozdrawiam.

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 7:50 pm 

Wojtaszekkk napisał(a):
Ogrodzenie: Jeśli uda będzie ono z siatki (Lecz koszty w tym przypadku będą duże)
Pozdrawiam.

Jezeli chodzi o koszty to mozemy sie dolozyc, bo wiadomo ze koszta nie sa male, poza tym robisz to na swoim prywatnym terenie i to NAM WSZYSTKIM powinno zalezec zeby Ci pomoc na tyle na ile to jest mozliwe. Podaj nr konta i kazdy cos Ci przeleje, jesli nie to nie ma smigania :lol: Inaczej tego nie widze.

pozdrawiam!
Tomek

Ostatnio edytowano Wt mar 03, 2009 8:22 pm przez fantomR, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 7:58 pm 

Było by mi bardzo miło , lecz jak na razie z tym kontem się wstrzymam ponieważ dajmy na to że ktoś wpłacił mi daną kwotę pieniędzy a tor nie będzie na ich oczekiwania i mnie zwyzywają itp. Po prostu mam pewne obawy. Gdy ruszy już budowa to wtedy podam konto. Było by bardzo miło gdyby każdy dał coś od siebie :wink: Żeby było jak najbardziej w porządku , sprawiedliwie.

"NAM WSZYSTKIM powinno zalezec zeby Ci pomoc na tyle na ile to jest mozliwe."
Dzięki :wink:

PostNapisane: Śr mar 04, 2009 2:15 am 

Wojtaszekkk napisał(a):
O właśnie Konrad idealnie :wink:
Pierwsza hopa: Ziemia
Druga hopa: myślę że również z ziemi albo z desek myślę że z desek było by lepiej, lub pół na pół.
Trzecia hopka: Deski (Postaram się zapodać przybliżony wygląd wszystkich hop)
Następne 4 hopki: ziemia bez zeskoku , (tak aby można było w razie czego przejechać)
Następnie: po tym jest mała hopka z desek ? Lub mulda ?
Nawierzchnia : Ziemia , lub glina jak się uda (gliny będzie pod dostatkiem tylko że nie walnę dużego kolca na tor :mrgreen: jak zrobić z tego jakąś sypką "masę" ?)
Kontury toru: Na początek proponuje "wyrzeźbienie" , następnie rurka drenarska żółta myślę że będzie najbardziej widoczna.
:Podest: W Najgorszym przypadku palety , w najlepszym podest z desek razem z zadaszeniem.

Jak o czymś zapomniałem to napiszcie :wink:
Pozdrawiam.

Tak wiec wedlug mojego wyobrazenie TYLKO podwyzszenie u samej gory jest z desek, reszta ziemia. Jedyny plynny zeskok z duzym spadem to hopka na prostej startowej, inne to poprostu symetryczne muldy wyprofilowane na skakanie bardziej (nie mowie tu o "przeszkadzajkach" ) . Zolte rury na brzeg toru sa super, reszta wyjdzie w praniu.

PostNapisane: Śr mar 04, 2009 8:36 pm 

Wszystkie hopy , skocznie , tak właśnie chce aby wyglądały , co do pierwszej skoczni to nie wiem , może większy wjazd , mniejszy zjazd ?
http://picasaweb.google.pl/wpabis/Pulpi ... 5823190418
PS: Koszt ogrodzenia siatki tookoło 10 zł za m2
Było by na prawdę super gdyby każdy kto chce jeździć na torze wpłacił daną kwotę pieniędzy na konto. Tor by było bardziej urozmaicony , hopy , podest itp. Sama rurka drenarska jest droga :( a tego trochę będzie.

PostNapisane: Śr mar 04, 2009 11:09 pm 

Cos Ty sie tak uparl na to modelowanie tych hopek? Wszystkie hopki oprucz tej wielkiej maja byc symetryczne, takie poprostu pagorki cos jak tu : http://picasaweb.google.com/draxan1980/ ... 5833725490 . Po co Ci profilowane hopki? Zeby tor sie dalo jezdzic tylko w jedna strone a w druga juz nie? A pozatym jak wtedy wyobrazasz sobie plynne ladowanie na takiej hopie?

PostNapisane: Cz mar 05, 2009 7:39 am 

Tamte 4 hopki pod rząd to były tylko propozycje , oczywiście że mogę zrobić te ze zdjęcia jak tylko się uda. Pierwsza hopa zaraz po starcie również taka ? Myślę że niech reszta hop zostanie tak jak jest. Konrad jeśli uda Ci się coś rozrysować było by fajnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona